Tijn is pupil van de week

Tijn, het Fortnite dansje en een klinkende overwinning op ESTO!

Aanstaande zondag speelt Teylingen 1 tegen ESTO. Deze keer is Tijn van den Heuvel de pupil van de week! Tijn weet al hoe het werkt, want hij is al een paar keer gaan kijken. Hij heeft er dan ook onwijs veel zin in. Zelf speelt Tijn in Teylingen JO11-1. Dit team wordt getraind door Jorn en Bram, en die zijn ook de leiders op zaterdag. Tijn kende Bram en Jorn al, want allebei wonen ze vlakbij. Bram is de bijna buurman (maar 1 huis zit er tussen) en Jorn woont om de hoek. Hij vindt ze allebei heel aardig en ze kunnen goed training geven. Alleen, soms zijn ze er niet, want Bram en Jorn hebben het best druk met school en werken. Maar dat betekent niet dat de training dan niet doorgaat, dan is er altijd een invaltrainer. Met het team zelf gaat het nog niet zo lekker, ze hebben namelijk nog niet zo vaak gewonnen. Maar ik denk dat dat zaterdag goed gaat komen. Dan pakt Teylingen JO11-1 vast 3 punten. Tijn staat op het middenveld, aan de linkerkant. Hij is niet links, maar dat is niet erg. Want als hij links staat, kan hij naar binnen en mooi met rechts schieten. Dus juist handig rechts schieten en links staan! Dat heeft Tijn mij mooi even uitgelegd. Tijn voetbalt al zo’n 3 jaar bij Teylingen. Hij is begonnen in de F1, toen E3 en nu JO11-1.

Tijn moet doordeweeks studeren. Dat doet hij op de Startbaan. Tijn hoeft niet zo vroeg op te staan, want de school is heel dichtbij, namelijk in dezelfde straat. Best handig, alles in 1 straat! Tijn zit in groep 6 bij Saskia en Astrid. Dat zijn topjuffen, ze maken ook vaak grapjes. Het leukste op school is buiten spelen (hoe verrassend). Tijn houdt niet zo van taal, vooral het maken van een verhaal vindt hij maar stom. Toen ik dit interview had met Tijn, moest hij ook zijn spreekbeurt voorbereiden. Dat is ook niet het allerleukste. Tijn wil later het liefste profvoetballer worden, als dat niet lukt dan ziet hij het nog wel. In ieder geval doet hij wel zijn best op school. Mocht een carriere als profvoetballer lukken, dan het liefst bij Feyenoord. Want dat is de beste club van Europa! Tijn is nog nooit naar een wedstrijd geweest maar wel langs de Kuip gereden. En zelfs dat was al heel gaaf. De beste voetballer van Feyenoord is Jordi Clasie. Hij kan hele goede passes geven van heel ver, dat wil Tijn graag leren. Als Tijn op de bank zit bij Teylingen 1, dan speelt Feyenoord tegen PSV. Net zo spannend dus. Tijn denk wel dat Feyenoord gaat winnen met 3-1. Clasie zal vast een goede assist geven op Van Persie of Jorgenson. Dan zijn die goals zo gemaakt.

Maar welke club is dan de beste van de wereld? Dat is FC Barcelona. We doen ook net of Barcelona niet Europa is. De beste voetballer van Barcelona is Messi, die kan echt toveren met de bal. Dat kan verder niemand in de wereld, behalve Tijn dan 😊.

De vriendjes van Tijn zijn: Dave, Nordin, Quinten, Thijmen, Omar, David, Lucas en Rafael. De meeste van zijn vriendjes voetballen bij Teylingen, maar niet allemaal in hetzelfde team. Het leukste om samen te doen is voetballen bij Teylingen en Ter Leede op het veld. Of ze doen bussiekruit of gewoon beetje hangen en fietsen. Als het geen mooi weer is om buiten te spelen, dan houdt Tijn van gamen. Het liefste Fortnite of Paladins. Fortnite heb ik wel eens van gehoord, daar doen ze allerlei leuke dansjes die voetballers dan weer na kunnen doen. Maar Paladins, dat ken ik niet. Het schijnt een gezellig spelletje te zijn met pistolen of zo. Tijn kent de Fortnite dansjes, ik hoop dat hij zaterdag een doelpunt maakt en dan een dansje doet. Of anders als Teylingen 1 zondag een doelpunt maakt. Tijn kan dan een dansje doen in de dug out! Als Tijn niet gamet kijkt hij graat YouTube filmpjes, bijvoorbeeld van royalistiq met fortnite. En kijkt hij Tijn ook voetbal op de tv? Ja, samen met z’n vader. De vader van Tijn is geen Feyenoord fan, die houdt van de club van groen en geel….ADO Den Haag. Meestal wint Feyenoord wel van ADO, dus dat is lekker voor Tijn. Natuurlijk komen papa en mama zondag bij Tijn kijken. En misschien ook z’n grote zus Amber. Amber is 19 en de tofste zus die er is!

Tijn gaat ieder jaar met op kamp. Dat is een hele gave week, alleen de dropping vindt Tijn wel een beetje ver… Op kamp gaan ook spelers van Teylingen 1 mee, maar de favoriete speler van Tijn niet. Want dat is Jaap Zwetsloot, alias Vlugge Japie! Jaap heeft veel indruk op Tijn gemaakt met zijn 4 goals tegen Foreholte. Het is daarom niet zo gek dat Tijn Jaap de beste vindt. Hij wil daarom door Jaap worden opgehaald en hij hoopt dat Jaap wat geheime trucjes aan hem wil vertellen. Ik weet zeker dat Tijn dan nog vaker Fortnite dansjes kan doen, en dat Teylingen JO11-1 vaker gaat winnen! Maar eerst zondag, dan denkt Tijn dat Teylingen met 4-0 of 5-1 gaat winnen van Esto. Tijn hoopt dat hij dan zoveel geluk heeft gebracht, dat hij vaker pupil van de week mag zijn. We gaan het zien!