VETS 2

DoCoS Vets 1 – Teylingen Vets 2     1-0

In een leuke wedstrijd afgelopen zondag, tegen een wat voor ons altijd moeilijk te bespelen tegenstander is, hebben we helaas de wedstrijd verloren, zij het met het kleinst mogelijke verschil. Vooral het eerste halve uur grossierden de ‘DoCossianen’ in verkeerde passes van achteruit richting hun voorwaartsen. Wij wisten er echter geen enkele keer munt uit te slaan. Daarnaast bleek dat als wij de rust bewaren, we toch ook voetballend best mee kunnen komen, zelfs als de tegenstander mede koploper is, samen met ESTO. Omdat ook ESTO zijn wedstrijd won van RVC en onze buren van Foreholte 1 ook blijven winnen, blijft het bovenin bij ons reuze spannend. Het was dus zaak voor DoCos om de drie punten op hun eigen sportpark te houden.

Bij aankomst bleek dat wij de kleedkamer opzochten waar één van de vele vrijwilligers van de club uit de Mors heel ijverig een verlaagd plaffonnetje geplaatst had. In het geval van onze Dennis niet ècht handig zoals u kan zien op de foto.

De wedstrijd ging eigenlijk best leuk heen en weer, kleine kansen voor beide teams, maar voor beide ploegen zonder resultaat. Na ongeveer een half uur spelen een uitbraak van DoCos, waarbij onze keeper Ron handelend optrad door de bal over de zijlijn te trappen, maar omdat deze terugveerde vanuit een doeltje aan de zijkant van het veld, lepelde hij de bal voor de zekerheid nog een keer maar nu òver de afrastering zodat hij ‘op zijn dooie gemak’ terug kon lopen naar het doel. Tot zijn verbazing kreeg Ron een mooie gele prent voorgeschoteld, vanwege spelbederf. In de nieuwe regels voor de B-categorie betekent dat, dat de desbetreffende speler even 10 minuten uit mag blazen (in ons geval meestal aan het zuurstof om te herstellen) en het team met 10 man verder moet. Een terechte beslissing van een uitstekend leidende scheidsrechter tot dan toe. Zelfs met 10 man wisten we de gelederen aardig dicht te houden. Helaas kregen we een strafschop tegen, maar de statistieken wijzen uit dat wij regelmatig ongeschonden uit de tweestrijd tussen speler en            (inval-)keeper komen. Nu was de strafschop van DoCos echter dermate gedecideerd ingeschoten dat de arme Jacco vandaag het nakijken had. 1-0 derhalve en vanaf de tweede helft weer met 11. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij wij eigenlijk weer de beste kansen kregen, maar die volledig onbenut lieten. Zodoende was de eindstand al bij de rust bereikt en stonden wij met lege handen.

Wederom een wedstrijd met weer iets van een schorsing of straf. Evenals vorige week dus, toen onze thuisfluiter Martijn, zittend op de reservebank bij deze uitwedstrijd, na een dwaling van de scheidsrechter, met de edele delen van het enige edele dier dat het dierenrijk in zich heeft begon te gooien. Blijkbaar is Martijn een enorme fan van Hansie, Hansie Kraay jr. Die bezigt namelijk regelmatig op de vrijdag- en maandagavond hetzelfde onderdeel van een paard als hem iets niet zint………

Martijn werd pardoes van het veld gestuurd, nadat hij had gezegd dat hij dit in zichzelf gezegd had en daar bovenop weigerde om zijn woorden terug te nemen. Nu zijn er enkele getuigen geweest die ergens op de andere bijvelden bij Foreholte, want daar speelden wij tegen, letterlijk verstaan hebben wat onze wielrenner in spé geroepen zou hebben…..U begrijpt, Martijn mocht zich vandaag niet op of rond een voetbalveld begeven en genoot van een heerlijke rit op het stalen ros, of stalen paard zo u wilt. Niet bekend is wat de exacte schorsing gaat worden van Martijn, maar de vraag is natuurlijk of je een scheidsrechter kùnt schorsen….. Vaak volgt namelijk niet een schorsing voor een bepaalde klasse, maar hoofdzakelijk  degradatie naar een afdeling lager…….en laat hem daar nu eens ‘de schoen wringen’. Aangezien wij al op zo ongeveer het laagst mogelijke niveau spelen, hopen wij dan ook op enige clementie vanuit de Zeister bossen en zien we ù langs, en Martijn met de fluit in de hand bìnnen de lijnen van één der kunstgrasvelden, aanstaande zondag in de voor ons o zo belangrijke pot tegen Leidsche Boys. Tot slot nog even dit…….

Zoals het een goed veteranenteam betaamt, neem je bij de uit spelende vereniging in ieder geval nog een versnapering en niet je eigen drank mee in een gecamoufleerde tas. Zo ook de Vets 2 bij DoCos. Omdat wij niet van de cola zijn zullen we maar zeggen, snappen we de regels 1 t/m 5 en 7 t/m 11 in de kantine van DoCos. Wij vragen ons echter af bij regel 6, wat een hoofddeksel doet op een prijslijst met verschillende soorten dranken…. Wie kan ons antwoord geven op deze prangende vraag ??