• Siem is pupil van de week

 • Siem van Baars, ruimtevaarder in spé of toch topjudoka? Morgen speelt Teylingen 1 thuis tegen Concordia 1, pupil van de week bij deze wedstrijd is Siem van Baars uit Teylingen JO11-2.

  Siem voetbalt nu voor het tweede seizoen bij Teylingen. Maar dat is bijna net zo lang als hij in Sassenheim woont. Siem woonde namelijk eerst in Delft, maar daar voetbalde hij nog niet, daar deed hij aan judo. Judoën doet hij nog steeds naast voetballen. En dat gaat prima, want Siem vindt allebei de sporten even leuk. Toen Siem naar Sassenheim verhuisde, heeft hij heel even rugby geprobeerd, maar voetbal is toch net iets leuker.

  Vorig jaar voetbalde Siem in Teylingen JO10-2, dit jaar dus in Teylingen JO11-2. Siem speelt op het middenveld, meestal links. Dat is zijn favoriete plek op het veld, maar de leider zet hem ook wel eens op een andere plek zoals rechtsachter. Siem kan namelijk heel goed verdedigen en dat heeft het team nodig want ze spelen vaak tegen sterke tegenstanders. Afgelopen zaterdag ging het best goed, ook al ging de wedstrijd met 3-0 verloren. Misschien kwam dat omdat de jongens gewend zijn om in rood/zwarte kleding te spelen. Thuis tegen ASC is dat lastig, want die hebben dezelfde kleding. Daarom speelt Teylingen dan in wit. Ik heb een goed gevoel dat het team volgende week gaat winnen. Siem gaat altijd trainen, bij Daan en Victor. Die geven goede training en gaan heel goed met de jongens om. De trainers zijn niet de leiders van het team. Dat komt omdat Victor op zaterdag leider is van Teylingen JO15-3 en Daan zelf moet voetballen in Teylingen JO17-2. Op zaterdag is de leider Peter, de vader van teamgenoot Jasper van Hensbergen.

  Siem zit op de Kinderburg in groep 6 bij juf Kelly. Juf Kelly is een goede juf, of ze van voetbal houdt, dat weet Siem eigenlijk niet. Ze kan in ieder geval goed uitleggen. Het leukste op school is taal. Siem kan dat heel goed en is er snel mee klaar, zodat hij daarna weer andere (leukere) dingen kan doen. Dat geldt niet voor spelling, spelling vindt Siem echt superstom. Later wil Siem profjudoka worden of ruimtevaarder. Siem is een judotalent. Mooie van judo is dat je thuis goed kan oefenen. Wie weet zien we Siem later nog eens op televisie, als hij meedoet aan het Nederlands kampioenschap judo of zelfs bij de Olympische Spelen. Maar stel dat het niet lukt, is dat niet zo erg. Siem heeft een plan B, en dat is ruimtevaarder worden. Net als André Kuipers, zijn grote voorbeeld. Siem heeft André wel eens ontmoet en een hand gegeven. Nog wel op André’s verjaardag! Dat was bij Space Expo in Noordwijk. Siem lijkt het tof om op de maan te lopen, maar wel oppassen dat je niet wegzweeft! Ik vind het vooral heel spannend zo’n ruimtereis, maar wel heel vet!

  De vriendjes van Siem zijn Mees van de voetbal en school en Joep en Jelte uit Delft. Met zijn vrienden is voetballen en buiten spelen het leukst. Verder heeft Siem een hele grote tuin; Siem gebruikt dit graag als voetbalveld (hoewel moeders dat niet altijd leuk vindt).

  Er is nog iets speciaals, want Siem heeft een tweelingbroer die ook Joep heet. Joep en Siem lijken niet op elkaar, niet qua uiterlijk en ook niet qua gedrag. Joep is een kwartier ouder, maar Siem is een kop groter. In het weekend is het druk in huize van Baars. Joep zit op hockey bij LOHC, Siem zit op voetbal en dan is er ook nog zus Charlotte. Charlotte is 12 jaar en houdt ook van hockey. Zij hockeyt bij MHC in Voorhout. Met z’n drietjes hebben ze het heel gezellig, op sommige momentjes na dan. Maar dat hoort tussen broers en zussen.

  Siem wilde graag vertellen dat hij suikerziekte heeft. Is dat lastig te combineren met voetbal? Nee op zich niet. Alleen als hij heel ‘hoog’ zit of heel ‘laag’ gaat het wat minder. Siem heeft een pompje en dat kan uitgeschakeld worden tijdens de wedstrijd. Siem is een voorbeeld dat suikerziekte en sporten heel goed samen gaat! Ik vind dat super cool van Siem.

  De favoriete club van Siem is Ajax, en Ziyech is de beste voetballer van het team. Hij kan heel goed dribbelen en heel goed van afstand schieten. Ajax zal wel kampioen worden denkt Siem. Of dat ook voor Teylingen geldt? Dat is moeilijker!

  Siem gaat in ieder geval Teylingen 1 supporten en hoopt dat Teylingen 1 wint. Liefst met een doelpunt van een echte middenvelder, Mike van der Zon. Want dat is de speler die Siem mag ophalen en een fantastische dag zal bezorgen. Liefst met de 3 punten die in Sassenheim blijven.

  Bezoek onze Facebookpagina om alle foto’s van Siem tijdens deze bijzondere dag te zien.