Noah is pupil van de week

Noah, grote vriend Teun, Feyenoord en katten Lola en Floyd

Afgelopen zondag speelde Teylingen de een na laatste thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. Pupil van de week was Noah Barendsma uit Teylingen JO11-2. Noah had er zin in, en terecht. Het is prachtig weer en het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want Teylingen kon nog de 3e periode winnen. Noah voetbalt al heel wat jaren bij Teylingen. Hij is begonnen in de hummels bij trainer Piet, en maakte al gauw de transfer naar de F-junioren. Dat deed hij overigens niet alleen, Noah heeft een hele grote vriend Teun, en ze voetballen al jaren samen in een team. Eigenlijk al vanaf dat ze op voetbal zijn gegaan. In de F kreeg Noah training van Jaap, Noah zat toen in F5. Daarna kwamen Noah en Teun in de F1 terecht. Ze kregen toen training van Dennis en Daan; de huidige voorzitter Rogier was toen hun leider (samen met Jan). Sinds dat Noah naar de E, oftewel de JO11 is gegaan, krijgt hij training van Tjeerd en Jop. Dat zijn ook de leiders van het team. Noah vindt dat hele leuke coaches, Tjeerd en Jop. Dat is een heel goed duo, behalve dan die ene keer…. Toen dacht Tjeerd dat Jop training zou geven, en Jop dat Tjeerd er zou zijn. Toen was er dus niemand… Maar dat hebben de jongens hun coaches niet kwalijk genomen hoor. En dat blijkt. Want Teylingen JO11-2 staat bovenaan. Jammer genoeg hebben ze wel afgelopen zaterdag verloren, maar de koppositie hebben ze nog steeds. Noah speelt meestal centraal achter. Dat vindt hij een fijne plek, want hij is goed in verdedigen. Met Chiel samen en Freek als keeper, komt er bijna geen tegenstander doorheen. Dat Noah zo’n goede verdediger is, komt omdat hij geen enkele training overslaat.

Noah zit op de Beekbrug, tenminste dit jaar voor het laatst. De Beekbrug gaat namelijk dicht omdat er te weinig kinderen op deze school zitten. Volgend jaar gaat Noah daarom naar de Kinderburg. Noah zit in groep 7 bij de juffen Iris en Elise. Dat zijn hele aardige juffen en ze kunnen alles heel goed uitleggen en vertellen. Bijzonder is wel dat er maar 3 kinderen van de Beekbrug in groep 7 zitten; dat zijn ook nog eens BFF’s. (dus best friends), namelijk Noah, Kai en Teun. Het leukste op school is gym, en van  serieuze vakken is dat Estafette. Het stomste op school is taal en rekenen. Dat schrijven in een schrift vindt Noah maar niks, hij zou liever typen 😊 Later zou Noah dierenarts willen worden en anders misschien bakker. Broodjes maken voor de hele familie (en graag ook voor Teylingen, dan hou ik me aanbevolen). Noah houdt heel veel van dieren, vooral van katten. Ze hebben thuis ook 2 katten, Lola en Floyd. Eigenlijk waren er eerst 4 katten. Helaas is 1 kat weggelopen en niet meer teruggekomen. Dat was Keesje, en hoe het met hem is? Noah hoopt goed. De vierde kat kon helaas niet met de andere katten omgaan, dus die heeft een ander huisje gevonden. Lola is de moeder van Floyd en Keesje. Het was niet de bedoeling eigenlijk dat Lola jonkies zou krijgen, maar er was een rode kater die ineens uit de bosjes kwam en Lola wel heel leuk vond…

Noah heeft veel vriendjes, Teun natuurlijk en verder Rutger, Kai, Jeremy, Chiel, Sven en nog veel meer. Met zijn vriendjes gaat Noah graag voetballen, gamen of buitenspelen. Maar eigenlijk vooral buiten voetballen is populair. Met gamen is fortnite het leukst!

Noah heeft nog een grote vriend en dat is zijn broer Sam van 15 jaar. Sam voetbalt ook bij Teylingen in de JO15-2. Samen met Sam gaat Noah nogal eens een soort van Tjoeken. Ze hebben in de tuin namelijk een heel groot net hangen, waar je heel makkelijk de bal in kan gooien of schieten. De ander moet de bal dan vangen of schieten.

Noah kijkt ook wel eens televisie, vooral Nickelodeon is leuk of een leuke serie of film op Netflix. En natuurlijk voetbal, Noah vindt Feyenoord de leukste club. Dat komt omdat de hele familie voor Feyenoord is, opa, mama, papa, Sam, iedereen is voor Feyenoord. Behalve dan zijn beste vriend Teun, want die is voor Ajax. Maar beste vrienden kunnen best voor een andere club zijn, dat blijkt maar weer. De favoriete speler van Noah was Dirk Kuyt en dit seizoen vindt Noah Boetius heel leuk.

Noah kende niet zo veel spelers van Teylingen 1, maar daar is na zondag verandering in gekomen. Dennis heeft Noah opgehaald en dat is nu denk ik wel zijn favoriete speler geworden. Noah hoopte dat Teylingen zou gaan winnen met 2-0, maar had een voorgevoel dat het 2-1 zou worden. Nou, beide uitslagen zijn prima! Met na Teylingen nog de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen AZ, was de topzondag voor Noah compleet!