Teylingen verslaat Stompwijk

Teylingen heeft relatief eenvoudig weten te winnen bij Stompwijk. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de overwinning en dat zorgde uiteindelijk voor een gemakkelijke zege tegen de laagvlieger die nog volop strijdt tegen degradatie.

Jaap Zwetsloot was, wederom, de grote man met twee goals in de eerste helft. Hij scoorde alweer nummer 24 én 25 van de competitie en verstevigd hierdoor zijn leidende positie in het VIDB topscorers klassement. Met nog vier wedstrijden te gaan probeert de spits, die verkast naar Lisse, de 30 te halen. In de combinatie met Mark van der Vlugt was hij al vroeg succesvol en even later op aangeven van Pascal de Ridder andermaal. Stompwijk werd zo nu en dan gevaarlijk uit de counter, maar dan was daar altijd Tarek Kharboutli met de redding. In de slotfase van de wedstrijd lieten de Sassenheimers de teugels iets teveel vieren en dat leverde Stompwijk de aansluiting op. Verder kwam het niet en zo won Teylingen in score moeizaam (1-2), maar in overwicht ruim.

Nummer twee ROAC speelde gelijk, dus de achterstand werd hiermee verkleind naar drie punten. Met nog vier wedstrijden te gaan staat alles rondom de top drie dicht bij elkaar. De belangrijke posities voor het toetje worden de komende weken verdeeld.

Trainer Marc van Wonderen was tevreden over de basis die werd gelegd in de openingsfase: ‘Het is natuurlijk lekker dat we heel snel op 0-1 komen, dat werkt gewoon mee. Je weet vooraf dat je op een klein speelveld speelt tegen een tegenstander die erg ver inzakt en de ruimtes klein maakt. Gelukkig was Zwetsloot scherp. Daarna controleerden we de partij en liepen we rond het half uur uit naar de 0-2, wederom door Zwetsloot’.

In de slotfase van de wedstrijd ontstond er gemakzucht aan de kant van Teylingen, vond ook van Wonderen: ‘Ja, dat is jammer en dat mag eigenlijk niet gebeuren, want voor hetzelfde geldt wordt het onverhoopt nog 2-2 ook. Dat had zwaar onverdiend geweest, maar je weet het nooit. Gelukkig bleef ons dat bespaard en hebben we drie belangrijke punten aan het totaal gevoegd. We staan drie punten achter op nummer twee ROAC met nog vier wedstrijden te gaan. We proberen die plek te bemachtigen’.

Met wedstrijden tegen ESTO (uit), RVC’33 (thuis), Altior (uit) en HVV (thuis) lijkt dit mogelijk. ‘Het programma is er naar om 10 tot 12 punten te behalen. Als we scherp blijven en goed trainen dan zijn we daarna ook direct klaar voor de nacompetitie’. Op Paasmaandag hervat Teylingen de competitie met een uitwedstrijd bij ESTO.

  1. 0-1, Jaap Zwetsloot
  2. 0-2, Jaap Zwetsloot
  3. 1-2, Rick Luiten

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg (75. Witteman), van der Vlugt (63. Ritzen), Prange; Witkamp, Zwetsloot (81. Mansour Baker) en de Ridder.