Teylingen verliest bij Wippolder

In een wedstrijd waarin de kansen wederom schaars te noemen vielen heeft Teylingen met 2-1 verloren van Wippolder uit Delft. Zowel voor als na de rust maakten de gastheren een doelpunt, waarna Dirk Zwetsloot in de slotfase nog de aansluitingstreffer wist te maken. Zijn treffer bleek er uiteindelijk één voor de statistieken.

Middenvelder Dirk Zwetsloot baalde na afloop van de wedstrijd van de, in zijn ogen, onnodige nederlaag: ´Het was gewoon zonde dat we zo slap aan de wedstrijd beginnen en dat is niet de eerste keer. Want als je de wedstrijd analyseert kan je concluderen dat wij wederom heel weinig weg geven verdedigend gezien en aan de andere kant is het wel weer zo dat wij erg weinig creëren qua kansen en mogelijkheden. Maar wat er in de slotfase gebeurd is, dat slaat echt alles…´, doelend op de heer Straver die in de afgelopen jaren al een spoor van vernieling achter heeft gelaten en wedstrijden heeft laten escaleren. En zo werd er gister een nieuw hoofdstuk geschreven in de grote Jos Straver show. 

In de slotfase van de wedstrijd waarin drie keer aan beide zijden is gewisseld en verschillende blessure behandelingen zijn geweest, floot Straver na 89 (?) minuten af. Vervolgens deelt de leidsman nog een paar onnodige prenten uit en maakt hij een zeer kwetsende opmerking aan het adres van Teylingen speler Bilal el Kourami in een verder sportieve wedstrijd. Zwetsloot spreekt er een schande van: ´Voor de grap moeten mensen de naam Jos Straver eens intikken op Google en je komt een waslijst aan ellende tegen. Foreholte weet er alles van en deze man is een gevaar voor voetballend Nederland. De KNVB predikt altijd en overal fair play, maar als deze man maar alles mag doen en laten heb ik hier mijn sterke twijfels bij.´

De 1-0 kwam voort uit een verkeerde uittrap van sluitpost Wessel Zonjee en de 2-0 vanuit een te korte terugspeelbal van captain Dennis van den Nouland. Fouten die, in dit geval, de overwinning gekost hebben, want verder zijn er amper kansen weg gegeven. Zwetsloot bracht de spanning nog even terug, maar het mocht helaas niet baten. Het was zuur dat el Kourami tot tweemaal toe pech had in de afronding, zijn kansen misten precisie. Zwetsloot zal over een paar weken voor werk vertrekken naar Leeds in Engeland, waar hij een kans krijgt om zijn maatschappelijke carrière een boost te geven. Slecht nieuws voor Teylingen is dat hij een aantal maanden afwezig zal zijn. ´Dit zijn kansen die ik niet kan laten lopen, ik krijg een mega kans op werkgebied en die grijp ik met beide handen aan. Natuurlijk is het jammer dat ik eventjes weg ben, maar ik ben hopelijk ergens in 2020 weer op de velden te vinden om Teylingen te helpen´, aldus de uitgelaten allrounder. 

Volgende week speelt Teylingen thuis tegen Concordia, wederom een tegenstander uit Delft. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg kan Teylingen de komende weken bouwen aan een klim op de ranglijst (de andere wedstrijd is HMSH). 

24. 1-0, Robbie Notenboom

87. 2-0, Colin Venema

88. 2-1, Dirk Zwetsloot

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; Rodenburg (78. Mansour Baker), Zwetsloot, el Kourami; van der Zon, Safi (61. Witkamp) en de Ridder.

Ga naar onze Facebookpagina voor alle foto’s van deze wedstrijd.