• Ralph is Pupil vd Week

 • Zaterdag zal Teylingen 1 de laatste wedstrijd gaan spelen tegen Kickers… De pupil van de week bij deze wedstrijd is Ralph van Wattum. Tijdens het gesprek dat ik met Ralph had, stond Teylingen nog op de eerste plek en leek het een feestwedstrijd te worden. Maar helaas heeft Teylingen afgelopen zaterdag verloren van SJZ en hierdoor wordt Teylingen alleen kampioen als er gewonnen wordt, en als Koudekerk niet wint. Teylingen heeft het dus niet meer in eigen hand. Jammer! Maar of het nu feest wordt of niet, Ralph heeft onwijs veel zin om pupil van de week te zijn en hoopt op een leuke wedstrijd!

  Ralph voetbalt sinds hij 5 of 6 jaar is. Hij is, net als zovelen, begonnen bij Piet in de hummels. Daarna is hij via de JO9-3, JO9-2, JO11-2 en JO11-1 dit seizoen gaan voetballen in Teylingen JO12-1. Er zijn al meer pupillen geweest uit dit team, dus het is bekend dat Floris en Rein de trainers zijn van dit team. En wat vindt Ralph van deze trainers? Ze zijn ontzettend aardig, en kunnen ook positieve training geven. Floris en Rein proberen er ook bij de wedstrijden bij te zijn, maar omdat ze zelf ook voetballen in Teylingen JO17-1 lukt dat niet altijd. Op dat moment neemt Pho, vader van Semmy, de taak van leider op zich. Zo ook bij de laatste wedstrijd van het seizoen die helaas verloren ging met 0-8. Op zich heeft het team wel een leuk seizoen gehad. Met winst- en verliespartijen zijn ze in de middenmoot geëindigd. Ralph gaat altijd naar de training, behalve als hij op vakantieis. En dat is nog een mooi verhaal, want eigenlijk zou Ralph op 4 juni een weekend weg zijn. Maar pupil van de week zijn is zoo leuk, dat nu de voetbal voor gaat boven de vakantie. Dat is pas echt een rood zwart hart hebben! Gelukkig vond zus Suzanne (14 jaar) het ook niet erg, zij vindt het ook onwijs gaaf dat Ralph zaterdag pupil van de week is. Zelf zit Suzanne op hockey. Ralph gaat regelmatig bij haar kijken, ze hockeyt bij Hisalis en scoort regelmatig. Nu gaat Suzanne kijken hoe Ralph scoort bij de keeper van Kickers.

  Ralph zit op de Springplank in groep 7. Zijn juffen zijn juf Ans en juf Marieke en die zijn echt leuk. Juf Ans wil nog wel eens snoep meenemen naar school dat ze uitdeelt als de kinderen goed hun best hebben gedaan. Lekker hoor! Het leukste op school is rekenen, en daar is Ralph erg goed in! Het stomste is nieuwsbegrip, dat is een tekst lezen en er dan vragen over beantwoorden. Gewoon onwijs saai! Later wil Ralph de baas worden bij Wesseling, dus in de voetsporen van zijn vader treden. Dat doet hij dan wel samen Thymen en Bjorn, de neven van Ralph. Thymen en Bjorn zijn wat ouder dan Ralph, die werken al bij Wesseling. Voor Ralph gaat dat over een paar jaar komen. Eigenlijk is alles dus al geregeld, maar stel he, dat Ralph profvoetballer zou kunnen worden. Wat dan?? Stelt hij zijn baan bij Wesseling dan even uit? Ja op zeker wel, vooral als Ralph dan bij Feyenoord kan voetballen. Ik weet het wel hoor, dan reist het team van Feyenoord voortaan met een Wesseling bus (een omgebouwde vrachtwagen tot bus). Feyenoord is namelijk de leukste club van Nederland. De beste spelers van Feyenoord zijn Sinisterra en Dessers. En wat heeft Feyenoord een mooi seizoen gehad.
  En hoe jammer is het dat Feyenoord afgelopen woensdag verloren heeft van AS ROMA, dat was wel even een domper!

  De vrienden van Ralph zijn Faber, Joep, Jayden, Daan, Gijs en Sep. Samen met zijn vrienden gaat Ralph graag voetballen, gamen en buiten spelen. Voetballen doen ze meestal bij De Springplank op het voetbalveldje. En gamen? Welk spel wordt er dan gespeeld? FIFA natuurlijk, alles is natuurlijk voetbal bij Ralph!

  We gaan terug naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Want wat verwacht Ralph er eigenlijk van? Gaat het mannen van Teylingen 1 lukken om deze wedstrijd te winnen? Ralph gaat ze enorm aanmoedigen en heeft er vertrouwen in, hij voorspelt een uitslag van 4-0. Eén van de beste spelers van Teylingen is Wesley Ritzen, en Ralph hoopte dat hij een paar doelpunten zou gaan maken. Hij is onwijs snel namelijk. Maar hoe sneu, Wesley is afgelopen zaterdag geblesseerd geraakt en zal daarom niet spelen. Wie Ralph nu zal ophalen is nog een verrassing!   En tja…heel, heel misschien gaat er wel een wonder gebeuren, wie weet…Voor Ralph is zaterdag in ieder geval een feestdag!