Vets 2

ASC Vets – Teylingen Vets 2   8-2

“Gelukkig hebben we de derde helft nog…..”

Afgelopen zondag mochten de Vets 2 op het fonkelnieuwe sportpark Overveer in Oegstgeest aantreden tegen de Vets van ASC. In dit geval ook nog eens het sterkste team van de good-old, die inmiddels het predikaat ‘Koninklijk’ mogen dragen. Of wij dit vantevoren wisten valt nog te bezien, maar klaarblijkelijk waren we dermate van de leg dat we na 20 minuten spelen al op een kansloze 3-0 achterstand getrakteerd werden. Slap verdedigen, veelal dom balverlies en geen vechtlust lagen in het verschiet  en ten grondslag aan wederom een zware nederlaag voor ons team. Dat, terwijl onze GKL Walter de moeite had genomen (of was het de moeite van Martijn die hem op kwam halen?) om ons mentaal bij te staan op de fantastisch mooie èchte grasmat in wat voorheen een polderlandschap geweest is.

Vanaf donderdag(de dag dat het ‘tellen van de koppen’begint) was al duidelijk dat we een waslijst aan afwezigen hadden. Daaronder ook een aantal loopwonderen, zodat we eigenlijk wisten dat we op conditioneel gebied danig tekort zouden komen. Uiteindelijk kwamen we tot 11, inclusief de mannen die per definitie geen hele wedstrijd meer spelen. Op dat gebied (zou je met een selectie van 16/17 man zeggen) moet het mogelijk zijn om elke zondag met minimaal 13 man weg te kunnen, maar toch blijkt dat moeilijker dan gedacht. Helaas dus maar 11 spelers die er het beste van probeerden te maken. Na wat scheidsrechterlijke dwalingen  lieten we ons ook nog eens op een dermate negatieve manier zien dat we onszelf daarmee uit ons toch al beroerde spel hielden. Na ongeveer een half uur spelen, het stond inmiddels ergens rond de 6-0, kregen we zowaar een aantal kansen, maar zoals te doen gebruikelijk wist vooral onze Glenn het net niet te vinden. Hijzelf is er overigens nog vol van overtuigd dat hij de 4 doelpunten gaat halen, maar ik begin er langzamerhand een uitdaging in te zien om zijn aantal wel te halen………Na afgelopen zondag sta ik in ieder geval al op 25% van zijn beoogde totaal.

De tweede helft, met wind mee, gaf gelukkig een iets ander spelbeeld. Wij kwamen wat meer uit onze schulp, of moet ik zeggen schuilbunker vanwege de vele tegengoals, wat resulteerde in enkele kansen en zowaar ook enkele corners en voorzetten. Uit één van deze corners wisten we de eerste keer te scoren waarna Tim verwoestend uithaalde voor een tweede doelpunt.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Vets3 van RVC uit Reeuwijk. Misschien dat er wat voor ons in het verschiet ligt, aangezien deze jongens hun eerste pot met 9-0 verloren hebben van de ASC vets en de tweede met 2-7 verloren van Leidse Boys. Onze achterhoede/verdedigende kwaliteiten zijn zo lek als een mandje, maar dat geldt net zo goed voor de Reeuwijkers. Daarentegen hebben wij dus meer gescoord en staan we dus niet helemaal onderaan! 11. 00 uur dus op sportpark de Roodemolen!

Tot slot nog even dit………..Zoals iedereen inmiddels weet gaan ook wij op de foto voor het Hoogvliet plaatjesboek. Of je nu boodschappen doet of niet bij de Hoogvliet, het vrijwaart je niet om niet op de foto te gaan. Dus ook Toop gaat zich melden. Voor de duidelijkheid even de data en tijden :

Voor de donderdag 12 oktober om 20.30 uur hebben zich gemeld:

Tinus, Tim, Jeroen, Martijn, Dennis vd Lans, Ron,Walter, J-B, William en Glenn zijn er dan om de foto’s te nemen. Tinus, denk jij dan aan de sleutel, zodat we in voetbalshirt op de foto kunnen !

De rest gaat dus al eerder, namelijk zaterdag 7 oktober om 14.30 uur:

Dennis Niewold, Dennis Hassing, Robbert, Korte, Martin, Richard, Sander, Ricardo, Jacco.

Voor de duidelijkheid, een teamfoto hebben wij als veteranen al…….