• Terechte overwinning Teylingen

• Na de derby tegen Foreholte vorige week moest Teylingen in Haarlem voetballen tegen V.v. Schoten. Een onbekende tegenstander voor Teylingen. V.v. Schoten voetbalde de afgelopen jaren in de west 1 competitie. Na de extra maatregelen tegen corona van de regering, een wedstrijd zonder ambiance. Zonder de vaste supporters, die helaas na 90 minuten niet bij de eerste overwinning van dit seizoen konden zijn.

Teylingen begon flets aan de wedstrijd. Het was even aftasten in het begin. Teylingen had een veldoverwicht en veel balbezit maar het duurde even tot de echte kansen kwamen. Helaas eerst een domper voor Teylingen. Keeper Wessel Zonjee raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Davey Braggaar. Deze zou uiteindelijk een hoofdrol spelen in deze wedstrijd. De eerste kansen waren er voor Teylingen. Lasse van Wijk kopte een corner net naast en 2 schoten van Pascal de Ridder werden gered door de keeper van v.v. Schoten. De grootste kans was voor Dirk Zwetsloot. Nadat hij de bal eerst tegen zijn arm geschoten zag worden kon hij vrij op de keeper af. Helaas schoot hij de bal naast. Teylingen bleef de gehele eerste helft de betere ploeg. 7 corners kreeg Teylingen en het meeste balbezit was er voor Teylingen. V.v. Schoten kon niet echt gevaarlijk worden. Zo werd er gerust met een 0-0 stand. Gezien de mogelijkheden had hier toch echt wel een andere tussenstand moeten staan.

De tweede helft begon bij Teylingen minder fel. Na de eerste kans voor Mike van der Zon, zijn schot werd gered door de keeper, kwam Teylingen beter in het spel. Wederom een kans voor Lasse van Wijk, schoot uit een voorzet net naast. De bevrijdende treffer kwam er toch voor Teylingen. Dirk Zwetsloot liet zich uitzakken op het middenveld en gaf een bal over de verdediging van v.v. Schoten. De bal werd door Lasse van Wijk meegenomen op de borst en kon met een lob over de keeper van v.v. Schoten, Teylingen op 1-0 voorsprong schieten. De ontlading was groot. Een verdiende voorsprong. V.v. Schoten moest nu komen en dat zorgde voor meer ruimte voor Teylingen. Verschillende malen kwam Teylingen er gevaarlijk uit, maar echte kansen kwamen er niet. V.v. Schoten kon 1 keer een schot lossen, maar Davey Braggaar kon redden. De laatste 10 minuten ging v.v. Schoten 1 op 1 spelen en kwam er meer onrust in het spel bij Teylingen. In de 84e minuut kreeg v.v. Schoten een opgelegde kans om op 1-1 te komen. Scheidsrechter van der Sprang had bij Jelle Vooijs een vermeende handsbal gezien in de zestien meter en floot voor een penalty. Na de protesten werd de penalty genomen. Davey Braggaar pakte de penalty en hield Teylingen op een 1-0 voorsprong. Hierna gaf Teylingen eigenlijk niks meer weg. Er waren nog meerdere kansen voor Teylingen om de voorsprong uit te breiden. Na 97 minuten gespeeld te hebben was daar toch de eerste overwinning.

Keeper Davey Braggaar over de wedstrijd: “Heerlijk om de eerste 3 punten van het seizoen mee te nemen. Invallen, gele kaart vanwege irriteren bij de penalty en dan de penalty pakken. Lekker voor ploeg. Een hele terechte overwinning van ons. We waren de gehele wedstrijd de betere ploeg. Nu deze stijgende lijn erin houden”

Volgende week speelt Teylingen thuis tegen DOSR. Voor de supporters helaas weer zonder publiek, maar via Twitter kun je deze toch volgen.

Opstelling Teylingen
    W. Zonjee (D. Braggaar 12e), J. Vooijs, D v.d. Nouland, M. van der Heijden, D. Heemskerk, D. Hoogkamer (N. Rodenburg 45e), M. van der Zon, L. van Wijk, P. De Ridder, D. Zwetsloot, T. Gorter (J. van der Geest 65e )