Teun is Pupil van de Week

Teun komt uit een echte rood/zwarte familie en is zondag de Derbypupil!

Aanstaande zondag is het zover: de derby van Teylingen uit tegen Foreholte. We hebben een hele fanatieke pupil van de week, Teun Bisschops. Teun komt uit een echte Teylingenfamilie, vader Mark heeft jarenlang gevoetbald, net als ome Walter en ome Johan. En wat te denken van opa Johan, en tenslotte Smiley (alias Louis). Toen Teun geboren werd, was het dus al duidelijk dat Teun zodra hij kon lopen zou gaan voetballen in rood zwarte kleuren. Net als broertje Jan trouwens.

Teun is begonnen in de hummels bij Piet. Daar heeft hij de basis geleerd. Daarna heeft hij 2 jaar gevoetbald in de JO9-2 en dit seizoen in de JO10-1. Teun gaat altijd naar de training, hij slaat nooit over. De training wordt gegeven door Robin Klootwijk. Dat is een hele goede trainer, soms ook een beetje streng. Op zaterdag probeert Robin er ook bij te zijn, maar soms moet hij met zijn eigen team voetballen dan lukt het niet. Daarom is er nog een leider bij de JO10-2, vader Mark! En dat vindt Teun maar al te leuk. Het gaat best goed met het team. Ze hebben pas 1 x verloren en 1 x gelijk gespeeld, voor de rest alle wedstrijden gewonnen. En weet u wat bijzonder is? Dit is een gemengd team met 2 meiden erin, Guusje en Lauren. Teun speelt het liefste op het middenveld, maar moet soms ook achterin. Wat fijn is, is dat Guusje een echte verdediger is en dus altijd achterin wil staan. Daardoor hoeft Teun niet altijd achter te staan, maar kan hij afwisselen met Levin op het middenveld.

Teun is er niet alleen als hij zelf moet voetballen, maar komt ook kijken bij Teylingen 1 of bij zijn broertje. Jan voetbalt in Teylingen JO8-1 en staat daar z’n mannetje. En als de grote trainers moeten voetballen voor het kampioenschap zoals de JO15-1 vorig jaar, komt Teun de jongens ook aanmoedigen.

Doordeweeks moet Teun naar school; hij zit op de Kinderburg in groep 6. Hij krijgt les van meester Kevin en hoe leuk is het dat ook de meester van voetbal houdt. Hij voetbalt bij Hillegom in een vriendenteam. Samen kunnen ze goed praten over de voetbal en toen Teun meester Kevin getrokken had met lootjes bij de Sint, heeft hij een prachtige surprise gemaakt. Lekker veel gelatine met eromheen shirts van Hillegom. En de meester mocht lekker graaien in de vieze derrie! Jammer is wel dat Teun niet tegen Hillegom hoeft te voetballen in de competitie, maar misschien wil meester Kevin wel een keertje bij Teun komen kijken! Teun en meester Kevin zijn allebei voor AJAX, dus die liefde delen ze ook nog eens. Ik denk wel dat Teun dus een goed rapport zal hebben…. Het leukste op school is gym en het allermakkelijkste is geschiedenis. Terwijl toch veel kinderen dat een lastig vak vinden. Schrijven en spelling is echt niet leuk. T’ is  gewoon best moeilijk. Teun weet nog niet precies wat hij wil worden, maar heeft wel veel ideëen: profvoetballer, deejay, bakker of het bedrijf van zijn vader overnemen. Profvoetballer het liefst bij Ajax. En hoe komt het dat Teun dj wil worden? Dat komt omdat hij fan is van Martin Garrix; worden zoals hij…dat zou het heel gaaf zijn! Hij is zelfs wel eens bij een concert van Martin Garrix geweest. En in Teun schuilt ook een meesterbakker…dat leert hij van opa Cees. Opa Cees was vroeger banketbakker in, jawel Voorhout. Het dorp waar de derby volgende week plaats gaat vinden. En voor wie is opa Cees dan? Toch wel voor Teun en Teylingen hoor! Tja, en dan kan Teun ook nog kiezen om stucadoor te worden of op kantoor te gaan werken. Dat laatste trekt hem meer hoor. Lekker achter 2 computerschermen zitten en de zaak draaiend houden. En op zondag natuurlijk voetballen in Teylingen 1. Teun heeft nog een ambitie, en dat is het record aantal wedstrijden in Teylingen 1 spelen. Dat record staat nu (geloof ik) op naam van ome Walter, die meer dan 350 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Maar Walter is wel 2 jaar ‘vreemd gegaan’ bij Ter Leede. Dat gaat Teun op zeker niet doen, dus het record moet te halen zijn!

Vriendjes heeft Teun in overvloed: Levin, Niels, Damian, Gijs, Thijs, en Yasmine. Gijs is wel de beste vriend van Teun, met hem speelt hij het meest. Het liefst buiten spelen; Gijs woont vlakbij het park en daar zijn ze vaak te vinden. Lekker voetballen is het allerleukste. Andere hobby’s van Teun zijn gamen en handballen. Zijn moeder Daphne zit op handbal, net als tante Esther en daarom doet Teun vaak mee aan handbaltoernooitjes. Winnen is nog niet gelukt, meestal wordt Teun tweede. En dan gamen, Teun en Jan waren de jongste deelnemers aan het FIFA toernooi dat we begin van het jaar hebben gehouden. En er komt een tweede toernooi aan op 16 februari. Als het ff kan, doen Jan en Teun dan weer mee! Teun en Jan hebben nog een zusje Fien, van 5 jaar. Zij zit uiteraard op handbal..in Voorhout!

Zondag gaat Teun op pad naar Voorhout. Hij wil opgehaald worden door Mark van der Vlugt, en dat is gelijk geregelend tijdens het interview. Het wordt de laatste derby van Mark in Teylingen 1, dus Mark wil op zeker winnen. En Teun gaat het team heel hard aanmoedigen om te zorgen dat Teylingen gaat winnen! Wat de wordt de uitslag? Teun denkt wel weer 4-0 of 5-0. Ik hoop het ook! Dan kunnen we zingend op de fiets naar huis.