Teylingen – ROAC

Teylingen verliest twee punten in slotfase

Na het matige begin tegen ROAC, kwam afgelopen zondag grote onbekende DSOV uit Vijfhuizen op bezoek. Zij wisten hun eerste wedstrijd ruim te winnen van Pancratius. Voor Teylingen zaak om de punten in huis te houden en vertrouwen op te doen richting de derby van volgende week tegen Foreholte.

Bijna was er sprake van een ouderwets slecht begin van Teylingen. Achterin ging er van alles mis, waardoor Ruben Karelse vrij mocht inschieten. Zijn schot kon op het laatste moment echter van de lijn worden gehaald door Dennis van de Nouland. Teylingen herpakte zich echter snel. Na een kleine tien minuten kreeg Tom de eerste kans. In plaats van een bal over de grond, ontving hij deze door de lucht, waarna zijn poging ruim over het doel van keeper van der Giezen vloog. Enkele minuten later was het Pascal de Ridder die een grote kans kreeg. In plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af op de mee opgekomen Tom van der Vlugt.  Hij kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor ook deze kans verloren ging. In de absolute slotfase kreeg Tom van der Vlugt een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Zijn schot werd echter op het allerlaatste moment van de lijn gehaald. Derhalve dus een 0-0 ruststand.

De tweede helft was amper een minuut oud, of DSOV kwam op voorsprong. Klungelig balverlies aan Teylingen kant zorgde voor een niet te missen kans voor Martijn Melis. Hierna kreeg DSOV nog twee kleine kansen, maar de marge bleef een goal. Binnen drie minuten wist Teylingen het tij echter te keren. In de 68e minuut schoot Tom van der Vlugt op fabelachtige wijze de gelijkmaker tegen de touwen. Vooral zijn aanname in de lucht was prachtig. Drie minuten later was het Mark van der Vlugt die op even zo fraaie wijze Teylingen op voorsprong zette. Met zijn welbekende sleepbeweging kapte hij de laatste man van DSOV uit en schoot onberispelijk in de kruising. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong. Zeven minuten later lag de gelijkmaker alweer achter Wessel Zonjee, wederom gescoord door Martijn Nelis. Nu was het antwoord van Teylingen echter weer ijzersterk. Uit een corner frommelde Raymond Dolieslager de bal achter keeper van der Giezen. In de slotminuten golfde het spel op en neer. DSOV speelde met vier aanvallers, waardoor er veel ruimte achter hun verdediging ontstond. In de slotminuut had Pascal de Ridder de 4-2 op zijn schoen. Zijn inzet was echter een eenvoudige prooi voor de keeper van de bezoekers. Heel zuur was het dan ook, dat uit de tegenstoot DSOV op gelijke hoogte kwam. Een lange bal werd door alles en iedereen gemist, behalve Bianco Carolina. Nadat Wessel in eerste instantie nog redde, was het Carolina die de eindstand op 3-3 bepaalde.

Twee punten verloren in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Ondanks het resultaat geeft deze wedstrijd hoop voor de toekomst. Volgende week de enige derby voor Teylingen deze klasse, op bezoek bij Foreholte.