Vets 2 – SJC Vets  2-10

In het verleden had je vaak, na een geslaagd trainingskamp in verre oorden waar de neuzen weer eens dezelfde kant op gezet werden, dat er bij de eerste wedstrijden een goed resultaat werd neergezet.  NU kan ik mij vergissen, maar ons èchte vlaggenschip speelde nu niet zijn allerbeste derby vorige week en ook onze Amsterdamse vrienden wisten na een bezoek aan het zonovergoten Florida in een week tijd niet te winnen. Absoluut hoogtepunt (voor mij dan) of vanaf Mokumse zijde gezien een absoluut dieptepunt, de wedstrijd in de mooiste voetbaltempel die ons land rijk is en een uitslag waarbij je als je ingezet had op een uitslag van 6-2 nu waarschijnlijk, hoe wrang dat ook klinkt, een enkeltje naar het zonovergoten Florida had kunnen boeken……. Om daar te genieten van zon, zee, strand en komende winter weer ploeterende Amsterdamse straatschoffies die als juffrouwen behandeld willen worden.

Terug nu naar de koude werkelijkheid van Sassenheim en zijn worstelende veteranen. Ons trainingskamp was meer dan geslaagd. We hadden dan ook goede hoop om hier een goed resultaat te behalen tegen, voor Vets 1 en 2, loodzware tegenstanders. Je zou na een verlengde winterstop verwachten dat we als een stel hongerige jong honden over het veld zouden vliegen. Helaas dachten onze belagers er ook zo over en zo kwam het dat Vets 1 met een 2-1 verlies van het veld stapte. Zij kunnen in ieder geval zeggen dat ze er nog een wedstrijd van gemaakt hadden. Wat wij echter op de minder groene mat dan het veld waar ‘1’ op speelde lieten zien sloeg helemaal nergens op. De eerste tegengoal was het intrekken van de schedel door onze voorstopper van ruim 1,90 meter. Laat dat nu ook in de heenwedstrijd het geval geweest zijn. Was het toen de onfortuinlijke Ricardo die de bal achter de verbouwereerde Ron deponeerde, afgelopen zondag liep een speler van SJC vogelvrij richting ons doel bij een corner en ook nu volledig zonder opzet, vloog de bal tegen het net. Wij stonden er bij en keken er naar…… Het was illustrerend voor onze hele wedstrijd.

Overigens leek het vandaag dat onze afvaardiging naar de Oostenrijkse Alpen dacht dat het, gezien de winterse omstandigheden, zich nog steeds bevond ergens op een berghelling in het mooie Brixen im Thale. Bij zowel ondergetekende als bij keeper Ron leek het alsof we de als skischoenen bekend staande klompen nog om de voeten hadden. Het enige wapenfeit van mij was dan ook een schot op doel van zo’n 25 meter schuin voor het doel. Ik kan  u melden dat mij dat de afgelopen paar jaar niket meer gelukt is. Bij ‘aprèsskileraar’ Ron leek het zelfs alsof de skistokken rechtop ion de langfe broek gestopt waren.

Schrale troost voor zowel Ron als mij was dat wij in ieder geval konden zeggen dat wij wèl mooi op trainingskamp geweest waren, dus in de loop van de komende weken moet blijken of het geholpen heeft. Nu is dit kamp ons zo goed bevallen dat wij beide over enkele weken op herhaling mogen……

Terug naar de wedstrijd. Wat wij lieten zien was louter negatief, sterker nog……alles wat negatief klinkt en waar je –loos achter kunt zetten  was van toepassing op ons spel. Inspiratie-, preciezie-, of agressie-……kortom vandaag was het compleet WAARDELOOS. Enige lichtpuntje in het veld waren de goals van good-old Toop en onze cassanova Glenn. Hij wist na de wedstrijd niet hoe snel hij richting uitgang moest gaan voor een kleine leuke afspraak….Go for it Glenn!!

Enig werkelijk positieve van vandaag was de halve verjaardag van Korte. De andere helft van zijn verjaardag bleef vanaf het ochtendgloren lekker thuis bij de kachel en het gebak. De beide ex-prinsen carnaval vierden vandaag samen hun 98e verjaardag. Dat wij slechts de hel;ft van de traktatie ontvangen hebben van Korte betekent natuurlijk dat Lange de andere helft nog wel eens langs zal komen brengen….hopen wij natuurlijk !!!!! Toch Korte, door deze actie was jij vandaag als enige ‘FEILLOOS’ ofwel, misschien zelfs wel foutloos. Waarschijnlijk wordt je, net als elke week, ook nu weer uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’….en terecht!!! Toch nog even ander leuk nieuws….. We hoorden goed nieuws van maatje Walter, als regelmatig bezoeker van Martin, dat onze altijd goedlachse Martin weer op het juiste spoor staat. Dat gaat dus ook weer goed komen!!  Rustig aan Mart het komt allemaal goed!!!!

Komende zondag, ijs- en wederdienende, spelen we tegen ASC 2 op sportpark Overveerpolder in Oegstgeest, gewoon weer lekker op natuurgras, maar we weten wat dat voor gevolgen kan hebben met de weersomstandigheden in februari. Tijdstip van aanvang  12.15 uur. Op het andere veld speelt ASC 3 tegen het onderaan bungelende Leidsche Boys. Mochten wij die wedstrijd winnen en er van uitgaande dat Leidsche Boys niet wint, zou het betekenen dat wij afstand nemen van de onderste 2 ploegen. Als onze Vets 1 dan de punten laten liggen in het oer-gezellige Stompwijk naderen we hen tot op een punt……. Tot volgende week!!!

J-B