Vets 2

SV Charlois – Vets 2 8-2

Het enige juiste verkeersbord ter wereld !!!……..Toch Walter ?????

Eindelijk was het dan weer zover! Na een lange, warme, zeg maar gerust véél te hete, zomerstop mochten we eindelijk weer eens de wei in voor het bekertreffen met de veteranen van de SV Charlois. Zoals ik al schreef in mijn voorbeschouwing een club met toekomst in een wijk die in het verleden niet altijd positief in het nieuws kwam. De naam dankt de club dan ook aan de naastliggende wijk. Velen van ons zullen de tong breken over de werkelijke naam. Ook afgelopen zondag heeft de schrijver verschillende varianten gehoord. Van ‘Chaarl-o-i-s’ naar Char-lo-j-s’ tot het uiteindelijke, op zijn plat Rotterdams gezegd ‘Sjarloos’. Bij aankomst op het terrein werden we allerhartelijkst ontvangen door de leden van de club, waar de veteranen van hen tegelijk met ons binnen druppelden. Leuke, nette vereniging, waar zelfs menig aanhanger van die club uit ……… achteraf toe moest geven dat dit bijna onmogelijk leek in Rotterdam. Gelukkig weet uw schrijver beter, aangezien hij 26 jaar van zijn leven in de omgeving van Rotterdam doorgebracht heeft.

Het tenue van de club, ontstaan uit 4 fusies in 2014, is even mooi als klassiek. Blauw shirt met diagonale rood-witte band, witte broek(met klassieke lange pijpen tot net boven de knie en blauwe sokken, vergelijkbaar met het uit-tenue van ADO alleen met een andere kleurcombi. Het was een voorrecht om er te zijn, mede omdat we ook nog eens op het hoofdveld aan mochten treden. Of dat in ons voordeel zou zijn, moest natuurlijk nog blijken, maar onder toeziend oog van TD Walter en de immer meereizende Paul, bleek al snel dat er voor ons weinig te halen viel bij de Rotterdammers. Zelfs 2 afgekeurde doelpunten van hun kant, bracht geen enkele discussie te weeg bij de mannen. Dat zijn we uit een plaats 30 km  dichterbij ons uit de buurt wel héél anders gewend. In de eerste helft konden we nog wel bijblijven, mede omdat zij niet echt gas wilden geven. Wel was snel duidelijk dat zij, door de fitheid van de ploeg, veel beter combineerden. Dat het verschil bij rust uiteindelijk niet zo groot was, kwam meer door de scherpte in de afronding bij hen, dan door het goede verdedigen van ons. Glenn wist, weliswaar in 2 keer, uit een strafschop te scoren. In de 2e helft was Maicol het voor ons die met een ietwat onorthodoxe slalom de tweede treffer aantekende eigenlijk in een fase dat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was.

Vanaf dit nieuwe seizoen zal er weer een beoordeling komen. Dit keer misschien wel van het meest gegeten broodje in de voetbalkantine……. Het aloude broodje jonge kaas!! Nu hoor ik u denken….daar valt toch niet veel aan te verzieken………. Misschien dat dat klopt, maar mijn motto is, meten is weten, dus zullen we zien of uw gedachten ook de werkelijkheid benaderen of, dat er toch nog heel veel mis kan gaan! We beoordelen de broodjes op verschillende criteria, maar zullen, in het kader van de vriendschappelijkheid binnen onze competitiegelderen, geen cijfers geven dit keer.

Het Rotterdamse SV Charlois mag dus het spits afbijten. Zoals de foto al laat zien waren het dit keer in plastic verpakte witte puntjes waar redelijk verse kaas tussen verpakt zat. Best smaakvol, weinig tot geen boter(wat mijn voorkeur geniet) en naast de servetjes per broodje was de alleraardigste dame zo lief om er nog een los servetje bij te doen. Vooral de uitgave en algemene ontvangst aan de balie door deze dame verdient een grote pluim. Je wordt wel eens minder vrolijk ontvangen op de zondagmorgen zo rond half 10!!

De middag erna was uiteraard weer ouderwets gezellig, waarbij ik de volgende spreuk in mij op voelde komen ten ik thuis op de bank terecht kwam en ik de middag de revue nog eens liet passeren……

‘als je een volmaakt nutteloze middag kunt doorbrengen op een volmaakt nutteloze manier, heb je geleerd te leven’.

Het is er eentje om over na te denken en op zijn tijd best lekker om je in uit te leven.

Komende zondag tegen de Voorburgers van Wilhelmus. Zij hebben jaren in onze competitie gespeeld maar eerlijk gezegd ben ik ze aardig uit het oog verloren. Het enige wat ik weet is dat zij afgelopen zonde=ag eveneens een 8-klapper maakten. Dat was dan in hun eigen voordeel tegen Excelsior-Rotterdam. 11 uur is de aftrap en hopelijk kunnen wij meer tegenstand bieden dan afgelopen zondag.

J-B