Vets 2

Wilhelmus Vets – Teylingen Vets 2  4-0

Onze tweede bekerwedstrijd, of ook wel de tweede wedstrijd als voorbereiding op onze competitie was er eentje tegen de geel-zwarte brigade van Wilhelmus uit Voorburg. Op zaterdag werd duidelijk dat we een aantal geblesseerden hadden, waaronder ondergetekende en Ron, onze keeper.

Zelfs bovenstaande kuipstoeltjes waren er te weinig om al onze geblesseerden te huisvesten.

Half geblesseerde Ricardo offerde zich op om in het doel te gaan staan, alhoewel ook hij met een lichte rugkwetsuur eigenlijk aan de kant had moeten blijven. Met een aantal invallers lukte het toch om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. We konden dan ook lang bijblijven met de Voorburgers en toen zelfs Walter zijn, weliswaar korte, rentree gemaakt had onder toeziend oog van Inge en de kids, was voor ons het feest compleet en deed de uitslag er uiteindelijk niet zoveel meer toe.

Vorige week was al snel duidelijk dat er voor ons geen eer te behalen viel in de wedstrijd tegen Charlois. Vandaag hadden we zeker wel wat meer kans gehad om hier een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft waren het nog een aantal halve kansen die, bij beter samenspel in plaats van op zoek gaan naar eigen succes, tot doelpunten, ja zelfs een voorsprong hadden kunnen leiden, ware het niet dat het eerste doelpunt uiteindelijk ook weer viel aan onze kant. Zelf daarna hebben we de mogelijkheid gehad om op gelijke hoogte te komen met Wilhelmus, maar dat lieten we na. Vlak voor rust leek de genadeklap te vallen. Rusten met een 2-0 achterstand is nooit lekker, zeker als die tweede vlak voor de rust valt.  In de rust bleek de rug van Ricardo het toch niet echt goed te houden, dus besloot tjoek-tjoek Dennis om de honneurs in het doel waar te nemen. Zowel Ricardo als Dennis bleken waardige vervangers van Ron, dat is dan wel weer een goed vooruitzicht in het kader van de afwezigheid van Ron de komende wedstrijd. In de tweede helft ontspon zich alsnog een leuk duel, waar Wilhelmus wel wist te scoren maar waar wij in een tijdsbestek (en bij een 0-3 stand) een aantal droomkansen om zeep wisten te helpen om ons weer terug te brengen in de wedstrijd. 3x verschenen we alleen voor de keeper, maar treuzelen, besluiteloos zijn of gewoon een beperkte techniek om zuiver af te kunnen werken deden onze voorwaartsen ‘de nek om’ en ons als ploeg weer met lege handen achterblijvend. Het verhaal van vorig jaar lijkt zich in deze oefencampagne ook weer te herhalen. We missen teveel opgelegde kansen en als er dan achterin 1 foutje vrijwel direct afgestraft wordt met een doelpunt als gevolg kun je je af vragen wie hier nu het minst goed presteert……. Daar past dan ook de volgende ‘spreek(spreuk) van de week’ bij…..

Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg!

Maar goed, het is nog onze oefencampagne en we gaan er van uit dat de concentratie van onze verdedigers op topniveau is, vanaf de start van de competitie en dat het vizier bij onze voorwaartsen dan wel op scherp staat, dan wel het overzicht er is om SAMEN een doelpunt te fabriceren.

Uiteindelijk moet het er namelijk toch een kéér uitkomen. We hebben een behoorlijk voetballende as, eigenlijk wel een prima verdediging(als iedereen eerst maar doet wat hij moet doen….een verdediger moet eerst verdedigen en dan pas meevoetballen…. En ook voorin hebben we een voetballer en min of meer een targetman in de persoon van Tim. Op papier klopt het dus allemaal en zijn we eigenlijk best sterk….. Maar dat vinden we vooral van onszelf natuurlijk.

Komende zondag reizen we weer af naar het Rotterdamse. Dit keer spelen we naast de catacomben van het ‘van Dongen en de Roo’ stadion, beter bekend staand als het aloude Woudestein. Tegenstander is Excelsior Rotterdam vets, wat net als wij inmiddels uitgeschakeld is voor de beker na het 7-5 verlies in de Rotterdamse clash tegen Charlois. Het is de laatste edstrijd voordat we op 22 september(jawel de ochtend na de avonden van de feestweek ervoor…) van start gaan tegen het lastige SJC. Terug naar de bekerpoule, daar waar wij slechts 2 x het net hebben gevonden hebben de Kralingers dat dus al 8x gedaan. Dat ons dat nog niet is gelukt, mag een godswonder heten, gezien het grote aantal kansen wat we allemaal verprutst hebben. Daarentegen hebben ze inmiddels ook al 15 doelpunten tegen, tegenover wij ‘slechts’ 12. Daarin zie je toch dat onze achterwaartsen het zowaar zo slecht nog niet doen…..ahum…ahum… Grootste probleem komende week……. Het ontbreken van een aantal sterkhouders van de ploeg.  Naast Buis, in verband met onder andere de grote clubactie de grote afwezige, schitteren ook Wesley en Dennis Lans door afwezigheid. Vandaar dat we al zijn gaan tellen op maandag in plaats van de gebruikelijke donderdag. Zodoende moet het mogelijk zijn om toch een elftal op de been te kunnen brengen……… Aftrap op Woudestein……zondag 15 september 10.00 uur. Ook zullen we daar weer een broodje kaas beoordelen, dus kantinebeheerder op Woudestein…….wees voorbereid!!

J-B