• Vets 1 - Vets 2 Kick-off van het seizoen

• Eindelijk, eindelijk eindelijk…..was hij er weer. De titanenstrijd der beide Veteranenelftallen van de van origine zondagvereniging RKVV Teylingen.

Daar waar het er bij de buurman op zaterdag een stuk drukker aan toe gaat, is het bij ons op de zondag (vooral na een wedstrijd) in de kantine van onze club altijd gezellig druk. Ondanks eerdere toezeggingen over sluitingstijden op zondag is het natuurlijk jammer dat de 2 grootste omzetmakers in de kantine van de vereniging, nu als enige nog spelen op de zondag. Na het debacle voor Teylingen 1 in het vorige seizoen is het eeuwig zonde dat ons echte vlaggenschip nog steeds ergens in de 4e klasse rondloopt. Wij Vets kunnen daar niets meer aan doen, maar willen wel graag op gewone wijze, zoals afgesproken, de zondag kunnen verblijven in onze kantine. Naast omzet geven de Vets toch ook om deze club, om nog maar te zwijgen over de vele vrijwilligerstaken die de mannen altijd voor de vereniging gedaan hebben, wat voor voordelen dat de club allemaal heeft opgeleverd! Overigens doet dat niets af aan alle vrijwilligers die de club rijk is en op de andere dagen van de week zich inzetten voor onze mooie club!

Wat voor velen 2 tradities zijn op de ochtend van de zondag van de Biermarkt (de 30e alweer;……… organiserende etablissementen…..GEFELICITEERD!!!!!! een mooie traditie die ook gelukkig weer zonder beperkingen mogelijk is), is het spelen van de openingswedstrijd van het seizoen van de beide Vets teams. Op een vreemde tijd 10.30 uur, want ja……….als er een evenement is waar …..BIER…. in de titel staat, zijn er een groot aantal vets die dit uiteraard van begin tot eind willen meemaken(de biermarkt bedoel ik uiteraard!!). Overigens is  ‘tot het eind’ een breed begrip. Toen ik namelijk met mijn dochters zondagavond nog een ijsje ging halen bij Lucca’s en de biermarkt ten einde liep, heb ik geen enkele veteraan richting huis zien schommelen, waggelen of kruipen, laat staan rechtop lopen. Waarschijnlijk te moe en daarom al lang en breed thuis, na de zware pot van die morgen.

Maar goed, we spreken hier over de opening van het seizoen. Voor alle fans stonden de tafeltjes al klaar voor de handtekeningensessies. Het was dan ook een drukte van jewelste bij de stand van de merchandising van de afdeling Vets. Het is waarschijnlijk op zaterdag na vijven nog niet zo druk geweest als deze afgelopen zondagmorgen, zelfs de ‘hondenbrigade’ in de vorm van Isa en Drago moest er aan te pas komen om alles in goede banen te leiden. De 2 fotogenieke waakhonden wilden maar wat graag op de foto!!

Drago                                                               Isa

Gelukkig kwam ook good-old Jaap van de 5e colonne van Vets 2 om in de rust zijn uitgesproken mening te uitten.  Een korte sfeerimpressie dan maar van de Open Vets dag bij Teylingen.

Zoals te doen gebruikelijk werden de nieuwe spelers op ludieke wijze op de inmiddels splinternieuwe (en ‘kurk’droge) kunstgrasmat afgeleverd. Menig inwoner zal zich hebben afgevraagd wat dit ‘hefschroefvliegtuig’ zoals de Belgen zeggen, zondag rond de klok van 10.15 uur, boven het pittoreske Sassenheim deed…..

Over de wedstrijd zelf viel eigenlijk niet veel te zeggen. Iedereen probeerde de stramme spieren weer los te lopen, Vets1 was iets beter dan Vets 2, waarmee de uitslag van 6-2 best gerechtvaardigd was. Omdat ook de scheids richting de biermarkt wilde, werd er nog vroeger begonnen, wat resulteerde in een eerste kratje bier voor beide ploegen die nog nooi zo vroeg tevoorschijn kwam. Met dank aan Rick voor het openen en open houden van de kantine, voor vooral ons natje.

We gaan ons langzaamaan opmaken voor het serieuzere werk. Allereerst is daar de beker. Zoals verwacht zitten Vets 1 en Vets 2 niet bij elkaar in de poule voor de beker.

Vets 1 speelt tegen Foreholte 1(U 11 sept); NSV’46 1(U 4 sept) en SJC 1 (T 18 sept).

Vets 2 kruist de degens met Sporting Leiden 3(T 4 sept), ASC 3 (U 11 sept) en Foreholte 2 (T 18 sept)

De competitie ziet er dit jaar ècht anders uit. We spelen een voorjaars- en een najaarscompetitie wat betekent dat we voor de najaarsserie de volgende indelingen hebben :

Vets 1

Vets 2

ASC 3

ASC 2

Foreholte 2

DoCoS 1

Sporting Leiden 3

Foreholte 1

Stompwijk 1

SJC 1

Voorschoten 1

Sporting Leiden 1

Voor beide ploegen is het dus goed mogelijk om analisten te sturen naar het andere Vets team om de speelwijze van Foreholte 1 en SJC 1 (voor Vets 1) af te kijken in de wedstrijden tegen onze Vets 2 en andersom geldt dat voor Vets 2 om te spieken bij de wedstrijden van Vets 1 tegen Sporting Leiden, ASC en Foreholte.

De bovenste 3 van beide poules spelen dan in de voorjaarscompetitie tegen elkaar en de onderste 3 van beide poules doen precies hetzelfde.

We zijn blij dat het weer gaat beginnen, alhoewel ondergetekende met een onwillige schouder nog niet kan spelen en hij het wel héél jammer vindt dat er niet meer tegen de Zuiderparkbewoners van het Haagse WIK gespeeld wordt. Sportief gezien hadden we daar geen kans, maar culinair was het daar goed toeven……… Hè Ricardo(Ok ……ik lust er ook wel eentje…… ?

Na de afgelopen jaren weet je het nooit, maar ik zal proberen om hier weer een regelmatig terugkerend feuilleton van te maken. Want onthoud goed……….verbu volant , scripta manent…… ofwel ‘woorden vervliegen, het geschrevene blijft’)

JB