• Silvijn is Pupil van de Week

 • Aanstaande zaterdag speelt Teylingen 1 de thuiswedstrijd tegen SJZ. Daarna is er een gezellige 3e helft in de kantine. Natuurlijk wordt deze wedstrijd niet zonder pupil van de week gespeeld; de pupil is zaterdag Silvijn Stout uit Teylingen JO12-1.

  Toen ik het gesprek had met Silvijn, was hij in opperbeste stemming. Want na weken van verliespartijen wist Teylingen JO12-1 eindelijk weer te winnen. Ze hebben het heel moeilijk gehad in de eerste klasse en spelen in deze 4e fase nu in de 2e klasse. Na een paar wedstrijden dat het net niet lukte, bleek de JO12-1 afgelopen zaterdag heer en meester te zijn in Katwijk bij Quick Boys. Ondanks de lastige wind, heeft het team met 5-0 gewonnen. Silvijn staat op doel en heeft voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon gehouden. Hij had toch best wel veel te doen en heeft ook 5 goede reddingen gehad. Dus als Silvijn niet zo goed had gekeept, was het 5-5 geworden. Dus supergoed van Silvijn!

  Silvijn voetbalt al heel wat jaren bij Teylingen. Toen hij een jaar of 2 was, ging hij mee naar de ukken bij Ter Leede. Maar toen hij 3 jaar was, had hij al een transfer naar Teylingen. Dat is echt wel de jongste transferspeler ooit, een hummeltransfer! Na een paar jaar hummels heeft Silvijn gevoetbald in JO9-4, JO8-1, JO9-1, JO10-1, JO11-1 en nu dus in JO12-1. De trainers van het team zijn Peter en Martijn, en Silvijn gaat eigenlijk altijd naar de training. Soms heeft hij een blessure, dan gaat het even niet. Maar met de wedstrijden zorgt Silvijn altijd dat hij topfit is. Naast de gewone training heeft Silvijn ook keeperstraining van Rogier Tetteroo. Dat is een hele goede keeperstrainer. De beste tip is om 2 meter voor de lijn te staan en te zorgen dat je goed opgesteld staat. Voor Silvijn is het een goed seizoen met spelen in de 1ste klasse, want hij heeft veel te doen gehad. Daar zal hij zeker sterker uitkomen.

  Doordeweeks is Silvijn druk met school op het Bolwerk. Hij zit in groep 7 bij juffrouw Jose, juffrouw Liset en soms meester Leonard. Die meester, dat is wel heel tof want die is profvoetballer geweest. Wauw! Wat een leuke leraar zal dat zijn voor de voetballers! Met meester Leonard wordt dus veel over voetbal gesproken. Volgens Silvijn heeft hij in Den Haag gevoetbald en in Spanje. De juffen zijn verder ook oké, maar soms heeft Silvijn het gevoel dat de juf de meiden meer aandacht geeft. Misschien komt dat wel omdat de jongens wat drukker zijn, of omdat ze graag willen voetballen met meester Leonard? Het leukste op school is Engels en pauze. Silvijn kan heel goed Engels en dat komt door zijn andere hobby, en dat is gamen! Silvijn gamet vaak Fortnite en speelt dan public. Dan speel je met mensen over de hele wereld. Silvijn speelt meestal met zijn vrienden, maar je kunt dan ook apart van het spel in ‘The Creative’ gaan en dan kun je kletsen met mensen uit de hele wereld. En Silvijn kan nu heel goed Engels praten. Dat is het toppunt van leren en spelen tegelijk!

  Vriendjes van Silvijn zijn Daan, Sep, Joep, Tycho, Finley en nog veel jongens uit de klas. Het leukste om te doen is dus voetballen en gamen. Silvijn kijkt niet zoveel voetbal op televisie, maar heeft wel het Nederlands elftal gekeken. Na 25 minuten was Silvijn er klaar mee. Toen had hij het wel gezien, want ze stonden toen al 3-0 achter. Nou dan voetbalt Silvijn liever zelf! Dan doen zijn broers overigens ook. De oudste broer van Silvijn is Olivier van 15 jaar oud. Die is altijd bij Ter Leede blijven voetballen, en zit nu in Ter Leede JO16 dacht Silvijn. En dan hebben we Faber nog; onze voetballer uit Teylingen JO13-1 en sinds kort ook jeugdtrainer. Silvijn is de jongste van het gezin. Bijzonder is wel dat zowel Olivier als Silvijn keeper zijn. Broer Faber speelt op het middenveld. Ook papa Arjan en allebei de opa’s hebben altijd gevoetbald. Papa komt uit Spijkenisse; papa en mama hebben elkaar in Oostenrijk ontmoet in een skihut en omdat papa Arjan mama Sharon zooo leuk vond, is hij ‘geëmigreerd’ vanuit Spijkenisse naar Sassenheim. Gelukkig maar, want anders hadden we Faber en Silvijn niet als voetballers bij Teylingen gehad en hadden ze ergens in de buurt van Spijkenisse gevoetbald. VV Botlek heet die vereniging, dacht Silvijn.

  De beste club die er is, is Chelsea. In Nederland is de beste club Feyenoord. Dit seizoen gaat Feyenoord lekker. Silvijn hoopt dat Feyenoord kampioen gaat worden, ze hebben wel een goede stap gezet afgelopen tegen Ajax. De beste voetballer ter wereld is Ronaldo, die is gewoon snel, kan hoog springen en is gewoon ontzettend goed.

  Dan nu weer even over naar Teylingen: De beste speler van Teylingen is Dennis van den Nouland. Maar Silvijn heeft nog een speler die hij heel goed vindt, en die hij heel goed kent. Dat is Michael Does. Daarom hoopt Silvijn dat Michael bij het eerste zit aanstaande zaterdag, want dan wil hij graag door Michael en Dennis opgehaald worden. We gaan het zien.