NIX zonder ID

 

Iedereen, leden en bezoekers, is van harte welkom in ons clubhuis. Maar alcoholische drank kopen kan alleen als je 18 jaar of ouder bent. Daarom vragen we onder de 25 jaar altijd om een geldig ID-bewijs. Hoe lastig dat soms ook is als je achter de bar werkt. Door het tonen van ID help je onze barmedewerker, jezelf maar zeker ook onze vereniging. Want: NIX18 doen we samen!

Uit onderzoek blijkt dat in veel sportkantines de leeftijdsgrens nog onvoldoende wordt gecontroleerd. Zo’n 83% van de jongeren kan zonder problemen alcohol kopen, blijkt uit onderzoek dat is gedaan met zogenaamde mysteryshoppers. Sportkantines doen het daarmee beduidend slechter dan bijvoorbeeld supermarkten (zo’n 37 procent krijgt alcohol mee) en slijters (ongeveer 38 procent krijgt alcohol mee). Ook ons clubhuis is gecontroleerd door mysteryshoppers. De resultaten hiervan waren ook onvoldoende.

Voorzitter Rogier Landwer Johan: “Onze vereniging is ook flink geschrokken van de slechte naleving in sportkantines en we moeten hier als vereniging werk van maken om dit te verbeteren. Laten we een nieuwe start maken , NIX zonder ID! Onze barmedewerkers gaan scherper controleren op ID en zullen iedereen onder de 25 jaar vragen om de ID te laten zien als alcohol wordt besteld.”

Maar help vooral onze barmedewerkers om de leeftijdsgrens goed na te leven. Als je geen 18 jaar bent, moet je geen alcohol bestellen. Doe je dat wel dan kun je de club flink in de problemen brengen want de gemeente kan stevige boetes uitdelen als er een overtreding wordt geconstateerd. En uiteraard is het ook slecht voor je gezondheid. De club roept oudere leden, trainers en begeleiders op om geen alcohol door te geven aan jongeren onder de 18 jaar. Ken je verantwoordelijkheid. Ben je tussen de 18 en 25 jaar en je wilt wel alcohol bestellen, hou dan altijd je ID bij de hand en drink niet te veel. Door het tonen van ID help je onze barmedewerker, jezelf maar zeker ook onze vereniging. Want: NIX18 doen we samen!