• Sebastien is pupil van de week

 • Sebas, gitarist van rockmuziek en opa Gerard

  Morgen speelt Teylingen 1 thuis tegen Altior. Pupil van de week bij deze wedstrijden is Sébastien (Sebas) Caron uit Teylingen JO11-2. Sebas voetbalt nu voor het tweede seizoen bij Teylingen. Vorig seizoen is hij begonnen in Teylingen JO10-2. Maar voordat hij z’n carrière bij Teylingen begon, had hij al eerder even bij Ter Leede gevoetbald toen hij een stuk jonger was. Scoren ging toen lekker, maar hij vond het niet zo leuk dat hij zo vaak aan z’n shirt werd getrokken en is toen gestopt. Toen al zijn vriendjes gingen voetballen, ging het toch weer kriebelen. En aangezien deze vriendjes allemaal bij Teylingen voetbalden, was de keuze voor Teylingen snel gemaakt. Sebas ging weer lekker voetballen en doet dat nu nog steeds met veel plezier. De trainers van Teylingen JO11-2 zijn Daan en Pho (vader van teamgenoot Semmy) en de leider op zaterdag is Peter (vader van teamgenoot Jasper). De trainingen zijn leuk en Sebas gaat zo vaak mogelijk. Hij speelt op het middenveld en volgens de scheidsrechter van afgelopen zaterdag speelde Sebas met zijn teamgenootjes een superwedstrijd. Ze hebben met 9-1 gewonnen! Sebas heeft net niet gescoord maar wel een mooie assist gegeven. Overigens kan Sebas op meerdere plaatsen op het veld spelen, alleen is keepen niet echt z’n ding.

  Sebas zit op de Kinderburg in groep 6, maar in combiklas 6/7. Die klas heeft nu 2 juffen, juf Natasja en juf Irma. Eigenlijk is de echte juf  juf Sara, maar die is nog met verlof. Juf Sara kennen wij al van eerdere pupillen van de week. Zij is een echte voetbalfan, en heeft zelfs op school een filmpje laten zien van AJAX waarin zij zelf een rol speelde. De andere juffen hebben het niet zo vaak over voetbal. Of ze voetbal leuk vinden, dat weet Sebas eigenlijk niet. Het leukste op school is gymen, taal en spelling; rekenen vindt Sebas heel saai. Sebas weet later al wat hij wil worden, maar hij moet nog wel kiezen, want hij vindt meerdere beroepen leuk:  Paleontoloog, bioloog of gitarist. Wat is dan een paleontoloog? Dat is iemand die fossielen opgraaft en onderzoekt, maar ook planten van vroeger. Bioloog is ook een leuk beroep, want Sebas houdt heel veel van beesten. En dan heeft Sebas nog een andere hobby, en dat is gitaar spelen. Hij heeft 2 gitaren een akoestische en een elektrische met een versterker. Hij heeft gitaar leren spelen op de akoestische maar heeft talent en speelt nu op de elektrische gitaar. Hij zit op gitaarles en kan al veel nummers spelen, hij speelt rockmuziek en heavy metal en zijn favoriete nummers zijn van AC/DC. Volgende week gaat hij een nummer leren van Metallica. Sebas zou het dus ook heel leuk vinden om later in een rockband te gaan spelen. Dan de hele wereld over touren en optreden!

  Vriendjes van Sebas zijn Jasper Hendrikx, Noan de Boer, Tycho Wolvers, Siem van Baars en Jasper van Hensbergen. Al deze jongens voetballen in het rood/zwart. Niet allemaal in hetzelfde team, maar wel allemaal bij Teylingen. Met zijn vriendjes gaat Sebas graag voetballen of gamen, Fortnite, Mindcraft, Rocket league, Fifa 20 en op het wensenlijstje staat nog Need for speed. Sebas heeft ook een gave draadloze koptelefoon, en het mooie was dat hij daar extra dingen bij kreeg voor het Fortnite spel.

  In huize Caron is het gezellig druk met huisdieren. Er zijn 2 poezen, Lola en Ollie. Ollie is van Sebas en Lola is de kat van zijn moeder. Papa heeft echte kooikarpers in een vijver in de tuin. En dan zou je misschien denken dat de poezen wel even zo’n vis zouden willen grijpen, maar dat gebeurt niet, want de kooikarpers zijn best groot!

  Sebas kijkt natuurlijk ook graag naar voetbal, zijn favoriete club is AJAX. Hij vindt alle spelers van AJAX goed en heeft heel wat favoriete spelers: de beste keeper is Onana, de beste verdediger is Martinez en de beste middenvelders zijn Donny van den Beek en Frenkie de Jong. Qua spitsen vindt hij er best veel goed, maar van het Nederlands elftal vindt hij Luuk de Jong de beste. Sebas houdt van het Nederlands elftal en heeft nu al zin om de wedstrijden voor het EK te gaan kijken.

  De spelers van Teylingen 1 kent Sebas nog niet zo goed. Maar hij heeft wel een opa die voor Teylingen heeft gevoetbald. Dat is Gerard Wiering. En ja, daar kwam een prachtig fotoboek tevoorschijn mat prachtige verslagen en foto’s uit de jaren 60. Opa heeft jaren in Teylingen 1 gevoetbald en is met het team zelfs kampioen geworden! Wie weet treedt Sebas nog eens in de voetsporen van zijn opa en voetbalt hij over een jaar of 10 ook in Teylingen 1. Eerst mag hij nog op de bank zitten bij het huidige Teylingen team. Sebas wordt opgehaald door Dani Hoogkamer, net als Sebas een middenvelder. En Sebas verwacht een uitslag van 1-0. Want de keeper laat er zeker geen eentje door. Wij gaan het zien en we hebben er zin in.

  Bekijk de foto’s, gemaakt door Peer Compeer, op onze Facebookpagina.