Vets 2

ASC Vets -Tey Vets 2

de wedstrijd die nooit écht losbrandde………….

Tsja….. het mag dan inmiddels eind september zijn, het is nog steeds zo dat voetbal op natuurgras het lekkerste, mooiste, meest gebruikelijke is voor voetballers die de respectabele leeftijd van +35 (sommigen +45 en zelfs een enkeling +55!!) bereikt hebben. Dat vermaledijde kunstgras is eigenlijk niets voor ons en tòch heeft het ook voordelen. Zo kwam er na een lange, warme zomer met de regen van de afgelopen week een eind aan deze hitte en het mooie weer. Daar waar we vorige week nog waarschuwingen gaven voor de extreme warmte bij de ‘van dam tot dam loop’, er grote tonnen met ijs nodig waren om deelnemers af te koelen, zijn er verschillende loopevenementen (o.a. de marathon van Texel) afgelopen weekend afgelast vanwege de kou en de regen. Hoe extreem kunnen de zaken uit elkaar liggen. Maar goed, voor ons was het dus een leuke derby tegen de mannen van ASC, op het natuurgras in de Overveerpolder. Het gezellige complex aan de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest is sinds enkele seizoenen de thuisbasis van de ‘good-old’. Voorzien van héérlijk ruikend, ècht natuurgras zijn alle velden tot pakweg half september goed bespeelbaar, maar daarna is het wekelijks afwachten of de weergoden de rood-zwarten uit Oegstgeest gunstig gezind zijn. U begrijpt het al. Na de zondvloed van zaterdag op zondagnacht waren de velden onbespeelbaar en was het enige wat wij nog konen doen; de kicksen onder binden voor een pittige training op kunstgras. Want uiteraard, bij afgelasting is die derde helft toch ook wel belangrijk (voor zowel de teambuilding als ook de kantine omzet natuurlijk!!), na de training. Zoals op bijgaande foto te zien is hebben de 6 bikkels van Vets 2 na de loodzware training de derde helft goed opgepikt!

Uit veiligheids-, maar toch vooral privacygegevens heeft de schrijver de gezichten onherkenbaar gemaakt, al was het alleen maar omdat we de balzaal van een kleedkamer van 2 weken terug bij Excelsior Rotterdam, vandaag node mistten. Met 6 man in een kleine kleedkamer, best gezellig, maar toch ook wel enigszins aan de kleine kant.

Het was dan ook ‘goodold’(hoe toepasselijk in het weekend dat we tegen ASC speelden) Richard die heel graag nog wat energie kwijt wilde. De meegenomen JBL box was dan ook een welkome afleiding. En jawel…….er zijn beelden van…… (filmpje volgt, red.)

Dan is het daarnaast natuurlijk ook deze week de week van Haring & wittebrood of hutspot oftewel, zo’n twee weken na de Sassemse feestweek gaat ondergetekende, indien mogelijk, zich tegoed doen aan de festiviteiten rond 3 october. Het is nog niet helemaal zeker, maar ik neem aan dat enkelen van u zich ook tussen het kermissend publiek gaan begeven om enige alcoholische versnapering in ieder geval tot zich te nemen.

Voor de niet kenners, nog  even het Leidse volkslied voor die ene dag door Rasleienaar Rubberen Robbie :

Ik wens u allen een mooi feest in Leiden, mocht u ernaar toe gaan……

Volgende week spelen wij niet. Een vrij weekend is ons deel en pas daarna zullen wij weer binnen de witte lijnen verschijnen voor de wedstrijd tegen Foreholte 2. Wellicht pijnlijk voor de mannen van 1 , maar we wilden deze week natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan :

De stand in de onderste regionen van onze poule op dit moment is als volgt…..

8.            Foreholte Vets 1             1-0

9.            TEYLINGEN VETS 2          1-0

10.          RVC ’33 Vets 1                  2-0

11.          Teylingen Vets 1              2-0

Zou dit een voorbode zijn voor over pakweg 20 wedstrijden. Het zou voor het eerst zijn dat we boven het vlaggeschip eindigen…….nu draaf ik natuurlijk een beetje door, maar deze nemen ze ons niet meer af !!!

Tot over 14 dagen !