• Siem is Pupil van de Week

 • Aanstaande zaterdag hebben we een echte Van der Vlugt als pupil van de week: Siem van der Vlugt neemt de aftrap bij de wedstrijd van Teylingen 1 tegen Meerburg 1.

  Siem is ongeveer op de voetbal geboren. Al vanaf dat hij een baby was, was hij bij Teylingen te vinden. En dat is niet zo gek, want papa Bob speelde toen nog in Teylingen 1. Siem ging trouw mee met de wedstrijden van het eerste en was ook van alles op de hoogte. Toen hij 3 of 4 jaar was, ging hij voetballen bij de hummels. Ook Siem is dus gestart bij Piet van der Klugt. Siem voetbalde trouwens de hele week door. In het weekend bij Teylingen met zijn vrienden en thuis op het eigen familievoetbalveld dat naast hun huis ligt. Je kan dus wel zeggen dat Siem een voetbaldier is! Verder weet Siem ook heel veel van voetbal; vraag hem een uitslag van een profclub, en hij weet het.
  En hoe vond Siem het dat hij pupil van de week mocht zijn? Dat is natuurlijk vet leuk, maar ook heel spannend! Dan maakt Siem namelijk zijn debuut bij Teylingen 1, niet in team, maar wel als mascotte. En ik verwacht dat Siem later nog heel wat keren met Teylingen 1 zal gaan voetballen.

  Siem zit nu in Teylingen JO11-1, maar heeft eerst in Teylingen JO8-1, JO9-1 en JO10-1 gezeten. En de trainers van dit team? Dat zijn, hoe kan het ook anders, papa en opa! Dus 3 generaties zijn er bij Teylingen JO11-1 actief. En gaat dat goed? Nou zeker wel! Teylingen JO11-1 is een team dat lekker meedraait. Siem speelt op het middenveld, maar kan eigenlijk wel op heel veel plekken, behalve links- en rechtsback. Daar is hij minder goed in. Siem kan goed lopen en heeft een ijzersterke conditie. Siem scoort daarbij ook nog regelmatig een goal! Siem gaat natuurlijk altijd naar de training. In zijn hele carrière heeft hij maar 1 training en 1 wedstrijd gemist. En dat was pas geleden, toen was Siem namelijk zo ziek, dat voetballen echt niet ging.

  Siem studeert aan de Overplaats in groep 6 bij juf Sonja en juf Elise. Siem is enthousiast over de juffen, want ze zijn heel aardig. Soms natuurlijk ook streng, maar dat is wel nodig op zijn tijd. Het leukste op school is buitenspelen, als ze tenminste op het pannaveld mogen. Er is namelijk een strak schema welke groep op het pannaveld mag spelen. Eigenlijk mag de groep van Siem alleen niet op woensdag, verder alle dagen wel, en op maandag en dinsdag zelfs 2 x! Niet zo leuk op school is nieuwsbegrip. Tekst lezen daar houdt Siem namelijk niet zo van. Met een leesboek maak je Siem niet blij, maar wel met de Donald Duck of Panna. Panna is een voetbalboekje, dus logisch dat Siem dat heel leuk vindt!

  Siem woont op de Puck…maar je kunt het ook het Van der Vlugtenlaantje noemen. Want de hele familie, en al zijn neefjes en nichtjes wonen vlakbij. Siem heeft zelf een broertje Kick, van 6 en 2 zussen, Lot van 8 en Flo van 4. Met Kick, en soms Lot, gaat Siem lekker voetballen op het familieveldje. Lot wil eigenlijk het veldje liever gebruiken voor handbal, dus ook thuis moet het veld soms verdeeld worden. Huisdieren zijn er ook: Er zijn 2 varkens, 4 katten, 12 duiven, een hond en 6 kippen. Natuurlijk niet allemaal in huis, alleen de hond en 2 katten. De andere katten zijn echte buitenkatten. De kippen leggen ook eieren, dus goed voor bij het ontbijt! Eigenlijk woont Siem met de familie op een prachtige locatie, want wie zou dat niet willen. Een voetbalveld en een kinderboerderij naast het huis.

  Siem wil later graag doorgaan in de sport. Hij wil het liefst profvoetballer of proftennisser worden. Hij zit namelijk naast voetbal ook op tennis. En nu kunnen bijna alle voetballers ook goed tennissen, dus tja, Siem zou het zomaar best kunnen gaan maken in de sport. Stel dat hij zou moeten kiezen, dan valt de keuze wel echt op voetbal. Maar mocht het nu niet lukken om met sporten zijn geld te verdienen, dan heeft Siem een goed plan B. Hij wil dan graag in de supermarkt werken, wel als bedrijfsleider. Waarom dan niet bij zijn vader in het bloemenbedrijf? Ik kan u uit betrouwbare bron vertellen dat de salarisonderhandelingen hier vastgelopen zijn; daarom de keuze voor de supermarkt. Siem heeft daarbij een voorkeur voor de Hoogvliet, daar werken ook heel veel Teylingers. En laat ik Siem daar nu nu tegen zijn gekomen afgelopen zondag. Was hij misschien al aan het solliciteren voor een bijbaantje? Nee, dat nog niet, want Siem heeft al een klusje waarbij hij lekker geld mee kan verdienen. Hij verkoopt bloemen op vrijdag in de wijk vlakbij school. Daar houdt hij toch mooi een zakcentje aan over. Uiteraard zijn de bloemen wel uit het bedrijf van z’n vader 😊

  De vriendjes van Siem zijn Quinten, Koen, Gijs, Joep, Stijn, Kees en de rest van het voetbalteam. Eigenlijk zijn al de jongens van het voetbalteam op zaterdag met elkaar bij Teylingen. Lekker voetballen terwijl de vaders bezig zijn met hun eigen voetbalpotje of als Teylingen 1 aan het voetballen is.

  Verder is Siem vooral aan het buitenspelen met zijn vrienden, lekker rennen en voetballen. Of verstoppertje spelen op het erf. En als het echt slecht weer is, dan gaat Siem gamen. Hij speelt dan Fifa24, Siem heeft daarbij speciale instellingen waardoor hij goede spelers voor weinig geld naar AJAX kan halen. Want u raadt het al, Ajax is het favoriete team van Siem in Nederland. Zijn favoriete team in Engeland is Manchester City, in Duitsland Bayern München (jaja Siem, ik heb de u met puntjes erboven gevonden) en in Spanje Barcelona. Maar als hij toch 1 team moet kiezen, dan kiest hij Barcelona. De allerbeste voetballer ter wereld is Haaland, dat is ook het grote voorbeeld van Siem. Maar daarnaast ook Frenkie de Jong, want die speelt net als Siem op het middenveld. De beste speler bij Teylingen is Melvin. In het weekend gewoon Melvin, maar doordeweeks meester Melvin, want op vrijdag is Melvin als Combibrug meester bij de Overplaats. Wat ze dan doen? 3x raden…Voetballen natuurlijk.

  Siem hoopt natuurlijk dat AJAX kampioen zal worden, maar hij denkt het eerlijk gezegd niet. Hij denkt dat PSV kampioen wordt.

  Zaterdag wordt het de dag van Siem! Wat extra leuk is, is dat Siem trainer Rob goed kent. Mooi dus dat Siem dit seizoen aan de beurt is als pupil van de week. Ik denk dat het heel druk zal worden zaterdag, allemaal fans van Siem en wat verwacht Siem van de wedstrijd? Hij denkt dat Teylingen gaat winnen met 3-1. En nog even een mededeling voor trainer Rob: Mocht je Siem nodig hebben in het veld, je kunt op hem rekenen hoor! Zowel als voetballer als als assistent trainer.

   

   Tijdens de wedstrijd zijn er foto's gemaakt door Peer Compeer, deze zijn in dit Facebook Fotoalbum te zien.

  -