Teylingen uitgeschakeld in nacompetitie

Teylingen is in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld op bezoek bij Groeneweg. Bij rust stonden de Sassenheimers nog met 0-1 voor, na de rust ging het mis en zo blijft Teylingen 2e Klasser in het volgende seizoen.

De eerste helft was in evenwicht met voor beide teams twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Wessel Zonjee moest twee keer handelend optreden en aan de andere kant was Jelle Vooijs dichtbij met een kopbal en kort voor rust Pascal de Ridder trefzeker. Hij rondde knap af in oog met de keeper.

Teylingen startte met Vooijs als ‘valse’ rechtsbuiten en moest het opkomende gevaar van Groeneweg zien te bedwingen. Dit lukte niet eens onaardig, maar dat de, van nature, verdediger geen rechtsbuiten is die even twee man uitspeelt, is duidelijk. Spits Jaap Zwetsloot en de Ridder zaten redelijk goed in de tang bij de laatste linie van Groeneweg. Met Mark van der Vlugt en Niels Rodenburg achter hen, moest er vooral diepte gemaakt worden.

Na de rust stond de organisatie direct niet goed aan Teylingen kant en Mike Karremans profiteerde hiervan, vanuit de rebound. Hierna was het spel eerder spannend, dan kwalitatief hoogstaand. Echter, eerst nog wel onderbroken door een afkoelperiode van 30 minuten. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd door de onweer en regenbuien. Na een half uurtje klaarde de lucht op en kon Teylingen in ieder geval dezelfde avond de wedstrijd uitspelen.

Zwetsloot was gevaarlijk in de counter, maar kon zijn stempel niet drukken. Bij een moment waarbij Teylingen zes man voor de bal had staan leed Rik Prange duur balverlies en Robin Zuierveld wist hier wel raad mee. Teylingen ging opportunistisch spelen en dat leverde geen kansen meer op en zo was het nacompetitie avontuur alweer over voor het goed en wel begonnen was.

Er mag terug gekeken worden op een goed seizoen, met een 3e plek in de einddrankschikking en een team wat herkenbaar voetbal op de mat heeft gelegd. Trainer Marc van Wonderen blikt eveneens terug: ‘Kijk, vandaag was het allemaal erg onrustig en onzuiver. Dat had denk ik met de spanning te maken. We krijgen met een dramatisch moment beide goals tegen. Na afloop heb ik de groep en de staf bij elkaar geroepen en uitgesproken dat we trots mogen zijn op het seizoen. Ik denk dat de jongens dit ook zo hebben ervaren. Ik heb in ieder geval een top seizoen gehad’, sloot van Wonderen af.

44. 0-1, Pascal de Ridder
46. 1-1, Mike Karremans
81. 2-1, Robin Zuierveld

Opstelling: Zonjee, Dofferhoff (89. Acimovic), van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg, van der Vlugt (72. Safi), Prange; Vooijs, Zwetsloot (84. Ritzen) en de Ridder.

Bekijk alle foto’s op FACEBOOK