Teylingen wint met minimale cijfers van Concordia

Teylingen heeft in een spannende wedstrijd de drie punten in eigen huis weten te houden. Een half uur voor tijd schoot Sepehr Safi, op aangeven van rechterspits Mike van der Zon, erg goed raak. Een terechte overwinning, want Teylingen creëerde iets meer kansen dan Concordia en ook het veldspel verliep aan Sassenheimse kant een stukje gemakkelijker.

Trainer Martijn Lagendijk zag een stug Concordia en een goed georganiseerd Teylingen: ‘We hadden weer eens een goede overwinning nodig en dat lukte vandaag. Ons goede spel aan de bal werd beloond, maar in fases hebben we te snel de langere bal gespeeld, terwijl wij bij een 1-0 voorsprong slim moeten spelen op balbezit. Concordia ging twintig minuten voor tijd één op één spelen en dan moeten wij zorgen dat we bal in de ploeg houden. Voor de lange bal hebben wij overigens het type spelers ook niet voor’, stelde Lagendijk.

Voor de rust moest doelman Wessel Zonjee tweemaal achter elkaar handelend optreden bij een vrije trap van de gasten uit Delft. Verder heeft Teylingen amper iets weggegeven, maar voor de rust ook niets gecreëerd. Dat was na de rust anders. De 1-0 kwam voort uit goede diepgang aan de rechterkant van van der Zon en Safi trok een goede sprint naar de eerste paal om daar binnen te schieten. Een mooie goal. Met invaller Omar Mansour Baker had Teylingen de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar dat werd nagelaten en zo bleef het tot het laatste moment onnodig spannend. Concordia creëerde niets en zo won Teylingen met 1-0.

Lagendijk over zijn spelersgroep: ‘We hebben een onervaren groep en dat zie je terug. Wanneer je een ervaren speler in je team hebt, zet diegene het de laatste twintig minuten goed neer en dan speel je hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd wat gemakkelijker uit. Voor onze groep is het gewoon nodig om veel te trainen en veel wedstrijden te spelen. Dan worden er vanzelf meer spelers ervaren in belangrijke situaties. Vandaag misten we Pascal de Ridder en Tim Gorter als creatievelingen. We geven weinig weg, maar de volgende stap is goals maken’. Over de concurrentie in de groep: ‘Natuurlijk wil je als trainer concurrentie en keuzes maken, maar we zijn vrij smal. Daar doen we niet zo heel veel aan, maar ik denk dat wij een prima plek in de middenmoot kunnen bemachtigen dit seizoen, al is er nu wel een belangrijke tweedeling te zien in de stand’.

Volgende week speelt Teylingen uit bij een andere laagvlieger, HMSH uit Den Haag, de nummer één na laatst op de ranglijst.

61. 1-0, Sepehr Safi

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen (52. Hoogkamer), Dofferhoff; Rodenburg, Zwetsloot, el Kourami; van der Zon, Safi (90. Blonk) en Witkamp (73. Mansour Baker).

Bezoek onze Facebookpagina voor alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Peer Compeer.