• Sponsorcommissie in gesprek met Rob Jonkman

 • Zoals u onlangs op onze media kanalen hebt kunnen lezen is Play2Improve onze “Sponsor van de maand”. In deze serie is er ook iedere maand een interview met de (mede-)eigenaar van deze sponsor. Deze maand is dat een hele bijzondere, namelijk onze hoofdtrainer: Rob Jonkman.

  Zoals u weet is Rob iemand waarmee een kort gesprek (of in dit geval interview) uit kan lopen op hele uitgebreide verhalen waarin naadloos geschakeld wordt tussen werk en privé. Vandaar dat we er deze maand voor hebben gekozen om het interview in 2 delen te knippen, vandaag te beginnen met de persoon en hoofdtrainer Rob Jonkman, om over enkele weken verslag te doen van ons gesprek over Play2Improve.

  Rob Jonkman is vader van Okke (6), Sep (4) en Tieme (2) en partner van Maaike, heeft onlangs alweer de magische 40 bereikt en is al een leven lang betrokken bij R.K.V.V. Teylingen. Ooit als kleine jongen begonnen met voetballen en (op een uitstapje van 2 jaar naar Foreholte na) de jeugdopleiding doorlopen. Daarna jarenlang selectie gespeeld en volgens Rob zelf tot zo’n 80 wedstrijden in Teylingen 1 gekomen. Dit aantal hebben we nog niet geverifieerd bij Jaap van Vliet, maar we nemen het maar even voor waarheid aan…

  Uit 1 van deze 80 wedstrijden is uiteraard ook een absoluut hoogtepunt voortgekomen. Voor Rob is dit een weergaloze omhaal thuis tegen Gouda. Spreek Rob gerust even aan in de kantine om te vragen hoe dit is gegaan, hij vertelt graag in geuren en kleuren hoe dit tot stand is gekomen!

  Na zijn jaren in de selectie, toen de focus al lang meer op het training geven lag dan het voetballen zelf, heeft Rob nog jaren meegespeeld in zowel Teylingen zondag 4, als later Teylingen zaterdag 4. Van laatstgenoemde is Play2Improve nog steeds sponsor, maar na dit seizoen gaat de focus volledig op de Jo-7. Dit is naast werk en hoofdtrainer zijn, de volgende passie van Rob. Samen met Piet van der Klugt en Bob van der Vlugt is hij een aantal jaar geleden begonnen met het training geven aan de hummels op zondagochtend. Zoals dat gaat, zijn kids gingen voetballen en Rob draagt graag zijn steentje bij, dus was hij al snel betrokken en sloot hij samen met Bob aan. Het werd steeds drukker tijdens de hummeltrainingen en toen kwam o.a. Rob met het initiatief waar wij als vereniging hopelijk nog jaren de vruchten van gaan plukken, de J0-7. Dit is een afdeling die zich tussen de hummels en de Jo-8 heeft gevoegd en waarmee een "competitie" is opgezet samen met diverse regioclubs. Vooralsnog is dit een daverend succes en hebben we er inmiddels al 28(!) leden bij.

  Zoals het gaat in de voetballerij hebben we hierboven een prachtige opsomming van mooie momenten en successen in het voetballeven van Rob, maar hoort daar ook een schaduwkant bij. Afgelopen seizoen was voor Rob een extreme domper met de wedstrijd uit tegen SJZ als absoluut dieptepunt. Zonder hier nog al te veel aandacht aan te schenken, tekent het wel dat Rob bijna anderhalve week ziek is geweest van het feit dat die dag alles definitief in duigen viel. Want ondanks dat Rob als trainer inmiddels de halve Bollenstreek aan clubs heeft gezien (Teylingen, Foreholte, Lisse, VVSB en nu weer Teylingen) is en blijft hij een echte clubman die al die jaren ook als vrijwilliger betrokken is gebleven bij onze club.

  Rob, namens de sponsorcommissie uiteraard veel dank voor de sponsoring van Teylingen zaterdag 4 en vanaf komend seizoen van de Jo-7. Maar vooral bedankt voor alle toewijding en passie die je iedere dag weer in onze club steekt! Wij hopen dat deze samenwerking nog jaren mag blijven bestaan!