Teylingen – Laakkwartier

Teylingen wint in knotsgek duel van Laakkwartier

In een enerverende wedstrijd heeft Teylingen weten te winnen van Laakkwartier (5-3). Na een uur spelen leken de Sassenheimers bij een, op het oog, veilige 3-0 de wedstrijd gemakkelijk te kunnen uitspelen, echter de gasten kwamen in no-time terug tot 3-3. Het slotakkoord was voor de Teylingers: 5-3.

In de beginfase had Teylingen de overhand en de Hagenezen werden terug gedrongen. Dirk Zwetsloot had na drie minuten koppend moeten scoren. Kort hierna werd op randje van buitenspel een doelpunt van Laakkwartier afgekeurd. Vervolgens kreeg spits Jaap Zwetsloot twee mogelijkheden waarbij de keeper het doel verlaten had, maar evenzoveel keer kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. Na een half uur beloonde Teylingen zichzelf. Het was Dirk Zwetsloot die Tom van der Vlugt diep stuurde en in een split second besloot de bal over de keeper heen te lobben, een prachtige 1-0. Nog voor rust werd het 2-0, Pascal de Ridder gaf voor en Jaap Zwetsloot kopte van dichtbij raak.

Tom van der Vlugt, die heeft aangegeven een stapje terug te willen doen na dit seizoen, verkeert in grootse vorm en men vraagt zich af waarom hij niet gewoon doorgaat. Hij bleef overigens met lichte heupklachten achter in de kleedkamer en z’n verdienstelijke vervanger was George Hulsbosch. In de 62e minuut leek Jaap Zwetsloot, op aangeven van Hulsbosch, de wedstrijd te beslissen. In de fase hierna was Teylingen de weg compleet zoek. In acht (!) minuten kwam Laakkwartier langszij en drie keer vanuit een omschakel moment. Op 3-3 kreeg Bilal Aydin zelfs nog dé kans op 3-4, maar Tim van Beek redde knap. Jaap Zwetsloot voltooide zijn hattrick (4-3), Bilal Aydin miste vervolgens een penalty (goede redding van Beek) en in de tegenstoot maakte de Ridder (5-3) aan alle onzekerheid een eind. Rik Prange (120 seconden) en Tim Seegers (23 seconden) mochten de tijd volmaken als invaller.

Het ‘oude’ Teylingen had na de domper van de 3-3 z’n rug hoogstwaarschijnlijk niet meer weten te rechten, het ‘nieuwe’ Teylingen doet dat tegenwoordig wel. Dat is een winstpunt. De kritische kant aan het verhaal is dat je je mag afvragen hoe het kan dat je het verdedigend gezien zo laat lopen tegen een tegenstander wat 80 minuten zonder middenveld gespeeld heeft.

Spits Jaap Zwetsloot was opgelucht na afloop: ‘We spelen een prima eerste helft, maar na de 3-0 kwam er gemakzucht in de ploeg. Dat mag niet. Gelukkig weten we nog te winnen, mede dankzij een aantal goede reddingen van Tim. Ik ben blij dat ik drie keer heb kunnen scoren en dat we nog volop meedoen om de 3e periode titel. Het is lekker dat we nu even twee zondagen vrij zijn en daarna is het nog drie keer vlammen en wie weet nog een paar keer daarna’.

Door dit goede resultaat staat Teylingen weer bovenaan in de 3e periode met nog drie wedstrijden op de rol, te weten TAC’90 (uit), VUC (thuis) en Pancratius (uit). TAC’90 en Pancratius spelen nergens meer voor, dus er liggen volop kansen. De goede resultaten heeft trainer Marc van Wonderen een weekje Gran Canaria opgeleverd. Hij wordt naar de zon gestuurd om nog drie keer een tactisch plan te bedenken en Teylingen de periodetitel te bezorgen.

28. 1-0, Tom van der Vlugt

38. 2-0, Jaap Zwetsloot

62. 3-0, Jaap Zwetsloot

66. 3-1, Sergio Veugelers

68. 3-2, Frans Tetteroo

73. 3-3, Bilal Aydin

80. 4-3, Jaap Zwetsloot

90. 5-3, Pascal de Ridder

Bijz.: 85. Laakkwartier mist penalty

Opstelling: Van Beek, Heemskerk, van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic; van Wijk (90+1. Prange), M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; T. van der Vlugt (46. Hulsbosch), J. Zwetsloot en de Ridder (90+3. Seegers).

Teylingen – Laakkwartier — 1 reactie

1. Heerlijke wedstrijd om te zien, waar van alles en nog wat gebeurde. Met een hoofdrol voor Tom en Tim. En wat een verschil met het Teylingen van voor en na de winterstop, mooi man.