• Pupil van de week: Martijn Heemskerk

 • Zaterdag is de laatste wedstrijd van Teylingen 1 in dit jubileumjaar. En een bijzondere wedstrijd, want we hebben maar liefst 2 pupillen van de week!

  De eerste pupil van de week is Martijn Heemskerk uit Teylingen JO12-1. Martijn heeft afgelopen zaterdag Teylingen 1 al aangemoedigd bij Woubrugge, want natuurlijk ging Martijn met zijn ouders mee met de bus en heeft hij daarna feest gevierd! En nu dus zaterdag het toetje, zowel voor Martijn als voor Teylingen 1.

  Ik noem Martijn bij z’n echte naam in dit verslag, maar eigenlijk heeft hij ook een veel bekendere bijnaam en dat is Tinus! Zo wordt hij al door heel veel mensen genoemd. Als u Martijn zaterdag ziet, mag u hem dus ook gewoon Tinus noemen! Vindt hij niet erg, alleen maar heel leuk!

  Martijn is dit seizoen begonnen met voetballen. Hij is wel naar hummelvoetbal geweest toen hij 4 of 5 jaar was, maar kwam na 1 training tot de conclusie dat iedereen achter een bal aan kan rennen, en dat hij het dus niet zo leuk vond. Nee, Martijn ging daarom iets anders doen, hij ging op turnen. Maar voetbal bleef trekken, want na schooltijd ging Martijn ’s middags buiten voetballen. Vorig jaar deed hij mee met het schoolvoetbaltoernooi en toen was Martijn om, hij wilde heel graag op voetbal en meldde zich uiteraard aan bij RKVV Teylingen, want dat ‘moest’ van zijn moeder. Mariska is rood/zwart, dus Martijn werd ook rood/zwart. Martijn is ingedeeld in Teylingen JO12-1 met trainers Bob en Ton. Ze geven hele goede training, Bob is meer van de druk erop, Ton is meer van de rust. Maar hij is zeker tevreden over de trainers en gaat dan ook trouw naar de training.  En natuurlijk op zaterdag naar de wedstrijden. Aanstaande zaterdag, dus de dag dat hij ook pupil is, speelt de JO12-1 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lisse. En hoe gaat het met de JO12-1? Nou best goed hoor. Afgelopen woensdag werd helaas verloren van Warmunda, maar met Hemelvaartsdag wist de JO12-1 het ARC Heitingatoernooi te winnen. Er werd een heuse finale gespeeld en die werd gewonnen. Wat een feest!

  Als er niet gevoetbald wordt, gaat Martijn naar school. Hij zit op de Springplank in groep 7. De Springplank is de leukste school van Sassenheim. De juffen zijn juf Lianne en juf Marieke, en die zijn gewoon leuk. En wat is nu het gaafste om te doen op school? Dat is kort en krachtig de pauze natuurlijk. Want dan kunnen ze weer lekker voetballen. Het stomste op school zijn vervelende kinderen die zitten te klieren. En weet Martijn al wat hij wil worden? Hij wil hetzelfde gaan doen als zijn vader. En dat is grind, grindplaten, keien verkopen etc.  via het bedrijf Splitkorrel. Dat is namelijk het bedrijf van zijn vader en de opvolging is dus geregeld, want Martijn wil dat bedrijf graag overnemen. Lekker makkelijk, het bedrijf zit in Lisse dus Martijn kan dan mooi bij Teylingen blijven voetballen. Overstappen naar FC Lisse, dat gaat hij zeker niet doen. Nu helpt hij zijn vader ook als hij tijd heeft. Dat doet hij zelfs al sinds hij 6 is. Hij gaat dan zakjes vullen van 10 kilo met keien, en hij kan zelfs al op de heftruck rijden. Best nog wel zwaar werk denk ik, maar volgens Martijn niet. Die draait zijn hand er niet voor om.

  De vriendjes van Martijn zijn Lucas, Joseph, Xavi, Hugo en iedereen die hij nog vergeten is. Vooral met Lucas spreekt hij ’s middags af. Dan gaan ze lekker chillen of voetballen. Een andere hobby is gamen, vooral Brawlstars. En Martijn heeft een eigen moestuin, die hij netjes bij houdt. Vorige week heeft hij nog bonen geplant en die groeien al lekker. Dus nog een paar weekjes, en dan kunnen ze de zelf gekweekte boontjes eten. De boontjes zullen door zijn moeder gekookt worden, want Martijn staat wel eens in de keuken, maar dan vooral voor het maken van lekkere dingen zoals pannenkoeken of cake. En een boontjespannenkoek klinkt toch niet zo lekker. Als Martijn lekkere dingen wil gaan bakken, dan gaat hij zelf even op de fiets de spullen halen bij de Appie. En laat de Appie nou de winkel zijn waar zijn ‘ collega pupil van de week Fynn’  wil gaan werken! Martijn wil dan wel later het bedrijf van zijn vader overnemen, maar hij vindt op de boerderij werken ook leuk. Met vakantie gaat hij altijd naar een boerencamping  waar hij graag de boer helpt met melken, en het verzorgen en eten geven van de koeien. Hij is zelfs wel eens op televisie geweest (Hart van Nederland)  toen hij op een boerencamping was. Misschien leuk voor een nieuwe televisie serie? Geen dokter Tinus, maar boer Tinus! In ieder geval is Martijn van alle markten thuis.

  Thuis is er nog een zus van 14, Denise. Zij is aardig, maar heeft andere hobby’s dan Martijn. En er zijn nog huisdieren, 2 konijnen en 2 kippen. Helaas is kip Gerda overleden, maar kippen Trudie en Bertie zijn er nog en leggen ’s ochtends een lekker eitje. Hebben konijnen dan ook bijzondere namen? Ja Sara en Joris, 1 konijn is van Denise, Joris en Sara is van Martijn. Martijn verzorgt altijd de konijnen, zelfs ook voor Denise als zij geen tijd heeft. Goed bezig Martijn!

  Ronaldo is de beste voetballer van de wereld, van Nederland is het van Dijk. Dat komt omdat Van Dijk net als Martijn een verdediger is, dus zijn grote voorbeeld. En wie is de favoriet bij Teylingen 1? Dat is Chris Guijt. Chris is op maandag, dinsdag en donderdag namelijk op de Springplank in de grote pauze en dan doet hij spelletjes met de jongens. En op dinsdag krijgt Martijn nog een extra les van Chris, spelling. Dus Chris is niet alleen goed in sport geven, maar ook in taal! Lekker hoor. Kan Chris niet vast voor de klas komen volgend jaar?

  En dan zaterdag is de dag! Martijn heeft er enorm veel zin in. Hij verwacht dat Teylingen 1 gaat winnen met maar liefst 4-0!

  Foto's van deze bijzondere dag voor Martijn zijn gemaakt door Boukje Hoogstraten en te vinden in ons Facebook fotoalbum