Teylingen JO19/1 – RCL JO19/3 6-6-2018

Teylingen JO19/1 – RCL JO19/3  7-3

It ain’t over ‘till the fat lady sings…..

KLIK HIER voor de foto’s van de wedstrijd

Nadat er 5 wedstrijden op rij zijn afgezegd door de tegenstander, was het na een ongewilde anderhalve maand vakantie de een na laatste wedstrijd tegen RCL. In theorie kunnen wij nog kampioen worden. Daar waar Foreholte dacht de kampioenswedstrijd te kunnen spelen blijkt dus de ontknoping in deze poule dus op de allerlaatste speeldag te zijn met nog maar 2 titelkandidaten tw UVS en Teylingen!!!!. UVS heeft de beste papieren want wij moeten niet alleen winnen van FC LIsse maar ook nog eens met 10 doelpunten verschil . Maar dat het niet onmogelijk bleek ook vanavond.

RCL was goed begonnen aan de wedstrijd maar na 6 minuten was het Mike W. die de score opende. Dat het gelijk zijn laatste aktie was, was een aderlating maar Teylingen ging niet bij de pakken neerzitten. De strijd bleef en er werden veel kansen gecreëerd. Maar ook veel kansen werden niet benut. Jammer want op voorhand wisten wij dat we veel doelpunten nodig hadden. Pas na 25 minuten lag de 2de erin maar al vrij snel erna maakte RCL de 2-1. Beide teams bleven goed voetballen maar uiteindelijk was het RCL die aan de noodrem moest trekken en een penalty tegen kreeg. Hierna vond men bij RCL al snel dat men veel onrecht tegen zich kreeg. Deze scheidsrechter fluit volgens het boekje en als je dat weet moet je daarop anticiperen, iets wat bij RCL maar niet duidelijk wilde worden.

Na de rust viel al snel de 4-1 en 5-1 door Mitchel die daarmee zijn valse hattrick behaalde ( vals omdat het niet op rij en niet in 1 helft was)  Teylingen geloofde in een stunt om veel doelpunten te maken en ging op jacht naar meer. Helaas werden wederom veel kansen om zeep geholpen doordat men het vizier niet op scherp had staan. Nadat wederom een speler werd gevloerd in de 16 mocht Max aanleggen voor zijn 2de doelpunt (P) en stond een 6-1 op het bord. Echter 3 minuten later zou de mooiste aktie van de wedstrijd wederom een doelpunt betekenen maar ditmaal voor RCL. Met een mooie kapbeweging zette hij Bart op het verkeerde been en kon de vrije man vinden. Jammer want hiermee liep het doelsaldo weer een deukje op. Met nog een paar minuten op de klok dreigde de wedstrijd nog uit de hand te lopen maar werd er uiteindelijk door beide teams nog een keer gescoord. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 7-3 op het bord en was duidelijk dat de platte kar nog steeds tot de opties behoort.

Onze positivo’s zijn de ballonen alvast aan het opblazen daar waar de negativo’s aan elkaar aan het uitleggen zijn waar we het hebben laten liggen dit seizoen. Wordt het volgende week het Wonder van de Roodemolen tegen Lisse?? Nee ik geloof niet in wonderen. Ik geloof in teamspirit en die hebben wij. Dus ja, poest de kar maar alvast op voor de zekerheid ….

Forza Teylingen !!!