Oliveo geeft Teylingen een hard pak slaag

Teylingen heeft gistermiddag in eigen huis een ongenadig pak op de broek gehad tegen Oliveo. De gasten uit Pijnacker waanden zich in een kinderspeeltuin en liepen lachend met 1-6 weg uit Sassenheim. De enige treffer aan Teylingen kant werd gemaakt door Mike van der Zon.

‘We beginnen direct al slecht aan de wedstrijd door snel met 0-1 achter te komen middels een eigen goal. Bij de 0-2 staat de organisatie niet goed en de 0-3 is een persoonlijke fout. Voor m’n gevoel moesten we toen nog goed en wel beginnen’, aldus centrale verdediger Dennis van den Nouland.

Gelukkig voor Teylingen zorgde Mike van der Zon kort voor rust ervoor dat er in het tweede bedrijf nog iets op het spel stond. De aansluiting was gevonden en de marge terug gebracht tot twee, wat hoop bood.

‘Het ontbrak ons de eerste helft aan beleving, durf om te voetballen en agressie om de duels te winnen. We kwamen dan ook best aardig de kleedkamer uit na rust en creëerden een goede kans op 2-3. Helaas viel kort hierna de 1-4 en dan weet je dat het gedaan is. De 1-5 en 1-6 die vervolgens nog vallen heeft met kinderlijk slecht verdedigen te maken. Uiteindelijk concludeer je dat we vandaag 15 minuten goed gevoetbald hebben, maar de overige 75 minuten waren schandalig van onze kant. Zonder beleving en deze persoonlijke fouten ga je van helemaal niemand winnen. We moeten goed in de spiegel kijken en nadenken wat we nu eigenlijk precies willen dit seizoen, want we hebben talent en potentie, maar zonder mentaliteit wordt het niks. Er kwam vandaag ook een speler niet opdagen en dat maakt het met twee wisselspelers ook niet makkelijker’, zo sprak de captain met niet mis te verstane taal.

Teylingen moest het vandaag dus, zoals hierboven valt te lezen, met slechts twee veldspelers doen op de bank. Ilias el Ghamarti, de speler die zich twee weken geleden aansloot in Sassenheim, kwam, zonder van zich te laten horen, niet opdagen. Pas nadat meerdere malen contact met hem gezocht werd, vertelde hij vertraging te ondervinden in het verkeer en ‘nog wel zou komen zo snel mogelijk’. El Ghamarti had schijnbaar het verkeerde adres in z’n navigatie ingevoerd, want niemand op sportpark de Roodemolenweg heeft hem nog gezien gistermiddag.

Aanstaande zondag speelt Teylingen bij Wilhelmus in Den Haag. Van den Nouland tot slot hierover: ‘We zijn niet in paniek, als we uit een ander vaatje tappen dan kunnen we daar zondag gewoon winnen en we kunnen dan laten zien dat we geleerd hebben van de fouten van vandaag’. Wilhelmus heeft pas een wedstrijd gespeeld, de wedstrijd tegen HMSH werd onlangs uitgesteld en gister op bezoek bij ASC werd de wedstrijd halverwege stilgelegd door een blessure van de arbiter. De enige uitgespeelde wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Concordia.

8. 0-1, Robbert Brouwer/ E.D.

12. 0-2, Robbert Brouwer

31. 0-3, Bob Ruijgrok

42. 1-3, Mike van der Zon

59. 1-4, Bob Ruijgrok

69. 1-5, Robbert Brouwer

89. 1-6, Laurens Schuurman/ E.D.

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Heemskerk; el Kourami, van der Zon, Hoogkamer (82. Witteman); Dofferhoff, Safi en Witkamp (75. Blonk).

Klk HIER voor het Facebook fotoalbum