Vets 2

Teylingen Vets 2 – VOC Vets 2  0-7

Uiteindelijk komt aan alle goeds een eind……..dus ook aan de zomerstop en het achterwege blijven van de wekelijkse belevenissen van de Vets 2 op zondag. ……Jawel………ondanks het verdwijnen van de papieren versie van ons clubblad, zullen wij proberen om elke week weer iets aan het digitale papier toe te vertrouwen om u zodoende op geheel eigen (prikkelende, humoristische) wijze op de hoogte te houden over wat er zoal voorbij komt aan de stamtafel; of wat er vanaf zondag 9.00 uur plaats vindt rondom de vaste winnaar van de derde helft.

Allereerst een felicitatie aan de tegenstander van afgelopen zondag, weliswaar voor de andere sporttak van deze club. Voor het eerst in 24 jaar is het de cricketers van VOC gelukt om landskampioen te worden. Als ex-cricketspeler van Hermes DVS weet ik wat de heren hiervoor moeten doen, maar vooral moeten laten. Namens ons van harte!

De club kent zijn oorsprong in 1895 en na het samengaan van de clubs Volharding en Olympia op 1 januari 1904 ziet de Volharding Olympia Combinatie (VOC) het levenslicht. Na een aantal verhuizingen speelt de club nu onder de rook van Rotterdam-The Hague Airport (vroeger noemde je dat gewoon ‘Zestienhoven’). Vanwege de lange geschiedenis van zowel het cricket en het voetbal, heeft de club ook enkele internationals voortgebracht. Een nette vereniging aldus, die ook na de wedstrijd nog even gezellig bleef hangen op ons gezellige en zonnige terras.

Omdat de kleurcombinaties van Teylingen en VOC identiek zijn, was het aan ons om in een maagdelijk wit shirt te starten aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat de mannen uit Rotterdam uit iets ander hout gesneden zijn als de tegenstander van vorige week ( de gebruikelijke seizoensouverture tegen de Vets 1 eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij wij de morele winnaar waren, gezien alle voorgaande uitslagen). Fitter, sterker aan de bal en met meer voetbalvermogen traden de horizontaal rood-zwarten ons tegemoet. Toch viel de eerste echte kans aan ons toe te schrijven, echter wisten we deze niet te verzilveren. VOC wist het net wel een paar keer te vinden. Of het had geholpen zullen we nooit weten, maar het gebrek aan supporters en de gebruikelijke vijfde colonne zou ons best wel eens de das om hebben kunnen doen. De ruststand was dan ook 0-4.

Vandaag waren wij simpelweg niet bij machte het veel betere VOC over de figuurlijke pijnbank te leggen. In een verder uiterst sportieve wedstrijd liep VOC op regelmatige wijze weg van ons, ondanks dat we enkele kansen niet wisten te benutten. Het had ons zo geholpen indien wij als eerste gescoord hadden, bij 0-2 achter toch nog de aansluitingstreffer hadden moeten maken, en zelfs bij grotere achterstand nog 3 grote kansen wisten te verprutsen. Lichtpuntje van de dag was echter wel de voorzichtige rentree van onze Walter, daar waar hij vorige week al 5 minuten zijn opwachting had gemaakt, waren het nu 10 minuten voor Walter. Hij is dus gelukkig op de weg terug.  Laten we,  na dit stevige verlies, het er maar op houden dat het voor ons de eerste pot ‘om het echie’ was en we komende zondag revanche kunnen nemen. Dan is de tegenstander ODB uit Den Haag. De club verloor afgelopen zondag met 4-0 van Graaf Willem uit Wassenaar. Plaats van handeling is sportpark Albarda aan de (hoe kan het ook anders….) Albardastraat 15 in Den Haag. We trappen om 10.00 uur af. Zou een overwinning er in zitten voor ons ? Volgende week om 12 uur weten we meer!

J-B