• Teylingen verliest bij HVV

• Eindelijk na 6 maanden weer een competitiewedstrijd voor Teylingen. In een competitie waarin ook teams uit “west 1” zijn ingedeeld was het afgelopen zondag een weerzien met oude bekende HVV. Teylingen had de oefen en bekerwedstrijden als voorbereiding gezien. Deze middag in het zonnige Den Haag had de ploeg van Martijn Lagendijk de seizoen opening. De laatste bekerwedstrijd tegen Hillegom had toch nog gevolgen voor het blessureleed in de selectie. Dirk Zwetsloot, Cody Zonneveld, Kevin Driessen waren geblesseerd en Tim Gorter ziek.

De wedstrijd in Den Haag was er een van weinig kansen. De eerste grote kans was voor Teylingen. In de 8ste minuut een prima aanval over de rechterkant waarbij de voorzet van Pascal de Ridder door Jeffrey van der Geest op de lat werd geschoten. Hierna was het vaak een strijd op het middenveld om de bal. Uit een corner kopte Mark van der Heijden nog over. Waarbij gedacht werd te gaan rusten met een 0-0 ruststand was dit helaas niet zo. Duur balverlies vanuit de opbouw van achteruit werd door HVV prima uitgespeeld. De linksbuiten schoot vlak voor Wessel Zonjee de bal binnen uit een voorzet. Direct hierna was het rust.

In de tweede helft waren de kansen van Teylingen niet erg groot. Een paar kopballen van Lasse van Wijk waren een makkelijke prooi voor de doelman van HVV. HVV probeerde het meerdere malen van afstand maar de schoten misten de richting. Tegen het einde van de wedstrijd speelde Teylingen alles of niks. Kansen werden er niet meer gecreëerd. Al met al had Teylingen een gelijkspel verdiend maar duur balverlies zorgde voor een nederlaag.

Trainer Martijn Lagendijk was tevreden over de inzet helaas zorgde duur balverlies voor een nederlaag. De wedstrijd was er een van weinig kansen. Helaas was HVV hier de gelukkigste. Volgende week volgt er voor Teylingen meteen de eerste derby. Foreholte komt op bezoek. Hopelijk wordt het een mooie Coronaderby met toch wel een leuke ambiance.

Opstelling Teylingen
    W. Zonjee, D. Heemskerk, D v.d. Nouland, M. van der Heijden (J. Vooijs ‘46) C. Dofferhof, D. Hoogkamer, P. van Egmond (N. Rodenburg ’65), L. van Wijk, P. De Ridder, J. v.d. Geest, W. Ritzen (M. v.d. Zon ’65)

De prachtige fotoreportage van Peer Compeer is weer te vinden op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/media/set?vanity=rkvvteylingen.nl&set=a.3104007566388063