Vets 2

ESTO vets – Teylingen Vets 2  5-2

ESTO, het staat voor ‘Eendracht sterkt tot overwinning’, uit Bodegraven is als één van de weinige voetbalclubs nog in het bezit van een heus natuurgrasveld. WAT EEN VERADEMING!! Waren het enkele weken geleden de weergoden die voor ons roet in het eten gooiden, gelukkig waren ze ons vandaag goed gemutst. Sterker, zonder muts was het prima toeven op het veld en zelfs voor de kuiten was de temperatuur en het heerlijke zonnetje geweldig. Zouden wij in staat zijn om de virtueel koploper van onze afdeling het vuur na aan de schenen te leggen en voor een kleine stunt zorgen?

Helaas bleek al snel dat wij vandaag het Ajax van afgelopen week waren. Je denkt dat je lekker in de wedstrijd zit, maar uiteindelijk sta je tegen een sterkere tegenstander toch gewoon na 90 minuten met lege handen. Wij wilden wel heel graag, kwamen ook best lekker mee, maar toch liepen we weer, zoals te doen gebruikelijk tegen volkomen onnodige tegentreffers aan. Het lijkt een telkens terugkerend euvel te zijn, wij verzuimen te scoren en de tegenstander krijgt enkele kansen en maakt er in totaal 5. Alleen invaller Ricardo wist bij ons het net te vinden, na enkele dotjes van kansen voor Maicol, Toop en dan ben ik vast nog wel iemand vergeten. Voetballend deden we zeker in de eerste helft niet onder voor de voetbalvaarderige Bodegravers(of misschien Bodegravenaars, u mag het zeggen….), we hadden ze zelfs enigszins klem op de eigen helft, maar het waren uiteindelijk fouten van ons die Esto in een zetel hielpen. Gelukkig kunnen we de komende 2 weken even van een rustigere periode genieten, qua voetbal althans. Daar waar enkele van ons richting het sneeuwrijke Oostenrijk, maar ook enkele gaan richting het rijk der Kaninefaaten in Noordwijkerhout, voor het jaarlijks ‘vroeg winkelen’ ofwel ‘frühshoppen’ op zondag.

We wilden het wel graag over iets anders hebben……

Na de wedstrijd namen wij plaats aan de bar bij ESTO. Wat wij daar zagen, deed ons toch wel enkele vragen opwerpen. Zou iets dergelijks ook binnen onze vereniging mogelijk zijn?

Wat is het geval………..

Het waarschijnlijk meest omzetmakende en verhogende elftal van de club uit Bodegraven(het zesde) heeft zijn eigen ‘stammtisch’. Zie de foto’s hieronder.

U begrijpt waarschijnlijk wel waar wij naar toe willen…….. Deze verhoogde stammtisch staat pontificaal in het midden van het clubhuis, maar bescheiden als wij zijn, is de locatie van onze stammtisch gesitueerd tegen de wand met de ‘Balschenkers’.  Daarnaast zal de gemiddelde leeftijd van de spelers van ESTO 6 ook wel lager liggen. Wat wij graag wensen is een kenmerk boven onze tafel; zoals u ziet hangt er een prachtige koof boven de tafel. Iets dergelijks lijkt ons ook prachtig. Zodoende is onze stammtisch ook werkelijk ons domein van de zondagmiddag. Een mooi kenmerk op de tafels zodat ook niet regelmatige bezoekers(lees tegenstanders) onze stammtisch herkennen als het afgebakende territorium van de Vets 2. Gezien onze jaarlijkse omzetcijfers en uitgavenpatroon moeten hier mogelijkheden voor zijn. Inmiddels hebben we al iemand bereid gevonden om ons plekje te verfraaien, echter ‘heb ik dat niet in de hand’ was het antwoord op de vraag dit maandag al voor ons af te ronden. Het betekent uiteraard dat wij in de komende weken een verzoek in zullen dienen bij het kader van onze mooie club. We hopen dat het met ons verzoek geen kwestie is van òf dit kan, maar meer een kwestie van hòe en wanneer het kan gaan gebeuren……. We kunnen zelf voor een ontwerp zorgen en ook de werkzaamheden kunnen we zelf uitvoeren.

Als gezegd nu even 2 weekjes geen voetbal maar vooral andere zaken, daarna spelen we een thuiswedstrijd tegen Stompwijk, waar het dan net carnaval is geweest, dus je weet maar nooit. U zult dan dus ook 2 weken verstoken blijven van enig verslag, omdat er waarschijnlijk toch niets zal gaan gebeuren. Mocht dit veranderen, dan zult u dat ongetwijfeld merken.

J-B