Vets 2

Foreholte Ve2 – Teylingen Vets 2     9-4

Jawel u leest het goed! Het leek wel een korfbalwedstrijd, want sinds kort ben ik regelmatig bezoeker van de wedstrijden van onze ‘TOP korfbalspelende’ dorpsgenootsvereniging(met scrabble had ik al gewonnen!!), dus van dit soort standen kijk ik niet meer op. Vandaag, derbydag, want ga maar na de beide vlaggeschepen speelden tegen de buur uit Voorhout evenals wij dus tegen het tweede veteranenteam van de Elsgeestbewoners. Eindresultaat 3 gespeeld, slechts 1 punt. Uiteraard hebben wij na onze wedstrijd in de kantine van Foreholte een biertje genuttigd, zoals we dat bij alle verenigingen doen waar we komen, maar helaas moesten de meesten van ons de thuisreis weer snel aanvaarden. Door de exodus van supporters uit Sassenheim was het natuurlijk zaak voor ons om de bierconsumptie bij onze club tenminste nog ergens op te laten lijken deze zondag, nog even buiten de hoeveelheid ‘balletjes pinda’ die gedownload moesten worden.

Tot aan de rust verliep onze wedstrijd naar wens, alhoewel Tim wel een tikkie tegen de enkel kreeg die, naar het zich liet aanzien,   geen nare gevolgen had, maar wat later toch wel waarheid bleek. 1-0 voor, 2-1 voor maar uiteindelijk was het verschil te groot en liep FH vrij eenvoudig uit naar deze korfbaluitslag, ondanks goals van Tim(2x), Maicol en Toop. Positief was dus wel dat we 4x het net hebben gevonden. Omdat wij telkens rtegen dezelfde problemen aanlopen tijdens en vooral voor en na onze wedstrijden, leek het mij weer eens tijd voor een mooie spreuk……………

Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is namelijk keus genoeg…….’ Was getekend…….

2 februari spelen we de wedstrijd tegen SJC, wederom uit, naar de tuijdelijke behuizing van de zwart-witte brigade uit Noordwijk. Voor zover wij weten, werkt de bierpomp daar ook, evenals de keuken, dus aan ons zal het niet liggen. De week erop…..jawel…… de messen worden al geslepen……..9 februari soelen we wederom de ‘grootmoeder aller derby’s’ tegen vets 1. Het eerste speelt uit bij HVV in dat weekend, dus het betekent dat, wanneer u niet zo ver van huis wil, u van harte welkom bent om te komen kijken,. Het is de bedoeling dat we er een feest van maken. We zijn nog op zoek naar een pupil van de week en vragen zijn teamgenoten om voor ons als ballenjongens te willen dienen. Niet omdat we dat nu zo hard nodig hebben, maar die pupil mag dan op Jack afgaan om te scoren. Met slechts 20 doelpunten voor zou de pupil dan gelijk 5% van ons totaal op zich nemen. De ballenjongens zijn nodig om dan zo spoedig mogelijk weer terug te kunnen keren in de kleedkamer voor de o zo belangrijke derde helft……die winnen wij namelijk altijd met verve!!!

Dan nu een serieuze noot. Ik schreef al dat onze Tim een tik op de enkel gekregen had, die zich minder ernstig liet aanzien dan gedacht. Na thuiskomst werd de pijn echter zo hevig dat onze topscorer besloot om toch maar even naar de dokterspost te gaan. Daar werd hij vrij snel doorverwezen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Uitkomst: er zwerft een botsplinter in de enkel van Tim. Die beweegt overigens sneller en meer dan Tim in 2x 45 minuten, maar dit even ter zijde….. Nu heeft uw schrijver op alle mogelijke manieren altijd wel ergens informanten, fotografen in vuilcontainers, verslaggevers a la Bert Maaldrink(u kent hem wel, die vervelende die als verslaggever nu van het NL-elftal is afgehaald), maar wat hij nu toch weer voor elkaar gekregen heeft……. Uiteraard kan ik mijn bronnen niet prijs geven, maar wij hebben als eerste de foto kunnen bemachtigen van de enkel van Tim. Het voelt alsof we de eerste foto van Borsato hebben met zijn nieuwe vlam, maar dan nèt effe anders !!

U begrijpt, ik probeer er voor Tim een geintje van te maken, maar hij heeft besloten, na de zoveelste irritante, kleine blessure acuut een punt te zetten achter een lange, succesvolle(daar verschillen de meningen over trouwens!!) carrière bij de Vets en allerlei andere clubs uit de regio. Heel jammer voor ons, wel prettig voor zowel werkgever als thuisfront, alhoewel hij wel aanbood om als vlaggenist te willen fungeren. Waarop onze tweede definitieve uitvaller Sander spontaan aangaf dan best de eerste helft te willen doen!! Zo blijven beide mannen hopelijk wel bij ons betrokken en zullen we ze nog vaak op het sportpark zien…… indien mogelijk natuurlijk met toeters en bellen op 9 februari bij de ‘Moeder aller derby’s ‘ . Allereerst natuurlijk de uitwedstrijd bij SJC. Tot volgende week!