TAC’90 – Teylingen

Derde periode Teylingen raakt uit zicht

In Den Haag heeft Teylingen een ruime nederlaag geleden op bezoek bij TAC’90. Het werd 6-2 en die nederlaag was verdiend te noemen. Teylingen kregen genoeg kansen op meer doelpunten, maar voor de thuisploeg gold hetzelfde. Een 10-6 uitslag had helemaal niet zo gek geweest.

De start was goed voor de Sassenheimers. Binnen tien minuten maakte Jaap Zwetsloot een vlotlopende aanval aan Teylingen kant af. In de onderlinge strijd om de derde periodetitel een met GDA een mooie opsteker. De vreugde was echter van korte duur na twee corner moment, waarbij apathisch verdedigen tweemaal toe ervoor zorgde dat TAC’90 gemakkelijk kon afmaken. Kort voor de rust nam de thuisploeg verder afstand van Teylingen, maar in blessuretijd was het wederom Jaap Zwetsloot die de spanning terug bracht.

Teylingen had moeite met de behendige en snelle aanvallers van TAC’90 en dat veranderde niet na de rust. Toch kreeg het dé kans op 3-3 middels Lasse van Wijk. Hij kopte een strakke corner van Mark van der Vlugt rakelings over. In de fase hierna werd Teylingen overklast en mocht het van geluk spreken dat de teller bij zes stopte.

Aan de bal heeft Teylingen het naar behoren gedaan, want er zijn meer dan voldoende kansen gecreëerd. Zonder bal was het geen geheel en de linies niet kort genoeg op elkaar. Hierbij dient vermeld te worden dat TAC’90 veel meer individuele kwaliteit heeft rondlopen, dus de nederlaag is geen schande.

Door dit resultaat is de derde periode in één klap ver uit zicht en lijkt Teylingen de laatste twee wedstrijden in ‘niemandsland’ uit te gaan voetballen. De zesde plaats behouden zou een knap doel op zich kunnen zijn. Met VUC (thuis) en Pancratius (uit) nog op het programma wordt dit een nog grotere uitdaging. VUC speelt immers nog voor de titel en Pancratius strijdt eveneens nog voor een zo hoog mogelijke klassering (zesde).

Trainer Marc van Wonderen kijkt terug op een lastige wedstrijd én een goed seizoen: ‘Vandaag hebben we verloren van een heel goed TAC’90. Zij hebben spelers voorin lopen die met gemak op een hoger niveau kunnen meekomen. We hebben veel kansen gehad, maar helaas ook veel tegen gekregen. Dan kan je tegen een zeperd aanlopen als deze. Ik denk dat we kunnen terug kijken op een prima seizoen. We hebben ons met veel gemak kunnen handhaven en we gaan proberen de zesde plek vast te houden en ons daarna richten op het nieuwe seizoen’, sloot de oefenmeester af.

7. 0-1, Jaap Zwetsloot

11. 1-1, Jeffrey Ramkisoen

16. 2-1, Jeffrey Ramkisoen

37. 3-1, Rafiek el Ousrouti

45. 3-2, Jaap Zwetsloot

65. 4-2, Ilhan Senturk

73. 5-2, Ilhan Senturk

80. 6-2, Jeffrey Ramkisoen

Opstelling: van Beek, Heemskerk, van den Nouland, B. van der Vlugt (73. Jongen), Acimovic (46. van der Krogt); van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; Hulsbosch (63. Langeveld), J. Zwetsloot en de Ridder.