• Semmy is Pupil van de Week

 • Zaterdag speelt Teylingen 1 de thuiswedstrijd tegen Koudekerk 1. Pupil van de week is Semmy Dao Van uit Teylingen JO12-1. Tijdens het interview kwam trainer Rob Jonkman binnen, en hoe grappig is het dat de vader van Semmy, Pho, nog met Rob in Teylingen 1 heeft gevoetbald. Rob was toen een A-junior die mocht invallen en Pho een vaste kracht in het eerste.

  Semmy voetbalt sinds zijn 5e jaar, maar is gestart bij de buren, namelijk bij Jaap Schaap. Semmy vond het een beetje druk bij Ter Leede en toen hij dus naar de F-junioren ging, koos hij voor Teylingen. Dat kwam ook omdat veel van zijn klasgenootjes bij Teylingen voetballen. Semmy begon in Teylingen F5, nu JO9-5 en is daarna via de JO9-2, JO10-2, JO11-2 en JO11-1 dit jaar in de JO12-1 terecht gekomen. De trainers van dit team zijn Rein en Floris; deze trainers zijn aardig en kunnen wel goede training geven. Het leukste op de training zijn de partijtjes. Semmy gaat trouw naar de training, hij slaat geen wedstrijd over. Semmy speelt rechts midden, en scoort soms wel eens een goal. Alleen afgelopen zaterdag ging het niet zo lekker. Het leek of de spelers nog niet uitgeslapen waren, want de JO12-1 verloor met 0-12 van SJC. Maar ja, niet getreurd volgende week weer een nieuwe ronde.

  De vader van Semmy, Pho, speelde vroeger dus ook in Teylingen 1; ook hij maakte destijds de overstap van Ter Leede naar Teylingen. En Semmy lijkt wel echt op zijn vader, want ook zijn vader was rechtshalf. Dat is een ideale plek voor goede lopers, en dat zijn ze allebei! In de tijd dat Pho in Teylingen 1 speelde, was het veel vechtvoetbal, maar Teylingen was toen wel best goed en werd ook kampioen. Semmy is misschien iets minder fanatiek dan zijn vader, maar wie weet voetbalt Semmy, net als zijn vader, over een aantal jaar in Teylingen 1.

  Semmy heeft een zus van 14 jaar, Siënna. Het is een leuke en lieve zus, maar ze komt niet bij Semmy kijken. Ze houdt namelijk van uitslapen en Semmy voetbalt altijd vroeg. Maar het voordeel is wel dat Teylingen 1 zaterdag pas 17.00 uur speelt, dus dan is ze misschien wel van de partij!

  Semmy zit op de Overplaats in groep 8 bij juf Sara en juf Bonnie. Dat zijn voor ons al bekende juffen, want de andere pupillen kwamen ook uit deze klas. De juffen zijn aardig en juf Bonnie heeft goede humor. Juf Sara ook wel hoor en die is heel duidelijk. Het leukste vak op school is geen vak, dat is de pauze. In de pauze gaan ze lekker voetballen of tafelen. Tafelen is een soort van tafeltennis met een gewone bal en je handen. Later wil Semmy iets met dieren gaan doen, hij wil wel bioloog worden. En laat nu ook net een bioloog in de selectie van Teylingen 1 zitten, dat is Omar Mansour Baker. Ik denk dat Semmy en Omar nog wel even gezellig gaan kletsen over het vak.  Semmy zou later wel de nieuwe Freek Vonk willen worden, hij houdt van reptielen en vindt het jammer dat er nu geen dinosaurissen meer zijn.

  Vriendjes heeft Semmy in overvloed: Bram, Pepijn en Vince zijn z’n beste vrienden. Met z’n vrienden gaat Semmy graag voetballen of gamen. Voetballen kan prima op het schoolplein. Eigenlijk zou Semmy wel al de hele dag naar school willen, maar dan niet om te leren, maar gewoon om de hele dag op het schoolplein te spelen. Bij gamen houdt Semmy van Fifa of rocket League. Het liefst doet hij dit met Pepijn.

  Verder houdt Semmy van televisie kijken, animatieseries en natuurseries, vooral die met Freek Vonk. En met papa kijkt Semmy naar AJAX en Oranje. SEmmy vindt AJAX de beste club van Nederland, Tadic is daarbij de beste voetballer. Met Oranje gaat het ook wel goed komen, die gaan vast wel naar het WK in Qatar. Messi is de allerbeste voetballer van de wereld.

  Zaterdag is het dan zover, dan mag Semmy de mascotte zijn van Teylingen 1. Semmy wil graag opgehaald worden door Dirk Zwetsloot. Dirk is ook een middenvelder, net als Semmy en hij kan ook heel veel lopen. Semmy verwacht dat Teylingen 1 gaat winnen met 2-0. Wij gaan het zien, maar hebben er wel vertrouwen in!  

 • Klik op foto om naar het fotoalbum op Facebook te gaan.