Teylingen – Foreholte

Ze feliciteerden elkaar nog net niet. Maar zowel Marc van Wonderen (Teylingen) als Marcel IJzendoorn (Foreholte) konden leven met de 0-0 in het onderlinge treffen. De streekderby werd nooit goed, maar de onderlinge verhoudingen en daarmee gepaard gaande spanning zal vele Sassenheimse en Voorhoutse harten nog warm hebben kunnen maken.

Teylingen en Foreholte zijn momenteel gewoonweg geen ploegen waarbij het vertrouwen van de gezichten spat. Foreholte bungelt al het hele seizoen onderaan de Tweede Klasse en met slechts drie punten uit de laatste vijf duels schreeuwt Teylingen het geluk ook niet van de daken.

Jongen
Alhoewel de Sassenheimse trainer daar dit weekend wel recht op had. ,,Ik word weer vader, ja. Mijn dochter sneed gisteren de taart doormidden met de vulling in de kleur van een jongetje of een meisje. Het werd blauw. Op zondag volgt dan weer de belangrijkste bijzaak van de wereld hè?” De gedachte aan z’n gezinsuitbreiding bracht een grote glimlach bij Van Wonderen op z’n gezicht.

,,Ik vond ons in de uitwedstrijd tegen Foreholte wat stabieler.”

Geen van de beide elftallen kon echt overtuigen op het sportpark in Sassenheim. Daarvoor was de wedstrijd vooral te slordig. Teylingen en Foreholte grossierden te vaak in balverlies om een duidelijk sterkere broeder aan te wijzen. Debet aan de relatief matige vertoning was ook de waslijst aan afwezigen bij beide elftallen.

,,Kijk maar naar onze laatste linie”, illustreerde de Sassenheimse coach het gebrek aan vastigheden. ,,Als je onze verdediging plus de doelman vergelijkt met de namen die er in oktober in Voorhout wel instonden, zijn vier van de vijf posities door iemand anders ingekleed.”

Waslijst
Aan de Voorhoutse kant idem dito. Lukas Wiering ligt er al een lange tijd uit met een armblessure, Toni Arroyo miste het duel en Rick Grondel is vanwege bekkenproblemen er direct mee gestopt. Rick Brabander loopt inmiddels stage aan de andere kant van de wereld en de spits die Foreholte vorig jaar regelmatig langs een tegenstander schoot, Sam Lemmers, is al het hele seizoen op reis.

Jaap Zwetsloot wil een bal controleren, Pim Spreeuw kijkt toe

 

,,En zo kan ik er nog wel vijf voor je opnoemen, die ik niet heb”, wanhoopte IJzendoorn na afloop toch een beetje. ,,Met wat we nu hebben, zullen we iedere week moeten vechten om punten te halen. De jongens moeten nu al drie en een half jaar degradatievoetbal spelen. En ze staan er wel.”

,,Hoe we daar onderin weg gaan komen, dat maakt me niet uit. Die laatste plek nemen ze iedere week mee op hun rug. Als we de kleedkamer uitgaan staan we misschien al 1-0 achter, riepen de jongens al en keer tegen me.”

Kansenverhoudingen
De beide trainers begonnen daarna de kansen in het duel naast elkaar af te strepen. Sten Admiraal had de 0-1 op z’n schoenen. Hij profiteerde van balverlies bij Melvin van der Krogt. Die kon zijn fout direct goedmaken door de ingeschoten bal van Admiraal van de lijn af te halen.

,,Het is misschien niet helemaal naar mijn hart, want ik ben een aanvallende trainer, maar we willen zo snel mogelijk naar die elfde plek.”

Aan de andere kant miste Pascal de Ridder in een één-op-één situatie met doelman Matthijs Guyt het killersinstinct om de Sassenheimers op 1-0 te zetten. Het resulteerde vanaf minuut zeventig in een wedstrijd waarin beide elftallen nog wel streden om de spreekwoordelijk eer, maar waarin de echte wil om de wedstrijd nog te winnen ontbrak.

Stabiliteit
Dat ontkende Van Wonderen dan ook niet. Zijn ploeg haalde slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden. ,,En dan is elk punt mooi meegenomen en dus ook belangrijk dat je dit duel niet verliest. Goed, wij hebben dan iets meer lucht dan Foreholte. Maar je mist vanwege de blessures wat vastigheden. De jongens die er nu in staan doen het steeds beter, maar ik vond ons in de uitwedstrijd tegen Foreholte wat stabieler.”

De stabiliteit waar Van Wonderen naar zocht, zag IJzendoorn wel terug bij zijn ploeg. ,,We hebben in Spanje met elkaar besproken hoe we wel tot een resultaat kunnen komen. Dan moeten we misschien wat minder enthousiast gaan aanvallen. En niet zoals voor de winterstop soms na vijf, zes minuten al met 2-0 achterstaan. Er staat echt wel een team, een organisatie. Het is misschien niet helemaal naar mijn hart, want ik ben een aanvallende trainer, maar we willen zo snel mogelijk naar die elfde plek.”

Teylingen – Foreholte 0-0 (0-0)

Teylingen: Witteman, Acimovic, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Van der Krogt, Van Wijk, M. van der Vlugt (46. Hulsbosch), D. Zwetsloot (67. Jongen), J. Zwetsloot, T. van der Vlugt (79. Vooijs), De Ridder

Foreholte: Guyt, Schinkelshoek, Arroyo, Van der Zwaan (36. Drewes/79. Geerlings), Spreeuw, Roukema, Jongbloed, Bleijswijk, Guijt, Nolles (85. Brabander), Admiraal

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘SJC vindt eindelijk het nodige puzzelstukje tegen De Bataven’

Bob van der Vlugt na Teylingen – Foreholte

Matthijs Guyt na Teylingen – Foreholte


Reacties

Teylingen – Foreholte — 1 reactie

  1. Er lag een bal in t veld daaruit kon je opmaken dat het voetbal was een echte onderbond wedstrijd oudere onderons weten wat daarmee word bedoeld Kort maar krachtig een peppie cokkie pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.