Vets 2

Teylingen Vets 2 – RVC’33 Vets   3-5

Hoe zat het ook al weer……… We hadden alleen maar Leidse clubs in de competitie. Gekscherend riep ik dat we alle uitwedstrijden wel op de fiets konden doen…..Iets wat mij op enorm veel commentaar vanuit onze spelersgroep kwam te staan. Dit, terwijl wij allemaal op de fiets naar de club komen vanwege de derde helft en er zelfs bestuurders zijn die hun auto(hééél verstandig…) na een uitwedstrijd naar huis brengen om daarna op de fiets terug te komen om aan te schuiven aan onze stamtafel. Helaas, helaas……. Met het starten van de competitie kwam er nog 1 ploeg bij. Het Reeuwijkse RVC’33 werd toegevoegd aan onze afdeling. Dat betekent voor ons één ècht verre uitwedstrijd, maar voor de Reeuwijkers is het zo dat ze om de 14 dagen richting Leiden en de Bollenstreek moeten. Inmiddels hebben een aantal van onze Vets hun portret laten maken voor het plakboek en zijn de eerste data voor volwassenruilbeurzen al besproken.

Na de eerste 2 wedstrijden beloofde het een leuke pot waar wij aan elkaar gewaagd zullen zijn. Dat bleek ook in de wedstrijd. Immers, wij hadden vrijwel hetzelfde doelsaldo en samen met de vele tegengoals van beide ploegen kon het best wel eens een doelpuntenfestijn worden. Ondergetekende had zijn nieuwe schoenen mee en ging er van uit dat dit voordelig uit zou pakken. Niets was in dit geval minder waar. Bij het nemen van de corners leek het alsof de doos nog om de rechterschoen zat. Ze lopen absoluut erg lekker op kunstgras, laten we maar hopen dat het vandaag was vanwege het inlopen dat de wondersloffen vooralsnog niet deden wat ‘Sjakie’ wilde (voor de jonge lezers….google maar een op ‘de wondersloffen van Sjakie’).

In de eerste helft een op het oog gelijkopgaande wedstrijd alhoewel wij de betere kansen kregen en het meeste balbezit hadden. Vanaf het begin waren we scherper dan de voorgaande wedstrijden, wat in ieder geval betekende dat we niet na enkele minuten spelen al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aankeken…..Nee, sterker nog…….wij waren het die als eerste het net wisten te vinden. Volkomen verdiend, ware het niet dat wij daarna verder afstand hadden MOETEN nemen en daar volkomen in faalden door het maken van verkeerde keuzes, niet afspelen als medespelers er beter voor staan of domweg falen, oog in oog met de keeper. Als hart onder de riem van onze falende voorwaartsen,  kwam op het scorebord in de hoek van het veld de volgende mededeling die ik u, beste lezers, niet wilde onthouden.

In de rust de gebruikelijke wissel, ondergetekende is bijna klaar om langer dan een helft te voetballen, maar vandaag zocht hij na 45 minuten de kleedkamer op, om na een verkwikkende douche plaats te nemen in de dug-out. Net zittend op de houten bank, vroeg ik aan de GKL(Walter) hoe het ging en hij wilde profetisch zeggen ’het kan niet lang meer duren voordat RVC scoort ‘ maar hoefde zijn zin niet uit te spreken want, de bal lag al achter Ron in het mandje……. Walter, normaal gesproken onze rots in de branding, zag al van verre aankomen dat wij dit keer niet aan het begin van de eerste, maar juist vandaag aan het begin van de tweede helft slapend uit de krochten van het Teylingenclubhuis gekropen waren. Op zich is dat een puntje waar wij op moeten letten en zeker aan moeten werken want…….de voor ons belangrijkste helft (de derde jawel!!) is daarna en als de slapheid zich nu al verplaatst van de eerste naar de tweede helft, hoe gaat het dan worden als dat zich voor gaat doen aan het begin van de derde helft…..Ik noem maar wat……Onze BHV’er is te laat met het eerste kratje, Korte die de familiefles shampoo thuis laat staan, Tinus die te weinig shirts mee naar huis neemt…….Ik vrees met grote vrezen dat de nog steeds uitstekende teamgeest dan waarschijnlijk pas echt een deuk op gaat lopen. Daar kan geen verliespartij(zowel terecht als onterecht) tegenop………

Volgende week angstgegner Foreholte. Wel weer op een schandalig vroeg aanvangstijdstip; dat zou voor Vets verboden moeten worden!! Misschien dat de Voorhouters afgelopen zondag hebben gekeken en door de verliespot van hun vlaggenschip iets voorzichtiger zullen starten. Voor ons is het van belang dat een aantal sterkhouders weer snel terugkeren in onze basis omdat we ze hard nodig hebben!

J-B