Teylingen 2 – Wilhelmus 2

T2 wint ruim van Wilhelmus 2

Na de deceptie tegen WIK, stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Wilhelmus 2 op het programma. Wilhelmus trad met een sterk vernieuwd team aan, terwijl T2 ten opzicht van vorig seizoen ook op meerdere plaatsen gewijzigd is. Met vijftien fitte spelers werd om half 11 afgetrapt op de Roodemolen.

Het begin gaf een eenzijdig spelbeeld. Wilhelmus probeerde te counteren, terwijl Teylingen het spel mocht maken. Na twee redelijke kansen voor de bezoekers, kwam Teylingen op voorsprong. Na een uitstekende steekpass van Assie, kreeg Sam Witkamp een niet te missen kans. Hij faalde dan ook niet en zorgde voor de eerste competitietreffer van dit seizoen. Enkele minuten later was het zelfs 2-0. Een te korte terugspeelbal werd door Huupie onderschept, waarna hij de bal aan Gerben schonk die voor een leeg goal kon binnen schieten. Twee kansen, twee goals, geen slecht gemiddelde. De derde grote kans leverde geen goal op, omdat Gerben op de keeper van de bezoekers stuitte. Zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

Vlak na rust het moment waar de Roodemolen naar smachte. Niemand minder dan de regisseur maakte zijn opwachting. Een golf van opwinding over het sportpark. Dat Wilhelmus eerst nog op 2-1 kwam, deerde de regisseur niet. Strijdend als vanouds nam hij het voortouw. Na een kwartier kwam Teylingen op 3-1. Een voorzet van rechts werd door Gerben keurig tegendraads ingekopt, waarmee de wedstrijd beslist leek. Positief punt was daarna de rentree van Daan Heemskerk, die ook weer zijn minuten mee pakte. Even leek Wilhelmus terug te komen in de wedstrijd. Een overtreding binnen de beruchte lijnen werd bestraft met een penalty. De  bezoekers pakten dit cadeau echter niet uit, want de penalty verdween naast het doel. Enkele minuten later was het aan de overkant raak. De ingevallen Berkhout, die een waanzinnig doelpunten moyenne heeft in thuiswedstrijden (40 minuten, 2 goals), schatte een voorzet van Gerben op waarde en schoot de 4-1 binnen. Enkele grote kansen later was het Rik Prange die de eindstand op 5-1 bracht.

Een prima pot van Teylingen 2, waardoor het van de hatelijke 0 af is. Volgende week wacht koploper VELO, dat de volle buit pakte uit twee wedstrijden.