• Mees is Pupil van de Week

 • Zaterdag speelt Teylingen 1 de wedstrijd tegen Nicolaas Boys thuis om 16.00 uur. Na de wedstrijd is er muziek in de kantine en zal het nog lang gezellig zijn.

  De pupil van de week was blij verrast dat bij deze wedstrijd pupil mocht zijn. Zijn ouders hadden namelijk nog niets aan hem verteld, pas toen hij bij mij aan tafel zat in de bestuurskamer, ging er bij hem een lampje branden. Want waarom moest hij naar de bestuurskamer voor een praatje? En toen kwam de blijdschap, want wat heeft hij er zin in zaterdag! Wie het is…Het is Mees Koppier uit Teylingen JO12-1.

  Mees is begonnen met voetballen toen hij 4 jaar was bij de hummels. Hij heeft de eerste technieken dus van trainer Piet geleerd. Mees werd blij van voetballen en dus ging hij na de hummels door naar de echte teams. Hij heeft gevoetbald in de JO8-1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1. Het is nu alweer het 6e seizoen dat hij voetbalt en dat doet hij in JO12-1. Mees gaat trouw naar de training, maar dat kan ook niet anders. Zijn vader Bob geeft namelijk training samen met trainer Ton. Hij vindt de trainers wel goed…  ze zijn af en toe streng, maar dat hoort erbij. Want er moet natuurlijk wel serieus getraind worden. Afgelopen zaterdag ging het even wat minder met het team. Ze hadden een collectieve off-day zullen we maar zeggen. Na in de 1e fase alles te hebben gewonnen, is het team nu een klasse hoger ingedeeld. En dat is even omschakelen. Mede geholpen door de wind wist VVSB de wedstrijd te winnen. De uitslag maakt niet uit, dus die laat ik achterwege. Maar trainers Bob en Ton hebben wel weer een paar puntjes gevonden waarop getraind kan worden. En waar een team wint, verliest er ook altijd een team. Verliezen hoort erbij, dat is helemaal niet erg.

  Wat Mees naast het voetballel super vindt bij Teylingen, is het jeugdkamp. Het allerleukste spel op kamp is de puntenloop. En verder zijn survivallen en de dropping hoogtepunten. En gewoon met je vrienden samen zijn, zonder ouders, en lekker laat naar bed! Wist u dat het inschrijven voor het kamp a.s. vrijdag is! Dus voor iedereen die mee wil op kamp, meld je vrijdag aan in het clubhuis.

  Dat Mees is gaan voetballen is geen verrassing. Zijn vader Bob heeft altijd gevoetbald, en zijn moeder heeft een carriere bij Foreholte gehad. Niet als voetbalster, maar wel als keepster. Het is een echt voetbalgezin, ook broertje Tijs voetbalt bij Teylingen, in de JO9-1. En zusje Fien van 5 jaar, is een trouwe supporter.

  Mees studeert aan de Springplank, in groep 7 bij juf Lianne en juf Robin. De juffen zijn wel prima, en juf Lianne is superlief. Juf Lianne is de vrouw van Leo Koster, en dat is een oude bekende van Teylingen. Jarenlang heeft Leo in de jeugd gevoetbald en hij is zelfs nog jeugdtrainer geweest. Inmiddels hebben Leo en Lianne een zoon, James, en wie weet komt James later ook bij Teylingen voetballen en is Mees trainer! Dat zou nog eens leuk zijn. Maar weer terug naar de schooltijd van Mees, want wat vindt hij nu leuk op school. Daar is hij heel duidelijk over: gymen en naar huis gaan. Voor een juf is het dus best een uitdaging om iedereen enthousiast in de les te laten zitten. Mees doet het verder wel goed op school hoor, en daar helpt de juf hem goed bij. Dat is toch superfijn! Waarvoor Mees op school zit, dat weet hij eigenlijk nog niet. Hij vindt het lastig om te bedenken wat hij later wil worden. Hij gaat wel graag met de trein, en misschien is treinmachinist wel iets voor hem. Voordeel is dat je dan heel wat van Nederland ziet. En de NS kan wel wat mensen gebruiken, dus een baan vinden zal niet heel moeilijk zijn.

  Vriendjes heeft Mees in overvloed: Chris, Feron, Dex, Martijn en de andere jongens uit het team. Met zijn vrienden gaat hij heel graag gamen of jachtseizoen doen. Kent u jachtseizoen? Dan zijn er 2 teams, politie en boeven. De boeven moeten dan uit de handen van de politie blijven. Elke 10 minuten krijgt de politie de locatie van de boeven, dus het is een spannend spel. Meestal spelen ze dit in de zomer. Nu is het vooral gametijd; Mees speelt heel graag FIFA, dat kan alleen of met zijn vrienden. Mees hoopt dat Sinterklaas vanuit Spanje FIFA 24 meeneemt.

  Mees kijkt graag voetbal op televisie, en dan vooral naar AJAX. Mees meldt nog even dat hij nog steeds fan is van AJAX, ook al gaat het wat minder. Gelukkig hebben ze gewonnen van Volendam en staat AJAX niet meer onderaan. Mees gaat soms naar AJAX toe. Familie van papa Bob, Jasper van den Nouland, heeft namelijk een paar seizoenkaarten. En als zij niet gaan…dan mag Bob wel eens met de kinderen. De andere kant van de familie, is fan van Feyenoord. Ik heb Mees aangeraden ook een keertje met die kant mee te gaan naar de Kuip…

  De beste voetballer is Christiano Ronaldo. Hij is goed in vrije trappen nemen en is heel snel. De beste speler van AJAX is Berghuis, die is eigenlijk best wel beter dan de meeste andere AJAX spelers. En dan de laatste vraag over voetballers.. Wie is de beste voetballer van Teylingen 1? Dat is meester Melvin. Meester Melvin geeft soms les op de Springplank met de Combibrug. Dat is een van de leukste lessen die Mees krijgt. En meester Melvin kan dus ook best goed voetballen! Wat leuk dat Melvin dit seizoen naar Teylingen is gekomen. We gaan Melvin dus vragen om Mees op te halen zaterdag. En wat zal de uitslag van de wedstrijd zijn? Mees verwacht dat Teylingen met 3-1 gaat winnen.

   

  Boukje Hoogstraten heeft een prachtige fotoreportage gemaakt van Mees. Deze is te bewonderen in ons Facebook album