Stompwijk Vets – Teylingen Vets 2

Stompwijk Vets – Teylingen Vets 2 2-0.
Kijken op het tableau van alle zondagse uitslagen van afgelopen weekend dan moet dit, na het succes van vorig weekend voor ons vlaggeschip en de afzwaaiende penningmeester, voor onze voorzitter een zwaar ontbijtje geweest zijn op maandagmorgen.

Ga maar na :
Tey Vets 1 – SJC Vets 1-5
Warmunda 3 – Tey Vets 1 2-0
Teylingen 1 – Alphense Boys 1 3-5
Stompwijk vets – Tey Vets 2 2-0

14 goals tegen en 4 voor, zowaar een beschamend totaal met ook nog eens 0 punten, waarbij het lijkt alsof onze goedheiligman een maandje eerder dan verwacht aangekomen is. Onze wedstrijd was er één uit de categorie ‘vlees noch visch’ ( Bron van Dale: Dit wordt gezegd van iets of iemand dien men niet tot een bepaalde groep of soort kan brengen; van iets halfslachtigs; tot geen partij behooren, een nietig mensch zijn (Van Dale)). Vooral het middelste gedeelte benaderde het niveau van onze wedstrijd het meest. ‘Iets halfslachtigs’ kwam nog het meeste in de buurt van wat de 23 acteurs op het veld lieten zien. Hoofdrol hierbij was toch wel de man in het zwart, die bij voornaam genoemd werd door de Stompwijkers en die zich consequent liet ringeloren door zijn clubgenoten. Wij behielden onze eigenwaarde door hier niet in mee te gaan en ons eigen spel (hebben we dat dan??) te blijven spelen. Ondanks enkele kleine kansjes wisten we niet tot scoren te komen.
Nu we het toch over eigenwaarde hebben…… Sinds afgelopen weekend zit de eervolle duobaan van de gebroeders van Leeuwen als prinsen Carnaval er weer op. Onderstaande foto is niet geschikt voor al te jonge kijkers, maar ik wilde hem jullie toch niet onthouden. De foto is genomen bij de feestavond op de 10e van de 11e , maar dat zal ook wel een speciale reden hebben. De foto kwam bij ons binnen, vlak na de wedstrijd. Eigenlijk hadden we de mannen wel als ware ‘streakers’ in dit halve adamskostuum over ons veld willen zien dartelen. (misschien iets voor de komende thuiswedstrijd?)

Het spreekwoord luidt in deze meestal ‘in je hemd gezet worden’ maar ja……u ziet de foto….zonder hemd kun je er ook niet ‘in’ gezet worden. De mannen hebben ter plekke dus een nieuw spreekwoord uitgevonden namelijk ‘uit je hemd gezet worden’. Naar ik heb begrepen was het afscheid van de eretitel voor de mannen méér dan alleen maar een geslaagde avond. Ze hebben er vast enorm van genoten en dat is ze van harte gegund! Nu weer gewoon ouderwets met de bus met Vets mee naar het frühshoppen deze carnaval!
Terug nu naar het immer gezellige sportpark in Stompwijk. Zoals al beschreven verloren we deze wedstrijd van een tegenstander die absoluut niet sterker was dan wij, maar die wel 2x wisten te scoren terwijl wij 3x het houtwerk tartte. Wat dat betreft voelt het altijd alsof je daar tegen een Duitse tegenstander speelt. Je denkt leuk mee te doen en uiteindelijk winnen ze toch……
Wat ons zo langzamerhand wel zorgen begint te baren is het overwegend schandalige ruwe spel van onze tegenstanders. Is het niet verbaal door ons kleinere zusje dan toch zeker wel fysiek door enkele andere ploegen. Inmiddels zijn het Tim, Toop, Walter en Martin(nog steeds niet helemaal fit) en voeg daar Sander en Ricardo deze week bij, en iedereen snapt ineens waarom wij regelmatig met 17 of 18 spelers alsnog te weinig mensen hebben en blij zijn als we met 11 kunnen starten. Het kwartet geblesseerden zal dan ook komende week uitgebreid worden naar een sextet.

Inmiddels staan we met 7 punten op een plek waar we waarschijnlijk wel zo ongeveer thuis horen en mogen we komende week aantreden tegen Foreholte 2. Zij staan slechts 2 punten boven ons en met het huidige spelersarsenaal hopen we er dan ook het beste van. 11.00 op de Roodemolen, maar eerst weer de jaarlijkse teambuilding annex ‘schepwedstrijd’ zaterdag bij de ouders van Ron thuis.
J-B