• Stef is Pupil van de Week

  • Eigenlijk zou Stef pupil zijn op 5 maart als Teylingen tegen LSVV zou spelen. Maar die wedstrijd ging  niet door op zaterdag omdat LSVV een weekend de hort op was, en het was vakantie. Dus echt druk zou het dan niet worden. Dus hadden we een wereldidee: laten we Stef pupil laten zijn bij de wedstrijd van Teylingen tegen Meerburg! Want dat is de wedstrijd tussen de 2 rivalen en kan heel belangrijk zijn voor een eventueel kampioenschap.

    Stef zit al vanaf dat hij 4 jaar was op voetbal. Net als vele anderen is hij begonnen bij Piet en daar heeft hij de basistechnieken geleerd. Na de hummels kwam Stef in de F3, toen JO9-1, JO10-1, JO11-1 en nu JO13-1. Dit seizoen speelt Stef voor het eerst op een groot veld. Dat is wel veel fijner, want je hebt veel meer ruimte. Je kan gewoon ook met de bal een stuk lopen voordat je hem doorpasst. Stef speelt links of rechts midden. Stef is een linkspoot en legt uit dat hij dan het liefste rechts midden speelt, want dan kan hij naar binnen komen. Of hij passt hem door naar de voorhoede. Stef maakt ook wel eens een doelpunten, zelfs 3x in de laatste paar wedstrijden! Hij traint er ook hard voor, want hij slaat bijna nooit een training over. Alleen als hij bijvoorbeeld ziek is, komt hij niet trainen. Maar dat is wel logisch. Trainers en leiders zijn Stijn en Michael. Ze zijn aardig, leuk en geven goede training. Als ze namelijk zien dat iets in de wedstrijd niet zo goed gaat, dan gaan ze er de week erna op trainen. Teylingen JO13-1 speelt veel derby’s. Zo ook de wedstrijden tegen Foreholte en Ter Leede. Altijd spannend! En…allebei niet verloren! Tegen Ter Leede werd gelijk gespeeld en van Foreholte zelfs gewonnen.

    Stef heeft 2 broertjes, Joep en Guus, die uiteraard ook bij Teylingen voetballen. Joep speelt in de JO11-1 en Guus in de JO9-2. Gaat het dan altijd over voetbal thuis? Nee hoor, want Stef heeft meer hobby’s. Hij houdt ook van tennis, buitenspelen en gamen. Zo was Stef ook van de partij bij het FIFA toernooi op 26 februari. Andere spelletjes die hij speelt zijn Fortnite, Rocket League, Formule 1. En als hij niet gamet en buiten speelt, gaat hij lekker voetballen op het schoolplein. Meestal zijn z’n vrienden daar ook te vinden, dat zijn Bram, Philip, Chris, Annabelle en Milan. De moeder van Stef is Elise. Zij is vrijwilliger bij Teylingen, ze staat achter de bar en we kunnen haar ook altijd bellen voor activiteiten. Vader Thomas is meestal supporter en eventueel invalcoach. Best druk om naar 3 jongens te kijken, dat is wel eens passen en meten. En het zijn hele toffe ouders, want eigenlijk kon Stef op 19 maart geen pupil zijn want zijn vader en moeder zouden een avondje uit gaan. En wat deden ze…Omdat het zo’n bijzondere wedstrijd is die Teylingen moet spelen, hebben zij hun avondje uit verplaatst.

    De favoriete club van Stef is PSV. Dat komt omdat vader Thomas voor PSV is. En toen Stef een leeftijd kreeg dat hij kon kiezen voor welke club hij zou worden, koos hij voor PSV. PSV werd toen ook kampioen. De favoriete spelers zijn Madueke of Gotze; van de trainer is Stef minder fan. Madueke is heel handig met de bal, een tegenstander kan de bal bijna niet afpakken. Gotze heeft heel goed overzicht over het spel, en is heel slim met de bal (ook al is hij minder snel en minder sterk). Stef heeft een rotsvast vertrouwen in PSV, hij gaat ervan uit dat ze nog gewoon kampioen gaat worden.

    Hoe vindt Stef het nu bij Teylingen? Nou superleuk, want er worden vaak extra activiteiten georganiseerd. En zo is de pupil van de week ook een leuk uitje! Hij heeft niet echt favoriete spelers bij Teylingen 1, hij vindt iedereen goed! Maar hij weet wel door wie hij opgehaald wil worden: Dat is Pascal de Ridder! Pascal was namelijk altijd de buurman van Stef (toen hij nog thuis woonde). Pascal kan heel goed voetballen, dat heeft Stef wel gezien toen Teylingen tegen Warmunda speelde. Stef verwacht dat Pascal wel gaat scoren, en dat Teylingen gaat winnen met 4-0! Wauw….dan denk ik dat Stef nog heel vaak de mascotte mag zijn van het eerste!