Vets2

Teylingen Vets 2 – Boshuizen Vets   7-4

U kent het verhaal vast wel van de 10 anders gekleurde medemensjes. Daar vielen ze namelijk met bosjes af……Welnu, wij wisten vanaf donderdag al dat we 16 man hadden. We konden echter niet bevroeden dat we na een half uur spelen blij waren dat we een te volle kleedkamer hadden. Zowel Toop, Martin, als ondergetekende zaten na een half uur spelen met verschillende blessures langs de kant waarmee ons aantal van 16 al snel gereduceerd was naar hooguit 13. Voeg daarbij de zwakke toestand van onze prins carnaval en we waren blij dat we nog steeds 11 man hadden in het veld. Dus, van die tien figuurlijke anders gekleurde medemensjes bleef er uiteindelijk maar een  beperkt aantal over. Voordat mensen denken dat dit iets met uitlatingen over anders gekleurde mensen te maken heeft, ’s-Werelds meest gerespecteerde schrijfster van misdaadboeken(Agatha Christie)  schreef er al enige tijd geleden een mooi verhaal over(met dezelfde titel) en ook zijn er verschillende rijmpjes op gemaakt,  zonder daar enig commentaar over te ontvangen door zichzelf benoemde politieke partijen binnen ons politieke bestel.…. Ik wilde u het bovenstaande rijmpje niet onthouden, mede omdat wij er van uit gaan dat de laatste 2 rijmregels van bijgaand gedicht bij mij de hoop doet leven dat wij komende week weer met genoeg mensen zijn om de degens te kruisen met de Vets 1.

Overigens is deze versie dermate oud dat hij zonder problemen gepubliceerd kan worden. Als één van onze huidige vaderlandse dichters dit essay anno 2018 aan het papier toe zou vertrouwen denk ik dat er op zijn minst kamervragen over gesteld zouden worden !!

Kijkend naar onze wedstrijd, was het verassend dat wij na ongeveer 20 minuten spelen, als eerste wisten te scoren. Voor die tijd hadden we werkelijk niets te vertellen in de wedstrijd.  Als donderslag bij heldere hemel hadden we daarna  weinig tot niets te vrezen van onze tegenstander uit Leiden. Ondanks dat wisten de kadebewoners wel de 1-1 binnen te prikken, via een lullige goal van de schouder van Richard die in de muur stond. Gelukkig zorgden  wij ervoor  dat we met een voorsprong de rust in gingen. Na rust….sorry lezers…. was ondergetekende niet aanwezig bij de eerste schermutselingen, maar toen ik mij na ongeveer 20 minuten in de tweede helft bij de andere zwakkebroeders in de dug-out voegde, stond er al  5-2 op de scoreborden. Verassend genoeg dit keer wel in ons voordeel. Dat zat in ieder geval een stuk rustiger op de bank. Het zou raar zijn om ook nu over onze voorwaartsen een kritische noot te kraken, maar we hadden vandaag werkelijk ons doelsaldo meer richting de neutrale zone kunnen stuwen. We speelden goed, hadden de tegenstander ‘bij de strot’ en lieten als een volleerd pitbull ook niet meer los. Zeven doelpunten scoren is van een ongekende luxe die ik me niet kan herinneren.  Maar minstens 20 kansen krijgen en er slechts 7 maken, geeft echter weldegelijk te denken……..

Vandaag was het gelukkig zo dat we met 4 tegendoelpunten niet de punten hoefden te laten aan de tegenstander.  Ondanks deze 4 goals tegen hielden we de gelederen verder gesloten. Glenn was op dreef en wist met rushes langs de kant voldoende gevaar te stichten, hij kon echter de geboden kansen niet in doelpunten om te zetten. Toppunt in de malaise wat betreft het missen van kansen was echter aanvoerder Ricardo die, volkomen vrij voor de keeper van Boshuizen, de bal richting cornervlag wist te werken, notabene vanaf de 5 meterlijn in het midden van de goal. Omdat we vandaag constant aan de goede zijde van de score zaten, konden we deze missers hebben, sterker nog…….zelfs Buis kon met een gerust hart een balletje laten schieten dit keer…….. Doelpuntenmakers vandaag waren 5x (Jawel u leest het goed!!!) Ricardo, Dennis en Tim.

Ik neem aan dat u inmiddels wel mee gekregen heeft van iets wat tegenwoordig ‘Sauna-gate’ genoemd wordt….Daar waar de handbaldames (terecht in mijn ogen) ziedend zijn over het verschijnen van een filmpje op bedenkelijke internetsites, zijn de Vets 2 niet te beroerd u ook een kijkje te laten nemen rondom de kleedkamer, direct na de gewonnen wedstrijd tegen FC Boshuizen. Allereerst de ‘badscène’ die wij vol overtuiging en zonder pikante beelden zijn aangegaan.

Nadat we ons dan verschoond hebben, begint de gezelligheid. Bijna hadden we wederom de schaal met hapjes van de mannen van het derde gekonfiskeerd, maar de onderstaande groene jongens smaakten erg goed, ook zonder de hapjes!

Met deze overwinning hebben wij nu werkelijk de laatste plaats verlaten. Door de overwinning van DoCoS op RVC hebben de Reeuwijkers nu 5 punten en wij (door 2 overwinningen op Boshuizen) 6. Met nog één wedstrijd in te halen is het zelfs mogelijk om Boshuizen te achterhalen. Zij hebben 9 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Toevalligerwijs is de door ons nog te spelen wedstrijd tegen RVC.  Deze wedstrijd staat op het programma op zondag 29 april om 9.45 uur.

Komende zondag de enige èchte ‘zuster-aller-derby’s’ tegen de mannen van Vets 1. Daar zit nog een pikant tintje aan……… FC Rijnland gaat komend jaar op in vv Leiden. Vraag is dan of zij op zondag blijven spelen. Stel dat dit niet zo is……….. Dan promoveren zij niet. De nrs 2 en 3 zijn Foreholte(wat niet wil promoveren dus de punten waarschijnlijk gaat schenken aan Rijnland; maar wel een straatlengte voor staat op nr 3) en onze eigen Vets 1. Ook zij zien de gang naar de tweede klasse niet zitten, maar verliezen van je grote zus…..da’s best een dingetje natuurlijk. Bij winst aanstaande zondag en verlies van Foreholte tegen Rijnland, eveneens aanstaande zondag om 10.00 uur, worden de Vets 1 tweede met een grote kans op promotie……. In de rust weten de Vets 1 wat gewenst is als uitslag…….Dus Arie, jij als strategisch denker  van de Vets 1……Hoe ga jij de mannen klaar stomen voor zondag? Wij zijn er in ieder geval nog lang niet klaar voor, gezien de lange lijst met blessures sinds zondag!

J-B