• Ook Oliveo te sterk voor onmachtig Teylingen

 • Teylingen is er op bezoek bij Oliveo niet in geslaagd een resultaat mee naar huis te nemen. Het ging in Pijnacker roemloos onderuit (3-0), zonder ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Aankomende zondag, thuis tegen nummer laatst HMSH, moet er koste wat het kost gewonnen worden om het ´gevarengroepje´ in het vizier te houden.

  Aan het begin van het seizoen wist Oliveo met maar liefst 1-6 te winnen in Sassenheim en met een derde plek op de ranglijst doen de Pijnackers het goed dit seizoen. Vooraf zou dit dus een lastige kluif worden en dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Teylingen kon amper tot aanvallen komen. Na een domme overtreding op eigen helft wist Oliveo dankzij Robbert Brouwer de leiding te nemen. De vrije trap verdween kiezelhard achter doelman Wessel Zonjee. Kort na de rust kreeg Teylingen een penalty te verwerken, waar Mark Milolaza de baas was over Zonjee. Twintig minuten voor tijd maakte Niels Bentvelzen er ook nog 3-0 van. Teylingen stelde hier dus als gezegd niets tegenover.

  Aanvoerder Dennis van den Nouland zag een plichtmatig Teylingen: ´De eerste helft gaven we weinig tot niets weg, maar zelf hebben we ook geen één kans gehad. Het is zuur dat we door een domme overtreding 1-0 achter komen. In de tweede helft zouden we wat meer gaan voetballen, omdat we de eerste helft veel te snel de lange bal speelden. Helaas kregen we snel in de tweede helft een penalty te verwerken en dan weet je dat het moeilijk wordt. Twee dode spelmomenten breken ons dan op´, aldus de verdediger.

  Van den Nouland vervolgt: ´De 3-0 viel nog en Mark van der Heijden viel met een hamstringblessure uit, dan spelen we nog met tien man ook. We hebben geen kans gecreëerd vandaag en dat is spijtig. Het is een beetje hetzelfde liedje als de laatste weken, we doen niet onder voor de tegenstander, maar we laten zelf veel te weinig zien om aanspraak te maken op een resultaat. Het komt allemaal wat plichtmatig over. Er volgen nu twee cruciale wedstrijden die gewonnen moeten worden (HMSH thuis en Concordia uit). Willen we dit seizoen nog van die p/d plek afkomen, dan moeten we echt zes punten pakken´, sloot de Sassenheimer af.

  Aankomende zondag speelt Teylingen dus thuis tegen HMSH, waar het eerder op bezoek in Den Haag nog onderuit ging. Met vier gewonnen wedstrijden van de zeventien gespeelde ontmoetingen is een overwinning zeker geen garantie. Ook HMSH is niet in goede doen en thuis speelt Teylingen beter dan uit, Teylingen zal dan ook als favoriet aan de aftrap verschijnen aanstaande zondag.

  29. 1-0, Robbert Brouwer
  51, 2-0 Mark Milolaza (pen.)
  70. 3-0, Niels Bentvelzen

  Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, van der Heijden, Dofferhoff (60. Driessen); el Kourami, Rodenburg, Hoogkamer; Witkamp (70. Ritzen), Safi (46. van der Zon) en de Ridder.