Teylingen – GDA

Teylingen komt fantastisch de winterstop uit

In een zeer gemakkelijke middag voor Teylingen, heeft het doodeenvoudig met 5-0 weten te winnen van GDA. Na 24 minuten (!) stond er al 4-0 op het scorebord.

De start was voortvarend voor de Sassenheimers. Binnen tien minuten lagen er twee doelpunten in het mandje. Jaap Zwetsloot werd twee keer diep gestuurd en evenzoveel keer was het ook raak. Sam Witkamp kopte even later de 3-0 binnen en toen Lasse van Wijk ook nog eens neergehaald werd in het strafschopgebied kon Zwetsloot binnen 24 (!) minuten voor een zuivere hattrick aantekenen vanaf elf meter.

Na de rust hoefde Teylingen niet meer, die zichtbaar krachten spaarde. Zwetsloot en van Wijk werden al snel naar de kant gehaald en de scherpte was er, logischerwijs, vanaf. In de slotfase mocht Acimovic al koppend nog de 5-0 maken, wat tevens de eindstand was. Door dit goede resultaat is Teylingen naar de vierde plek gestegen en heeft Zwetsloot zestien (!) goals gemaakt in slechts twaalf competitiewedstrijden.

Trainer Marc van Wonderen was tevreden over de goede start van 2019: ‘We hebben als team gespeeld vandaag en direct vanaf het begin GDA laten weten dat hier niets te halen viel. We hebben een zeer goede eerste helft gevoetbald, met een aantal heel goede goals’. Wat betreft de derby volgende week is hij duidelijk: ‘We gaan er met veel vertrouwen naar toe, we zitten er lekker in nu en we hebben een Jaap Zwetsloot is absolute bloedvorm’.

Aankomende zondag is de aftrap in Voorhout om 14.00uur. Eerder dit seizoen won Teylingen in eigen huis met 4-0 van Foreholte, met vier goals van Zwetsloot.

  1. 1-0, Jaap Zwetsloot
  2. 2-0, Jaap Zwetsloot
  3. 3-0, Sam Witkamp
  4. 4-0, Jaap Zwetsloot (pen.)
  5. 5-0, Miro Acimovic

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Prange, van der Vlugt, van Wijk (59. Rodenburg); Witkamp, Zwetsloot (54. de Louw) en de Ridder (76. Acimovic).

 

Klik op de foto voor het fotoalbum op Facebook