Teylingen en HVV in evenwicht

In een wedstrijd waarin amper kansen werden gecreëerd hebben Teylingen en HVV met 0-0 gelijkgespeeld. De wedstrijd kon nauwelijks boeien en het was dan ook geen verrassing dat er na 90 minuten een brilstand op het scorebord stond. 

Teylingen en HVV houden elkaar al jaren in evenwicht en dat was gisteren niet anders. De Koninklijke had deze competitie nog niet verloren (twee winst partijen en twee gelijke spelen). De Sassenheimers hadden tot op heden een puntje minder behaald. De ploeg van voormalig Eredivisie coach Andre Wetzel liet zich zien als een stugge ploeg die vanuit een goede organisatie probeert te opereren en dat telkenmale ook goed liet zien. Teylingen kenmerkte zich ook door de zaakjes zonder bal goed op orde te hebben, maar het lijkt enige vorm van creativiteit te missen op dit moment. Pascal de Ridder keerde voor het eerst weer terug na hamstringklachten, Tim Gorter is nog steeds geblesseerd en gisteren viel Dani Hoogkamer met liesklachten al snel uit en in de rust moest spits Sepehr Safi noodlottig het strijdtoneel verlaten na schouderklachten. De ernst van deze kwaal zal later deze week duidelijk worden. 

In een wedstrijd waarin weinig hoogtepunten te vermelden vielen is het altijd zoeken naar lichtpuntjes. Kevin Driessen laat wekelijks zien dat hij op dit niveau één van de betere spelers is, hij brengt rust in de spel en haalt ongelofelijk veel weg achterin. Niels Rodenburg verdient ook een compliment met zijn hardwerkende spel op het middenveld, eveneens in de passing. In de slotfase van de wedstrijd kreeg invaller Bilal el Kourami de enige echt grote kans voor Teylingen. Hij schoot van dichtbij op de sluitpost van HVV. De wedstrijd eindigde daardoor in een terechte puntendeling, waardoor HVV ongeslagen bleef en Teylingen kort achter de Hagenezen op de ranglijst blijft staan.

Aanvoerder Dennis van den Nouland beleefde de wedstrijd op de volgende manier: ‘Ik vind het erg positief dat we amper iets weg gegeven hebben vandaag. Ik kom eigenlijk niet tot één hele grote kans voor HVV. Aan de andere kant is het jammer dat wij zelf ook nauwelijks tot geen kansen hebben weten te creëren. In die zin was het wel eens saaie wedstrijd voor de toeschouwers. Ik denk dat HVV bovenin mee zal draaien en wij misschien ook wel, dus het resultaat is helemaal niet slecht te noemen. Hillegom en Oliveo schijnen ook goed te zijn om voor de bovenste plekken mee te doen, dus het zal een interessante competitie gaan worden’. 

Wat betreft de persoonlijke ambities van de centrale verdediger zegt hij het volgende: ‘Ik heb het hartstikke naar m’n zin bij Teylingen al mijn hele leven en zou het geen enkel probleem vinden om de rest van mijn voetbalcarrière hier te blijven, maar als voetballer wil je altijd het hoogste nastreven. Je weet daarom nooit wat er nog in het vat zit voor de toekomst’, sloot van den Nouland af.

Teylingen gaat aankomende zondag op bezoek bij Wippolder. De nummer zes bij de nummer zeven. De ploeg uit Delft heeft één puntje minder behaald dan de Sassenheimers.

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; Rodenburg, Zwetsloot, Hoogkamer (22. de Ridder); van der Zon, Safi (46. el Kourami) en Witkamp (83. Mansour Baker).