• Teylingen en Meerburg komen niet tot scoren

 • Het leek voorafgaande aan de wedstrijd een onwaarschijnlijke uitslag, want een doelpuntloos gelijkspel zou het zeker niet worden. Max van Steen en Mike van der Zon staan in de top 3 van het topscorersklassement en ook Wesley Ritzen staat al in de dubbele cijfers. Beide clubs hadden bij het begin van deze speelronde de meeste treffers gescoord en alles wees op een doelpuntrijke wedstrijd. Sommige duels met een brilstand zijn het aankijken niet waard, maar dat was dit keer zeker niet het geval.

  Het begon flitsend op Sportpark de Roodemolen, al was daar wel een onweersflits voor nodig. Het eerste kwartier was het nog aftasten en werden beide clubs één keer gevaarlijk. Eerst schoot Jesse Jasperse vrij voor de doelman tegen hem aan, even later schoot Melvin van Stijn met een drop-kick net over. Gaandeweg de eerste helft kregen Zoeterwoudenaren de overhand en kregen vooral via corners enkele grote kansen.

  Vlak voor de pauze werden de rood-zwarten dreigend middels middenvelder Rik Prange: ,,Ik kon twee keer lekker uithalen van buiten de zestien, de eerste werd helaas geblokt, want die was er anders wel ingegaan en even later kon de keeper er nog net een hand tegen krijgen. Het was jammer dat we op het laatst de wedstrijd niet konden beslissen, aangezien we toen de betere waren en ook kansen kregen. Al met al denk ik dat een gelijkspel wel verdiend is, aangezien Meerburg toch wel een van de betere teams is in onze afdeling. Dit gelijkspel is wel een klein dompertje na onze zegereeks, maar laten we alstublieft niet doemdenken.”

  Na de thee liet doelpuntenmachine Van Steen zich enkele keren gelden, maar zijn geblokte schot en kopbal leverde geen treffer op, tevens kwam hij nog een keer een teenlengte tekort. Tussendoor kwam de lijstaanvoerder dichtbij de openingstreffer, maar na een paar hachelijke situaties kwam de bal uiteindelijk bij Ritzen, alleen produceerde hij een rollertje.

  Een klein half uur voor het einde werd Meerburg eigenlijk voor het laatst gevaarlijk al waren Sem Overduin en Van Steen wel dicht bij een treffer. Vooral de kopbal van laatstgenoemde kon alleen met een katachtige reactie van Wessel Zonjee gekeerd worden. Daarna was het eigenlijk alleen maar de ploeg van Rob Jonkman dat de klok sloeg en was doelman Jesse Haak, vanuit het niets opgedoken bij de club na al wel een aantal keer meegetraind te hebben, een enorme sta in de weg. Zelfs als hij een keer kansloos was, dan leverde het nog geen doelpunt op, zo was Van der Zon op rechts doorgebroken, zijn voorzet in de loop van Van Stijn was op maat, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal.

  Uitblinker aan Zoeterwoudse kant Haak: ,,Het ging heerlijk, helemaal omdat het mijn eerste wedstrijd was voor de club en mijn vrijgave om te spelen net rond is. Tot anderhalf jaar geleden speelde ik nog bij Noordwijk in de selectie, maar vond het toen eigenlijk wel welletjes. Ik ben in Amsterdam gaan wonen en was wel lid van een club, maar speelde weinig. Ik woon sinds drie weken weer in Leiden en train sindsdien weer bij Meerburg, de club waar ik overigens begonnen ben. Ik ben blij dat ik met een paar goede reddingen belangrijk was en met mijn lengte van precies twee meter kon ik mij ook laten gelden in mijn doelgebied.”

  Het is misschien een vlotte conclusie na één wedstrijd, maar het ziet er naar uit dat Haak een aanwinst gaat zijn voor Meerburg, mede gezien het feit dat hij ook nog eens over een goede voorzetting beschikt.

  Na het laatste fluitsignaal kon iedereen zich wel vinden in de remise. Volgende week reist de koploper af naar Noorden om de degens te kruisen tegen het thuis sterke NSV’46, over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Warmunda op het programma en niet op de dit seizoen gebruikelijke tijd van 17.00 uur, maar de rest van het seizoen wordt er om 14.30 of 15.00 uur afgetrapt. Meerburg mag het aan de Rijndijk opnemen tegen de nummer laatst MMO.

   

  TEKST: Dick Rozenboom, Leidenamateurvoetbal.nl
  Foto's in Facebook Album zijn gemaakt door Peer Compeer