Teylingen Vets 2 – DoCoS Vets

Teylingen Vets 2 – DoCoS Vets 2-4.

Konden we vorige week ons teamuitje in de achtertuin van Ron zijn ouders nog de schuld geven van ons verlies, vandaag zou er geen excuus zijn voor wederom een smadelijke nederlaag. Even buiten de waslijst met blessures gerekend, die de ‘wekelijkse winnaar van de derde helft’ werkelijk teistert. Op dit moment lijkt het alsof de bank beter bezet is dan het veld. Overigens was dat maar goed ook, gezien de barre omstandigheden voor de toeschouwers bij deze wedstrijd, zo kregen ze het namelijk op diezelfde bank in de dug-out in ieder geval een beetje warm. Van het spel van vandaag kwam de warmte namelijk absoluut niet. Daar waar we vrijwel allemaal het hoogste woord in kleedkamer of kantine hebben, verzuimen we in het veld elkaar te waarschuwen, medespelers een klein beetje te sturen, of simpelweg om een bal vragen (liefst hardop roepend). Als het gaat om lol, moppen tappen, de wekelijkse voetbalrivaliteit tussen de Amsterdamse en Rotterdamse voetbalaanhangers of al dat geen wat er op de amateurvelden gebeurde de dag ervoor, voeren we vaak verhitte discussies en staan we bekend om onze vaste bezetting en het allerhoogste woord aan de stammtisch. Vandaag hadden we echter een volledige off-day, waar DoCoS dankbaar gebruik van maakte. LET WEL……de offday was alleen binnen de witte lijnen uiteraard.
Waar het aan lag staat slechts geschreven in de sterren, zoals ze zeggen, maar vandaag konden we geen 20 seconden de bal in onze eigen ploeg houden, hebben we, alleen al in de eerste helft, zeker 3 opgelegde kansen verprutst, en was het(in de tweede helft) ook zover dat Richard de bal telkens naar de verkeerde kleur wist te spelen. Dat gebeurde hem in de afgelopen weken vrijwel niet. U begrijpt, ondanks de vele kansen zijn we afgelopen weekend voorbijgelopen door een tegenstander die absoluut niet veel beter was dan wij, maar wel effectiever. Zodoende werd het uiteindelijk 2-4 door doelpunten aan onze kant van Ricardo en Hamsie.
Verder valt er weinig te melden deze week, geen humoristische gebeurtenissen, geen legendarische acties en tot overmaat van ramp doelpunten van een tegenstander die alleen maar tot stand komen omdat wij zelf domme dingen doen. Laten we maar hopen dat het afgelopen zondag aan het weer gelegen heeft. Komende zondag spelen wij tegen ESTO. Naar wat ik gehoord heb is het een goede ploeg die inmiddels op een nette 2e plaats staat met een doelsaldo van +27…… Per wedstrijd heeft deze ploeg gemiddeld iets meer dan 5 doelpunten gemaakt en minder dan 2 doelpunten tegen. Het zal een hels karwei worden om nu ook eens de eerste en tweede helft tot een succesvol einde te kunnen maken…….over de derde helft maken wij ons geenszins zorgen namelijk. De meeste voetballers kennen het wel en weten ook wel wat wij bedoelen met onze derde helft. Voor de ‘leken onder ons toch maar even een opsomming van pluspunten omtrent de derde helft………..
1. Niets kan op tegen de kantinegehaktbal met de beroemde Teylinger pindasaus!!

2. De derde helft speelt zich hoofdzakelijk zittend af. Dat bevalt mij dan wel weer erg goed, mede omdat wij een èchte BHV’er (Bier-Haal-Vrijwilliger) in ons midden hebben.

3. Geen gedoe over geld; gewoon lappen in de teampot. Altijd genoeg drank!
4. Je bestelt het bier met meters, pitchers of kratten tegelijk.
5. De derde helft is ook de basis van ieder succesvol voetbalteam!

6. En de derde helft begint soms onderweg terug al
UITERAARD NIET VOOR DE BESTUURDERS, DIE DRINKEN GEEN ALCOHOL !!!

7. Eenmaal in de kantine is er één of andere verloting.

U ziet……..ondanks regelmatige verliespartijen laten wij nooit de moed in de schoenen zakken. De derde helft winnen wij namelijk toch wel !!