Teylingen Vets 2 – Foreholte Vets 1

Teylingen Vets 2 – Foreholte Vets 1 2-4.
Na een memorabele avond er voor, waar er naar schatting 1000 man publiek stond bij de derby tussen Teylingen en Foreholte, was de eigenlijke èchte derby natuurlijk op zondagochtend. Zoals hjet zondagverenigingen betaamt, spelen die op zondag hun wedstrijden, maar goed verenigingstechnisch gezien was het een gouden zet van de beide clubs en naar mijn smaak en volgens mij velen met mij, voor herhaling vatbaar. Natuurlijk zal tegenstander Foreholte daar na de one-man-show van Jaap Zwetsloot volkomen anders over denken. De mannen uit Voorhout verdwenen als dieven in de nacht en met de staart tussen de benen terug naar het eigen sportpark na een smadelijke 4-0 nederlaag.
Op zondag als gezegd wederom een èchte derby, maar dit keer enkele niveau’s lager. Leuke verassing was dat er zelf heuse programmablaadjes in de kantine lagen met voorwoorden van beide voorzitters. Wel een beetje jammer dat de opstelling niet helemaal klopten.

Ondanks de koude nacht ervoor, was het prima weer voor een lekkere pot voetbal. Vets 1 speelde ook thuis en wel tegen Leidsche Boys. Om nog enigszins het verschil te maken, speelden zij op het hoofdveld en wij op het door ons aanbeden achterste kunstgrasveld. Met wederom een ‘dikbezette bank’ met geblesseerden was het ook prettig om met 15 man te kunnen starten (voor de oplettende lezer……11 in de basis en 4 wissels). Vandaag was iedereen lid van de club dus ook deze oeverloze discussie hoefde niet gevoerd te worden. Met meer dan goede moed begonnen we aan de wedstrijd die wij toch niet zouden kunnen winnen, tenminste, dat is wat wij zelf vantevoren bedacht hadden. Na de 6-0 nederlaag van vorige week was de verwachting dat de Voorhouters er vandaag wel voor wilden gaan. Ook dit team begint echter aan slijtage onderhevig te worden, de overwinningen worden niet meer klakkeloos aan elkaar geregen. Dat was te merken ook, aangezien ze steeds meer commentaat op elkaar krgen naarmate de wedstrijd vorderde en zij geen afstand van ons konden nemen. Sterker nog, eigenlijk hadden wij voor rust toch minimaal 3x moeten scoren. Zoals te doen gebruikelijk bij ons, valt de goal dan aan de andere kant, ondanks dat we toch wel ‘goed stonden’. Na enkele weken zonder strafschop tegen gespeeld te hebben, was het vandaag weer eens raak. Zou het ons (lees: onze keeper Ron) lukken om de bijna ‘clean-sheet’ voor wat betreft gestopte strafschoppen, zo clean mogelijk te houden. Op advies van Toop, moest onze keeper ‘gewoon blijven staan in het midden’. Omdat Ron vrijwel altijd luistert naar iedereen, nam hij ook deze wijze raad ten goede en verroerde geen vin. U raad het waarschijnlijk al, de verwachting was dat de bal in één van de hoeken van de goal zou verdwijnen, maar zoals vaker deze competitie werd de strafschop gekeerd door onze keeper. We kunnen wat dat betreft wel spreken van een strafschopsyndroom bij onze tegenstanders. Misschien een idee om voor de wedstrijd al aan te geven dat het ‘versieren’ van een strafschop nutteloos is gezien de staat van dienst van onze doelwachters op dat gebied……….

Tijdens de hele wedstrijd waren we redelijk gelijkwaardig aan onze tegenstanders. Je kon wel zien dat zij fitter waren en vooral de bal het werk laten doen in plaats van zelf ook maar 1 stap teveel te zetten. Zoals Ron achteraf ook terecht opmerkte….’het is nu wel 2-4 geworden, maar het had net zo goed 8-8 kunnen zijn. ‘ Uiteindelijk verloren we dan toch, maar er had vandaag voor ons absoluut meer in gezeten! Nu is het uiteraard zo dat bij ons de derde helft altijd gezellig is, ongeacht de uitslag, dus ook vandaag bleven we weer (te) lang in de kleedkamer hangen, voordat de broodjes bal op de Stammtisch verschenen. Omdat de mannen van Foreholte ook wel enige humor bezitten, was daar de legendarische opmerking ‘we hebben deze man nog niet zo hard zien lopen tijdens de wedstrijd…..’. Wat was het geval……… Onze BHV’er(BierHaalVrijwilliger) Richard, snelde na de wedstrijd richting kleedkamers en kantine voor het halen van onze eerste dorstlessers. Het viel de Voorhouters dus schijnbaar op dat de man met het minste balverlies in onze ploeg èn met de minste meters in de benen, na de wedstrijd pas fanatiek begint te worden…………
Komende zondag naar het immer gezellige Stompwijk. Daar waar ook een soort van carnavalsenclave is. Zou men dan, op de elfde van de elfde om 11.11 uur ook allemaal in het gelid gaan staan en 3x Alàààààf gaan roepen bij de geboorte van een nieuwe prins ?? We zullen het zien want, die datum en dat tijdstip vallen precies na 11 minuten in onze tweede helft. Ik hou u op de hoogte…….
J-B