Nordin is Pupil van de Week

Aanstaande zondag speelt Teylingen thuis tegen KDO. Pupil van de week is Nordin Omari, speler uit Teylingen JO10-2. Eigenlijk zou Nordin 2 weken geleden al pupil zijn, maar toen was Nordin ziek. Daarom gaat hij nu in de herkansing en hopen we dat hij een topmiddag zal krijgen!

Nordin is in de voetsporen getreden van zijn 2 grote broers, Amine en Anwar, en bij Teylingen gaan voetballen. Amine voetbalt in Teylingen JO17-2 en Anwar in Teylingen JO17-3. En Nordin? Nordin zit dit seizoen in Teylingen JO10-2. Uit dit team is Nordin de eerste pupil van de week. Een beetje spannend is het dus wel. Maar ik weet zeker dat het goed gaat komen. Nordin voetbalt nu voor het 2e seizoen bij Teylingen. Vorig jaar is hij begonnen in Teylingen JO9-3 en dit jaar heeft hij dus de overstap gemaakt naar Teylingen JO10-2. Trainers van dit team zijn Stijn en Michael. Dit zijn goede trainers en ze geven leuke training. Als het kan, zijn Michael en Stijn ook op zaterdag van de partij, maar dat gaat niet altijd omdat ze zelf ook moeten voetballen. Daarom is er nog een extra leider bij en dat is Bas, de vader van Jasper. De leiders geven goede tips en de wedstrijden zijn meestal spannend. Soms wordt er verloren en soms wordt er gewonnen. Helaas een beetje meer verloren in de eerste seizoenshelft, maar dat moet in de voorjaarsreeks goed gaan komen. Nordin staat op het veld als verdediger en daar kom je niet zomaar voorbij! Nordin is een geboren verdediger, hij kan centraal spelen of links of rechts, dat maakt hem niks uit. Trouw bezoekt Nordin de trainingen 2 x per week. Alleen als hij ziek is, slaat hij over. Helaas heeft het team sinds de winterstop nog geen wedstrijd gespeeld. Vorige week werd het afgelast, maar zaterdag mogen ze gelukkig weer! Dan speelt het team uit tegen SJC om 8.30 uur. Lekker vroeg, maar daar heeft Nordin geen moeite mee! En misschien gaat Nordin, hoewel hij verdediger is, wel scoren. Dat deed hij namelijk de eerste wedstrijd in de najaarsreeks uit. Hij scoorde voor het team het eerste doelpunt. Een toppertje dus!

Doordeweeks zit Nordin op de Startbaan in groep 6 bij de juffen Astrid en Saskia. Dat zijn best leuke juffen en vooral Astrid houdt ook van voetbal. Dat maakt haar extra aardig ?. Het leukste op school is rekenen en buiten spelen. Rekenen gaat Nordin heel goed af! Wat hij niet zo leuk vindt en liever over zou slaan zijn taal en spelling. Dat is zo ontzettend saai! Wat Nordin later worden wil, dat weet hij nog niet. Ik denk wel iets rekenkundigs, maar daar kun je zo onwijs veel kanten mee op.

Nordin heeft veel vriendjes: Dave, Tijn, Omar, Quinten, David en  alle jongens uit Teylingen JO10-2. De meeste vrienden voetballen bij Teylingen, alleen niet allemaal bij Nordin in het team. Zo woont vriend Dave, die ook bij Nordin in de klas zit, een paar huizen verder en voetbalt hij in de JO12-1. Tijn zit in de JO11-1. Met zijn vrienden gaat Nordin graag voetballen (hoe kan het ook anders) of een beetje chillen. Een andere hobby van Nordin is nog gamen. Hij speelt graag een spel als Fortnite. Tijdens het interview vroeg Nordin nog even aan trainer Stijn of hij misschien online kwam ’s middags. Maar wat een pech, de grote jongens hebben toetsweek, dus dat gaat even niet. Nordin kan gelukkig met Dave en zijn andere vriendjes wel online spelen. Vooral met dat rotweer, is gamen een prima tijdverdrijf!

Nordin is fan van Ajax en heeft het dus afgelopen zondag een beetje lastig gehad. Hij gunt Dave (een echte Feyenoordvriend) wel dat Feyenoord heeft gewonnen hoor! Hoewel Nordin alle spelers wel goed vindt, denk ik dat Matthijs de Ligt wel een voorbeeld voor hem is. De Ligt is ook groot en sterk net als Nordin! Ik denk dat Nordin later wel de De Ligt van Teylingen kan worden. Een soort rots waar de aanvallers van de tegenpartij zich op vastlopen. Nordin hoopt wel dat Ajax nog kampioen zal worden. Of dat gaat lukken gaan we nog zien! In ieder geval blijft Nordin Ajax aanmoedigen. Hij volgt de wedstrijden op televisie.

Zondag mag Nordin pupil van de week zijn. De spelers van Teylingen 1 kent hij nog niet zo goed, maar zijn vriend Dave heeft hem wel alles over de spelers verteld. En de held van Dave is Jaap Zwetsloot, de superspits van de bollenstreek! Nordin wil heel graag kennis maken met Jaap en daarom heeft hij Jaap gekozen om hem op te halen. Wie wil dat nou niet, Jaap is toch een echte Teylingenheld voor de kinderen! Nordin gaat Teylingen hard aanmoedigen en weet ook zeker dat Jaap gaat scoren. Hij verwacht dat Teylingen gaat winnen en dat het een leuke wedstrijd zal worden. We gaan natuurlijk hopen dat dat gaat lukken. Maar met Nordin op de bank heb ik er alle vertrouwen in!