• Pepijn is Pupil van de Week

 • Zaterdag 16 oktober 2021 is het DERBYDAG! Niet traditioneel tegen Foreholte, maar nu tegen de club die nog dichterbij is in de gemeente Teylingen, Teylingen 1 speelt namelijk  tegen Warmunda 1.

  Bij een speciale wedstrijd hoort een speciale pupil. En deze week is er niet 1 pupil, maar zijn er zelfs 2. Ook Warmunda neemt een pupil mee naar deze wedstrijd. De pupil namens Teylingen is niemand minder dan Pepijn Smit uit Teylingen JO12-1.

  Pepijn is geen onbekende. Hij was nog heel klein, een jaar of 4, toen hij begonnen is bij de hummels onder leiding van Piet. Daarna is hij nooit meer gestopt met voetballen. Via de JO9-2, JO9-1, JO10-1 en JO11-1 speelt hij dit seizoen in de JO12-1! Hij gaat trouw naar de training die wordt gegeven door Floris en Rein. Floris en Rein geven goede training en daardoor gaat het meestal in de wedstrijden ook goed. Behalve afgelopen zaterdag, toen heeft het team helaas verloren van Foreholte met 4-2. Een mini derby eigenlijk, en verliezen had niet gehoeven. Eigenlijk was Teylingen gewoon beter, maar in de laatste minuten ging het mis. Ook de coach, Pho, kon er niets meer tegen doen. Pho is namelijk wel een hele goede coach, hij geeft duidelijke aanwijzingen en zet iedereen op een goede plek. Pepijn speelt meestal mid mid en scoort daardoor ook nog al eens. Behalve dan zaterdag…

  De ouders van Pepijn zijn echte Rood Zwarters. Moeder Inge is nu, samen met Alice Koning, hoofd van de kantine (of moest ik het voorzitter nemen, Pepijn?). En papa Ivo heeft ook een carriere gehad bij Teylingen; hij heeft zelfs in Teylingen 1 gespeeld en ik heb uit betrouwbare bron (R.R.) vernomen dat Ivo regelmatig een bal in het doel van de tegenstander kopte. Pepijn heeft 2 jongere zusjes, Isabel van 8 (dacht Pepijn) en Florine van 6. Die zussen zijn best aardig en soms een beetje irritant…Maar dat hoort bij jongere zusjes.

  Doordeweeks studeert Pepijn aan de Overplaats, hij zit in groep 8 en is dus net als vorige pupil Lex op kamp geweest. Het kamp was bijna net zo leuk als het Teylingen Jeugdkamp waar Pepijn ook altijd mee naar toe gaat. Maar naast op kamp gaan moet er nog geleerd worden. De leukste vakken zijn gymen en buiten spelen. Ahum, hieruit blijkt wel dat Pepijn graag actief is en niet zo graag stil op zijn plek zit. Pepijn heeft nog geen idee wat hij later wil worden? Misschien baas van Teylingen of zo? De juffen van Pepijn zijn Sara en Bonnie. Dat zijn echt topjuffen, vooral omdat ze dus spelletjes onder de les doen. Hoef je tenminste even niet op te letten.

  Vriendjes heeft Pepijn in overvloed: Semmy, Vince, Bram, Tim, Jesper, Rens en nog veel meer. Sommige van de vriendjes zitten bij Pepijn in het team, andere vriendjes voetballen bij Ter Leede. Het is dus niet zo gek dat de jongens graag met elkaar na schooltijd gaan voetballen! Naast voetballen houdt Pepijn ook van gamen, vooral dus weer Fifa. Daar is net het nieuwe seizoen van uitgekomen, Fifa 22, wat Pepijn nu dus graag speelt.

  De favoriete voetbalclub van Pepijn is uiteraard Teylingen; hij wil graag in de voetsporen van zijn vader treden en in Teylingen 1 voetballen. Maar op de tweede plek komt toch wel Ajax. De beste van AJAX is Antony en Pepijn wil later liefst net zo goed als hem worden. Een andere club die Pepijn goed vindt, is Paris St. Germain. Daar heeft Pepijn een onwijs mooi trainingspak van, en het leuke is dat nu ook Messi bij deze club speelt. Pepijn droomt van een finale tussen Ajax en Paris St Germain in de Champions League. Dan is Pepijn wel zeker voor Ajax!

  Zaterdag is Pepijn voor Teylingen 1. De beste voetballer van Teylingen is Dennis van den Nouland. Die mag Pepijn dan ook zaterdag ophalen voor de wedstrijd. Pepijn heeft alle vertrouwen in een goede afloop. Hij verwacht dat Teylingen met 3-1 zal gaan winnen!