• Tias is Pupil van de Week

 • Aanstaande zaterdag speelt Teylingen 1 de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Sporting Leiden. Natuurlijk hebben we ook bij deze wedstrijd een pupil van de week, en dat is Tias Smeltink uit JO12-1. En Tias is op zeker de langste pupil van de week die we ooit gehad hebben, je zult hem zeker niet over het hoofd zien. Misschien is hij nog wel langer dan de scheidsrechter waarmee hij het veld op gaat lopen.

  Tias is nu bezig aan zijn 4e seizoen bij Teylingen. Hij is begonnen in de JO9 en via de JO10 en JO11 dit seizoen in de JO12-1 beland. We volgen dit seizoen de JO12 op de voet, want iedere pupil komt uit dit team. En wat heeft het team dan afgelopen zaterdag gedaan? Het gaat steeds beter in de hogere klasse, na een paar weken flink verloren te hebben, hebben ze 2-4 verloren van de nummer 2. Ze hebben zelfs nog voor gestaan! Helaas ging het toch nog verkeerd, maar winst of gelijkspel had eigenlijk wel terecht geweest. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lisse, de koploper.

  Tias staat rechtsback en is eigenlijk een echte verdediger. Hij heeft wel eens in de aanval gestaan, maar dat beviel hem niet zo goed, hij staat liever achterin. Tias gaat normaal gesproken op maandag altijd naar de training, maar had een beetje pech afgelopen weken want hij had z’n middenhandsbeentje gebroken. Gelukkig is dat nu weer over, en kan hij nu weer meetrainen. De trainers zijn, zoals u inmiddels wel zult weten, Bob en Ton. Ze zijn goede trainers en kunnen de jongens goed motiveren. Daarbij zijn ze ook nog eens heel aardig! Tias zit dus echt op zijn plek.
  Naast voetbal heeft Tias nog een andere hobby en dat is paardrijden. Doordat dit ook op woensdag is, kan Tias niet altijd 2 x trainen. Paardrijden doet hij bij Manege Bakker in Noordwijkerhout. En denk niet dat paardrijden makkelijk is en dat je lekker kunt zitten. Want het is echt intensief en Tias is echt moe als hij klaar is met paardrijden. Het is wel echt heel gaaf. En het allermooiste is dat hij afgelopen zomer met zijn moeder een buitenrit heeft gemaakt op de Veluwe. Cool!

  Tias is doordeweeks te vinden op de Startbaan, daar zit hij in groep 8 bij de juffen Astrid en Patricia. De juffen zijn heel aardig maar soms streng. Maar Tias leert wel heel veel van ze, en dat is natuurlijk het belangrijkste. Het leukste op school is handvaardigheid en biologie. Wil Tias later iets met zijn handen gaan doen? Nee, hij wil graag bioloog worden of herpetoloog (of profvoetballer, maar Tias weet heel goed dat die kans niet zo groot is). Een bioloog ken ik wel, maar wat is nu een herpetoloog? Dat is iemand die werkt met reptielen en amfibieën. Ik vind dat wel een beetje spannend, maar Tias niet hoor. Tias zou wel een slang willen hebben als huisdier, maar die komt er echt niet in, in huize Smeltink. Wat hij wel heeft is 2 gekko’s, een soort hagedissen. Die mogen ook wel eens uit hun kooi. Ze eten levende krekels, sprinkhanen en larven. Lekker hoor. Papa vindt de gekko’s niet eng, maar mama wel een beetje. En verder heeft Tias 3 broertjes, Jimi, Boaz en Ravi en die vinden de gekko’s ook leuk. Jimi en Boaz zijn een tweeling van bijna 7 en Ravi is 10.
  Waar wil Tias dan werken als herpetoloog? Misschien bij de reptielenopvang of bij Naturalis. Een dierentuin hoeft niet perse. Tias zou heel graag bij Naturalis over de dieren vertellen en onderzoek doen. Zeer interessant. Dan wil ik daar wel een keertje heen hoor, want daar zijn geen levende reptielen die je vast hoeft te houden.

  Vriendjes van Tias zijn Jelte, Twan, Wout, Milan en Guus. Wout en Jelte zitten bij Tias in het voetbalteam en in de klas! Met zijn vrienden gaat Tias graag voetballen of gamen. Met Twan en Milan gaat Tias er graag buiten op uit om naar beesten te zoeken, zoals kikkers. Kikkers zul je nu niet vinden, want ze zijn nu weggedoken en in winterslaap.

  Tias kijkt ook wel eens voetbal, en dan het liefste naar Feyenoord. De favoriete speler van Tias voetbal niet bij Feyenoord maar bij Liverpool en dat is Virgil van Dijk, een lange verdediger net als Tias. Dus ook een groot voorbeeld. De beste speler van Feyenoord is Santiago Gimenez, de spits. En de reden is duidelijk, dat hoeft geen uitleg. Tias gaat nog een keertje naar de Kuip om een echte wedstrijd te bezoeken.

  Maar eerst zit Tias zaterdag in het ‘ stadion’ van Teylingen bij de wedstrijd tegen Sporting Leiden. Teylingen staat er goed voor, Sporting wat minder. Tias verwacht dat Teylingen met 5-2 gaat winnen.  En natuurlijk wordt Tias door de rechtsback van Teylingen opgehaald, dat is Sam Witkamp. Sam kan Tias misschien nog wat voetbaltips geven, waardoor Tias nog beter wordt. Of andersom natuurlijk. Tias veel plezier zaterdag en schreeuw Teylingen naar de overwinning!