Teylingen krijgt te weinig op bezoek bij RKDEO

In een wedstrijd waarin Teylingen veel meer verdiende en bij vlagen goed veldspel op de mat liet zien, inclusief de daarbij behorende kansen, stonden de Sassenheimers na afloop toch met lege handen. Een zure 2-1 nederlaag, middels een late goal van spits Tommy Simonis.

´Na de verloren wedstrijd bij HMSH van twee weken geleden wisten wij dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat is zeker gelukt. Er was strijdlust aanwezig en ondanks de snelle achterstand speelden we goed voetbal. De 1-1 was een prima aanval via Sam Witkamp uiteindelijk bij Jelle Vooijs. We bleven mogelijkheden creëren, maar hadden vandaag weinig geluk in de afronding, bijvoorbeeld via Bilal el Kourami die op de lat mikte´, zei doelman Wessel Zonjee na afloop.

RKDEO uit Nootdorp stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt voor op Teylingen en is door dit resultaat gestegen naar de 5e plaats op de ranglijst. De Sassenheimers zijn terug te vinden op de 8e plaats met elf punten uit negen wedstrijden, in de middenmoot. Voor de winterstop speelt Teylingen nog twee keer thuis (ASC en DOSR, die beiden onder Teylingen staan op de ranglijst) en gaat het op bezoek bij koploper Hillegom, op zaterdagavond 7 december.

´Ondanks het puntverlies zijn er genoeg aanknopingspunten voor de rest van de competitie. Je ziet het wanneer wij 100% geven, we gewoon goed kunnen voetballen met elkaar en dan komen de punten vanzelf weer. Volgende week spelen wij thuis tegen ASC, een derby, en dat zijn potjes die gewonnen moeten worden´, aldus de sluitpost. Over z´n eigen seizoen en ambities vertelt hij: ´Ik speel zeker geen slecht seizoen, maar het kan altijd beter vind ik. Ik zit hier prima op mijn plek, dus ik heb geen concrete andere plannen op dit moment´.

De rode kaart van trainer Martijn Lagendijk in de wedstrijd drie weken geleden op bezoek bij Wippolder is door de KNVB geseponeerd. Er volgt dus geen schorsing na de opmerkelijke acties van de heer Jos Straver gedurende die wedstrijd. Gistermiddag was verder positief de terugkeer van buitenspeler Tim Gorter, hij keerde terug na een aantal weken in de lappenmand te hebben gezeten. Aanvallend gezien zijn er dus weer wat meer smaken te kiezen voor de resterende drie competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2019.

12. 1-0, Haitam el Marid

32. 1-1, Jelle Vooijs

78. 2-1, Tommy Simonis

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; Hoogkamer, el Kourami, Rodenburg (81. Mansour Baker); van der Zon (72. Gorter), Safi en Witkamp (57. de Ridder).

Bekijk de foto’s van Boukje Hoogstraten op onze Facebookpagina