Rafael is Pupil van de week

Van der Veertjes Deel 1
Morgen hebben we een bijzondere pupil, het is er namelijk één van een tweeling! Hij heet Rafael van der Veer, en zijn broertje heet Lucas. Allebei de jongens voetballen bij Teylingen in de JO11-1. Morgen is het de beurt aan deel 1, Rafael! Hij had speciaal zijn haar gekamd voor het interview, maar omdat hij eerst een wedstrijd in de storm moest spelen, was zijn haar een beetje door de war geraakt. Voor morgen ziet het er niet veel beter uit, maar dat mag de pret niet drukken!

Rafael is 9 jaar en voetbalt nu voor het derde seizoen bij Teylingen. Hij is begonnen in Teylingen F2 en via de JO9-1 dit seizoen in de JO11-1 gekomen. De trainers van dit team zijn Jorn en Bram, en die begeleiden het team ook op zaterdag. Dit hele seizoen heeft Rafael pas 1 x de training gemist en dat was afgelopen woensdag. Dat kwam niet zozeer door Rafael maar meer omdat papa en mama internationaal waren. Niet op vakantie hoor, maar voor werk eventjes ver weg. Maar verder is Rafael er trouw iedere training. Bij de wedstrijden is Jorn er bijna altijd bij, en Bram soms eventjes niet. Bram en Jorn moeten namelijk zelf ook wel eens voetballen. Gelukkig zijn er, mochten de beide trainers er niet kunnen zijn, altijd een paar vaders die het wel over willen nemen. Het gaat lekker met de JO11-1, ze hebben pas 1 x deze competitie verloren en dat was vorige week. Dat kwam omdat de vakantie nog een beetje in de benen zat. Ook vandaag heeft het team gewonnen, met een prachtige goal van Rafael. De assist werd gegeven door zijn broer Lucas.

Rafael zit op de Kinderburg in groep 6 bij meester Kevin. Meester Kevin is supertof, want hij slaat heel veel lessen over. Maar leer je dan wel iets? Ja, ja, hij gaat dan spelletjes doen met de kinderen en zorgt ervoor dat spelletjes doen en leren tegelijk gaat. Soms deelt meneer Kevin een snoepje uit na de les, als de kinderen goed hebben opgelet! Geef mij zo’n meester! Meester Kevin houdt van voetbal, voetbalt zelf ook en is ook nog eens trainer! Hij geeft training aan Hillegom JO11-3; zou een oefenwedstrijdje dan niet een keertje leuk zijn? Het leukste op school is rekenen en dat kan Rafael ook goed. Het minst leuke is spelling, want dan moet je steeds woordjes opschrijven en heel goed luisteren want anders hoor je de woordjes dus niet. Verder is gym superleuk, daar is een aparte gymmeester voor, meester Jelle. Die is best leuk maar ook streng! Het leukste is uiteraard als er gevoetbald wordt met de gym.

Rafael weet nog niet wat hij later wil worden, in ieder geval niet hetzelfde als papa en mama. Mama werkt bij Hyva, en papa bij Fhormium. Klinkt ingewikkeld en dat is het misschien ook wel. Mama werkt met vrachtauto’s en papa in de tuinbouw. Snap best dat Rafael het dan niet zo goed weet.

Rafael heeft veel vriendjes: Tijn, Marijn, Sem, Thijs, Damian, Teun, Gijs en Kyan (en zijn broer Lucas natuurlijk, maar dat is anders). Met zijn vriendjes gaat Rafael graag voetballen. Ze zitten bijna allemaal op voetbal, behalve Gijs. De meeste bij Teylingen, Thijs bij Ter Leede en Kyan bij Warmunda. Verder gaan ze graag gamen, vooral Fortnite. Heel soms met Tijn nog minecraft of FIFA. Online samen spelen, is toch ook heel gezellig.

Televisie kijken doet Rafael ook wel eens, soms voetbal en Formule 1. Vooral mama, die wil geen race missen. Maar goed dat de race dit weekend in Australië is, want anders werd het lastig combineren met Teylingen en de Formule 1. Nu zit moeders heel vroeg in de morgen voor de buis. Rafael houdt van Ajax, en is supertrots dat ze van REAL Madrid hebben gewonnen. Juventus wordt een stuk lastiger, met Ronaldo. Papa kon in Italie wc papier kopen met het hoofd van Ronaldo erop. Als je dus schijt aan Ronaldo hebt, dan…Maar dat wc papier heeft hij niet meegenomen hoor! De beste speler van AJAX is Frenkie de Jong, Rafael zou wel net zo goed als Frenkie willen worden. Volgend jaar gaat Frenkie naar Barcelona, maar Rafael blijft AJAX trouw. Ajax gaat kampioen worden en de bekerwinnaar. Rafael denkt niet dat ze ook nog de Champions League gaan winnen. Dat zou anders wel heel erg goed zijn!

Morgen is het zover, dan mag Rafael op de bank zitten. De favoriete speler van Teylingen is Dennis van den Nouland en die zal Rafael dan ook ophalen. Ze spelen tegen DOSR en Rafael denkt wel dat Teylingen 2-0 gaat winnen. Dennis houdt achterin zeker dicht! We gaan zien of dat allemaal gaat lukken!