Selectie op trainingskamp in Torremolinos

DAG 0: (Donderdag)

Iedereen kon zijn toilettas inleveren bij de club. Er zouden 6 tassen meegaan voor 50 man. Iedereen mocht daar hun toilettas in doen. In die 6 tassen zitten ook veel trainingspullen die nodig zijn. De vraag was of iedereen ervoor wilde zorgen dat je het zo klein mogelijk wilde houden. Deze boodschap had Hoofdtrainer Marc van Wonderen even niet begrepen (jaja). De beste man kwam met een tas van 7 a 8 kilo aanzetten. Dit zorgde voor de nodige hilariteit en daarmee was het startschot wel gegeven voor een paar dagen Torremolinos.

DAG 1: (Vrijdag)
Het is altijd maar de vraag of iedereen ‘s ochtends vroeg om 4 uur bij de bus is. Voor het eerst in de 4 jaar dat we naar Spanje zijn gegaan, was er niemand te laat gekomen.
Een speciaal bedankje aan Peet van Schooten voor het sponsoren van de bus!

Op Schiphol werd nog even een kaartje gelegd en een paar uur later zaten we in Torremolinos. Het weer was de eerste dag niet bijzonder, maar we hadden nog geen reden tot klagen.

De middag was voor iedereen vrij om in te delen. Er ging een koppel naar Feyenoord – Dortmund, de ander ging een rondje maken in Torremolinos en ook de plaatselijke kroegen werden bezocht. Dat laatste zorgde er ook voor dat sommige het avondprogramma niet meer hebben meegekregen. Die bestond uit keezen, klaverjassen en andere kaartspelletjes. Daarna werd het uitgaansleven opgezocht. Toepasselijk was de naam van de kroeg: “het Stamcafé”. Tot de vroege uurtjes waren de mensen op pad. Een goede voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag: Oliveo.

DAG 2: (Zaterdag)
Bij het ontbijt waren er een paar te laat gekomen. Vorig jaar hadden we Patrick ‘The Beast’ van Egmond om deze jongens even flink onder handen te nemen. Helaas was die er dit jaar niet bij. Ronald Simmelink toonde zich een waardig vervanger door ze tijdens de strandwandeling nog even flink onder handen te nemen. Overigens was het zonnetje al aardig gaan schijnen en konden we geen wolkje aan de lucht zien.
Na de wandeling stond er een lunch te wachten bij terugkomst. Daar werden veel sportmaaltijden (lees: patat, hamburgers en andere lekkere/ongezonde dingen) genuttigd.

Om 15:15 werd er afgetrapt. Lasse van Wijk heeft op dit moment 2 trainingskampen met Teylingen meegemaakt. Zijn wedstrijden op beide trainingskampen bij elkaar: 0. De supporters hadden daar wel een klein vraagteken bij.
Teylingen leek de betere ploeg en kwam ook terecht op 1-0 via Jaap Zwetsloot. Ondanks dat Tarek Kharboutli nog een penalty had gestopt werd het uiteindelijk toch 1-1. Het laatste kwartier stond in teken van veel wissels en liep de score op naar een onnodige 4-1 nederlaag tegen Oliveo.

Na het avondeten moest iedereen zich verzamelen in de kelder van het hotel. Daar was een zaaltje afgehuurd en dan weet iedereen wel hoelaat het is. We gaan weer quizzen. Dit jaar gingen de vragen niet alleen over voetbal, maar werd ook even de kennis over alle sporten getest. Het team van Mark Kraan wist hier het meest over en wonnen dit onderdeel. Na de sportquiz was iedereen vrij om te gaan die avond. De meeste verzamelde zich weer in “Het Stamcafé”, terwijl anderen het verderop gingen zoeken.

DAG 3: (Zondag)
Tja.. Het ontbijt. Bij sommige vraag je je al snel af of ze überhaupt hebben geslapen. Het zal in ieder geval niet veel zijn geweest…. Toch waren er weer een paar die te laat kwamen opdraven bij het ontbijt. Ronald Simmelink zou ze later die ochtend nog even aan het werk zetten.
Het ochtendprogramma was ditmaal op het strand volleyballen. We konden daar op het terras lekker in het zonnetje zitten genieten van een potje beachvolleybal. Het niveau bij sommige was deze ochtend bij de meeste om te huilen, maar dat ging dan wel weer gepaard met mooie verhalen van de nacht ervoor.
Het team van Trainer Marc van Wonderen had uiteindelijk het minst last van de nachtelijke uitstapjes en pakte de overwinning. Sommige zijn daarna terug gegaan naar het hotel om daar te kaarten of op hun nest te gaan liggen. Een klein groepje bleef op hetzelfde terras zitten om in de brandende zon een biertje te nemen.

Om 17:30 moest iedereen zich verzamelen in de Pub. Daar werd de wedstrijd Tottenham Hotspur – Manchester United uitgezonden. Onder het genot van een biertje werd er naar een leuke wedstrijd gekeken. Daarbij werd er een blinde toto gehouden met als gelukkige winnaar: Tim van Beek.

‘S avonds werd er in de lobby van het hotel kurk getrokken. Ditmaal niet uit de flessen, maar het spelletje kurken trekken. Topfavoriet was Mark Kraan. In de finale moest hij het opnemen tegen Tarek Kharboutli. Tot op het laatste was het spannend, maar Mark Kraan liet zich niet kennen en won.
Iedereen mocht weer doen en laten wat ze wilde die avond. De animo werd alleen wel iets minder om weer op stap te gaan. Dit zorgde ervoor dat er ook een gedeelte hun bed op ging zoeken.

Dag 4: (maandag)
Heeft de aanpak van Ronald Simmelink geholpen? Iedereen was op tijd aan het ontbijt!

Maandagochtend zou er getraind gaan worden. In principe hebben ze ook getraind, maar de lijst afvallers met “blessures” werd met de minuut groter. Dat kwam het niveau ook niet echt ten goede van deze training. Ik weet zeker dat er die ochtend maar 1 winnaar was: de supporters. 21 graden en in de zon zitten terwijl anderen zich in het zweet werken. Er werd zelfs op het veld ook geklaverjast.

Het was voor de spelers snel douchen en rennen richting de lunch, want het Footgolf werd vroeg in de middag afgewerkt. Ondanks dat het mooi weer was, stond er boven op die berg een verschrikkelijk wind. Dat in combinatie dat het dus ook erg heuvelachtig was, zorgde voor een onmogelijk parcours waar de ballen alle kanten opgingen. Toch kwam er wel een winnaar uit: Tom van der Vlugt.

In de avond was je niet verplicht te eten in het hotel. Een traditie is het geworden voor sommige om bij de Japanner te eten. Met 25 man om 1 grote tafel waar 2 Japanners ons eten voorbereiden. Deze mannen proberen er dan ook echt een show van te maken. Dat was ze aardig gelukt, waardoor iedereen met goed gevulde magen het hotel weer op konden zoeken. Daar werd nog wel gekaart, maar werd door de meeste al snel de hotelkamer opgezocht.

Dag 5 (Dinsdag):
Vroeg ontbijten vandaag en 8.15 melden in de lobby om met de bus richting het vliegveld gaan. De energie die er was op de heenreis, is nu eigenlijk wel heel ver te zoeken. Iedereen heeft deze dagen alles gegeven en de koek is op. In het vliegtuig zie je iedereen even lekker wegzakken en zit de reis er bijna op.

Alle spelers, staf, bestuur en vrienden zullen allemaal hun eigen verhaal hebben over hoe hun dit beleefd hebben. Ik kan voor nu alleen voor mezelf spreken: Het was een fantastisch “trainings”kamp!

Kay